Μαχλάς: «Η χρονιά του ΟΦΗ»

Μαχλάς: «Η χρονιά του ΟΦΗ»

Έναν μεγάλο αγώνα έδωσε ο ΟΦΗ αυτό το καλοκαίρι και κατάφερε να δικαιωθεί, κερδίζοντας την άνοδο στη Super League, με τον Νίκο Μαχλά να μιλά για τη χρονιά των Κρητικών.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε στον «Κόσμο του Επενδυτή», αναφερόμενος στον αγώνα που έδωσε, αλλά και για το μέλλον της ομάδας με το ενδιαφέρον για την αγορά της ΠΑΕ.

Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεων του Νίκου Μαχλά στον «Κόσμο του Επενδυτή»:

Ήταν η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η πιο δύσκολη στα χρόνια που ασχολείστε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο; Γιατί η πιο περίεργη ήταν, χωρίς αμφιβολία…

«Ήταν, όντως, η δυσκολότερη και η πιο τρελή. Ήταν μια πολύ αγχωτική χρονιά, γεμάτη ταλαιπωρία και αγώνες σε πολλά επίπεδα, που ευτυχώς δικαιώθηκαν. Γενικά, τα δύο τελευταία χρόνια, που είμαι πρόεδρος στον ΟΦΗ, από πλευράς άγχους, ήταν συνολικά τα πιο δύσκολα που έχω ζήσει».

Αυτό που λένε ότι «ο επιμένων νικά» ταιριάζει στην περίπτωση σας. Ήταν όμως μόνο ζήτημα πείσματος τελικά το ότι ο ΟΦΗ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία;

«Κίνητρο για εμάς αποτελούσε το έντονο συναίσθημα αδικίας που μας διακατείχε. Κυνηγούσαμε έναν στόχο απεγνωσμένα, αλλά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αντέξουμε αυτήν τη δοκιμασία εάν δεν γνωρίζαμε εξαρχής ότι έχουμε δίκιο και ότι γι’ αυτό αξίζει να πολεμήσουμε».

Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ήταν το κλειδί για τον αγώνα σας ή η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο;

«Όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Πολλοί φίλαθλοι, ακόμη και δημοσιογράφοι, δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως όλο αυτό δεν είχε να κάνει με την ΕΠΟ. Εμείς διεκδικούσαμε το δίκιο μας, ρίξαμε το βάρος προς εκείνη την κατεύθυνση, κερδίσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα, ήρθε και η επιβεβαίωση από την UEFA και τη FIFA. Ακόμη και ο …Θεός μαζί μας ήταν».

Δεν αρκούσε όμως να συμμετάσχει ο ΟΦΗ στα play off. Όφειλε να υπερασπιστεί το βαθμολογικό πλεονέκτημά του σε μια… απάνθρωπη διαδικασία.

«Τα φετινά play off τα έχω χαρακτηρίσει “καταραμένα”. Εκτός αυτού, έτσι όπως έγιναν, ήταν επικίνδυνα για τους πάντες. Δώσαμε κι εμείς τον αγώνα μας, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο., και γι’ αυτό οι μάχες κρίνονται στα γήπεδα. Οι συνθήκες που αντιμετώπισαν ήταν πρωτοφανείς, αλλά νομίζω πως το 2011 θα μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία μας ως “η χρονιά του ΟΦΗ”. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και σε αυτούς και στο προπονητικό τιμ, που διαχειρίστηκε σωστά μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη κατάσταση».{textlink}

Τώρα που ο ΟΦΗ επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία, θα είναι πιο εύκολο να προσελκύσει κάποιον αξιόπιστο επενδυτή; Το ρωτάω γιατί είναι φρέσκο το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Θεόφιλο Φαγαδάκη.

«Τώρα πλέον είναι, αν και προσωπικά αποφεύγω τη χρήση του όρου “επένδυση” για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω ότι αυτό το άθλημα δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι δημοφιλές και ελκυστικό. Παρά την κρίση, είναι κάτι το σημαντικό για τους περισσότερους Έλληνες, είναι διασκέδαση και τρόπος ζωής, και νομίζω πως τώρα με τις εκκαθαρίσεις που γίνονται στο χώρο είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπουν οι νέοι άνθρωποι και να το βοηθήσουν».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved