Ξανά (;) για Αγκιλάρ ο Ολυμπιακός

Ξανά (;) για Αγκιλάρ ο Ολυμπιακός

Το… σίριαλ με τον αμυντικό μέσο στον Ολυμπιακό, καλά κρατεί! Τα ονόματα των παικτών εκείνων, που απασχολούν την διοίκηση των πρωταθλητών ανακυκλώνονται διαρκώς, με αυτό του Ενρίκε Αγκιλάρ να επανέρχεται στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα.

Ο διεθνής Κολομβιανός ανασταλτικός χαφ της ισπανικής Έρκουλες είχε ακουστεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τον Ολυμπιακό, σήμερα (12/8) ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sportday», η περίπτωσή του επανεξετάζεται στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο λόγος είναι ότι ο Αγκιλάρ δεν επιθυμεί ν’ αγωνιστεί στην Segunda Division με την Έρκουλες, ενώ και η διοίκηση της ισπανικής ομάδας μοιάζει να θέλει ν’ απαλλαγεί από το «βαρύ» συμβόλαιο του Νοτιαμερικανού ποδοσφαιριστή. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με την περίπτωση του διεθνούς Παραγουανού επιθετικού, Νέλσον Βαλντέζ, τον οποίο επίσης… γλυκοκοιτάζει φέτος το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός.

Ο 26χρονος Αγκιλάρ μάλιστα, ο οποίος είχε προταθεί τον περασμένο Ιούνιο στους Πειραιώτες, τα έχει «σπάσει» με την διοίκηση της Έρκουλες πιέζοντας με τον τρόπο του προκειμένου να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα. Επίσημη πρόταση, βέβαια, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για τον Κολομβιανό αμυντικό χαφ και δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού. Μ’ αυτόν τον τρόπο, εξάλλου, η Έρκουλες θ’ απαλλαγεί από το συμβόλαιο του παίκτη - αλλά και από τη… μουρμούρα του - ενώ και οι Πειραιώτες θα ενισχυθούν μ’ έναν ποδοσφαιριστή χωρίς να ξοδευτούν ιδιαίτερα και κυρίως χωρίς να ρισκάρουν, καθώς αν ο Αγκιλάρ δεν πείσει για την αξία του θα επιστρέψει στην Ισπανία (σε διαφορετική περίπτωση θ’ αποκτηθεί, καθώς θα υπάρχει σχετική option αγοράς).

Στο Λιμάνι ωστόσο, φαίνεται πως έχουν σε περίοπτη θέση το όνομα του Πάμπλο Ορμπάιθ, τον οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να έχει προκρίνει ως την ιδανική λύση για την μεσαία γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 32χρονος Βάσκος, αρχηγός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένο το «ΟΚ» από τον τεχνικό του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν προβληματίζεται ούτε για την ηλικία του, ούτε για τις περιορισμένες συμμετοχές του με την ομάδα της Βασκωνίας τα τελευταία χρόνια. Το κασέ του Ορμπάιθ, βέβαια, ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ και η Αθλέτικ θ’ αξιώσει ένα αντίστοιχο ποσό για να παραχωρήσει την «σημαία» της…

Σε περίπτωση, πάντως, που οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός καταφέρουν ν’ απαλλαγούν από το «βαρίδι» που ακούει στο όνομα Μόισες Ουρτάδο, το πιθανότερο «σενάριο» θέλει τον Καταλανό ν’ αντικαθίσταται στου Ρέντη από τον Βάσκο…

Το θέμα του Αλέξανδρου Τζιόλη, εξάλλου, μοιάζει να «παγώνει» για τους Πειραιώτες, καθώς ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση των 400 χιλιάδων ευρώ, με τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν καμία απολύτως διάθεση να μπουν σε παζάρια με τον άλλοτε άσο του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα ονόματα των Γκαργκάνο, Τισόνε, Μουντιγκάι, Γεμπντά και Ντιαρά παραμένουν στο προσκήνιο, άλλο με περισσότερες κι άλλο με λιγότερες πιθανότητες.{textlink}

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής», εξάλλου, αναφέρει ότι στον Ολυμπιακό προτάθηκαν οι Ρομαρίκ της Σεβίλης και Μαντούρο της Βαλένθια, δύο ακόμα αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, οι περιπτώσεις των οποίων προφανώς εξετάζονται από την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του πειραϊκού συλλόγου.

Όπως και να ‘χει, ο φάκελος «αμυντικός χαφ» δεν πρόκειται να κλείσει πριν τον φετινό Δεκαπενταύγουστο…

  • Σε απολογία αποφάσισε να καλέσει η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» τον Ντένις Ρόμενταλ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διεθνούς Δανού μεσοεπιθετικού σε ΜΜΕ της πατρίδας του.


Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved