Τσιώλης: «Να πάμε τον Άρη ψηλά»

Τσιώλης: «Να πάμε τον Άρη ψηλά»

Υψηλούς στόχους έθεσε για τον Άρη της νέας περιόδου ο Σάκης Τσιώλης, που χαρακτήρισε τους «κίτρινους» την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στην εφημερίδα Sportday και υποστήριξε ότι ο στόχος του είναι να οδηγήσει τον Άρη ψηλότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα και να φτάσει όσο το δυνατό πιο μακριά στο κύπελλο, ενώ για τα μεταγραφικά υποστήριξε ότι χρειάζεται έναν επιθετικό, έτοιμο να προσφέρει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης

Με τα δύο φιλικά στην Ιταλία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Με τι εντυπώσεις επιστρέφετε στην Ελλάδα;

«Αυτό που φάνηκε στα δύο φιλικά ήταν ότι η ομάδα μας ήταν και στα συστήματα και τακτικά πιο τακτοποιημένη. Σε αυτή τη φάση μάς ενδιέφερε να αφομοιώσουμε το σύστημα και την τακτική μας. Ξέραμε τις δυνατότητες και τι θα πρέπει να βελτιώσουμε. Σημαντικό ήταν ότι βγάλαμε χωρίς τραυματισμούς το πρόγραμμα που είχαμε καταρτίσει. Για να ολοκληρωθεί, χρειαζόμαστε ακόμα 5-6 μέρες όσον αφορά το κομμάτι της ταχύτητας».

- Υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί έως την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Δημιουργούμε ευκαιρίες και κάνουμε γκολ. Σίγουρα θα θέλαμε και επιδιώκουμε να βρούμε επιθετικό που θα μας δώσει λύσεις στο γκολ. Όσον αφορά την αμυντική γραμμή, είναι ομαδικό το θέμα. Αν καλυτερεύσουμε την άμυνά μας στον χώρο του κέντρου, γιατί κάποιοι παίκτες μέχρι στιγμής παρασύρονται, δεν θα δημιουργούνται επιπρόσθετα προβλήματα στα στόπερ».

- Σε ποιο σύστημα η ομάδα προσαρμόστηκε καλύτερα; Στον ρόμβο ή στα άλλα δύο συστήματα που κατά βάση δουλέψατε (4-1-4-1 και 4-4-2 στην ευθεία);

«Τα τρία συγκεκριμένα συστήματα είναι τα βασικά που θα χρησιμοποιεί η ομάδα ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο Άρης έχει παίκτες για να παίξει και 4-4-2, με το οποίο θα παράγει καλύτερη επιθετικότητα».

- Σε μεγάλο κομμάτι της φετινής προετοιμασίας ήταν οι αρκετοί νεαροί παίκτες. Ποιες είναι οι εντυπώσεις από την ανταπόκρισή τους;

«Παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ένα νέο παιδί λόγω απειρίας και κυρίως της ανετοιμότητας στην τακτική, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει ο Αρης "δική του ομάδα", για να μη χρειάζονται τόσες μεταγραφές. Βλέπουμε ότι υπάρχουν παιδιά (π.χ. Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος και Κοτσώνης) που μπαίνουν πιο γρήγορα στο πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει».

- Ποιος είναι ο στόχος του Άρη φέτος; Μίνιμουμ η συμμετοχή στα πλέι οφ;

«Κουβαλάω μια φιλοσοφία του Μπόμπι Ρόμπσον. Είχε πει ότι ο προπονητής πρέπει να ακολουθεί το στυλ της ομάδας. Αφουγκράζομαι τον κόσμο του Άρη και θέλω να παίξουμε γρήγορο, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με πολλές φάσεις. Προσωπική φιλοδοξία μου είναι να κάνουμε κάτι που δεν έκανε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Να κυνηγήσουμε μια θέση ψηλότερα και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο».

- Η ομάδα έχει παίκτες με προσωπικότητα που θα σηκώσουν το βάρος στη δύσκολη στιγμή;

«Χρειάζονται 2-3 παίκτες μπροστάρηδες. Το καλύτερο είναι να διαθέτουν όλοι τον χαρακτήρα αυτόν. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αν δεχτεί γκολ νωρίς. Υπάρχουν πάντα αστάθμητοι παράγοντες. Αν πρέπει να ρισκάρουμε, πρέπει να ρισκάρουμε όλοι μαζί».

- Ο Πρίττας, που είναι από τους πιο έμπειρους χαφ στην ομάδα, πότε θα είναι έτοιμος;

«Είναι ένας παίκτης που υπολόγιζα από την αρχή για τη βασική ομάδα. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα. Δούλεψε περισσότερο από τα όριά του, διότι θέλει να επιστρέψει. Την απάντηση θα μας τη δώσει ο ίδιος».

- Η επιθετική παραγωγικότητα του Σολτάνι σας εντυπωσίασε;

«Θα περίμενα ακόμα περισσότερα γκολ. Η θέση του ταίριαζε στη φιλοσοφία του Άρη. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ συγκεντρωμένο άτομο, που προσπαθεί να προσφέρει και είναι σημαντικό αυτό».

- Ο επιθετικός που λείπει, τι στοιχεία πρέπει να έχει;

«Θέλω να είναι έτοιμος. Ένας καλός επαγγελματίας που προορίζεται για βασικός φορ δεν μπορεί να είναι σε… ανεργία. Να είναι έτοιμος και να μας βοηθήσει άμεσα στο πρωτάθλημα».

- Τι θα λέγατε στους οπαδούς του Αρη που δεν έχουν πειστεί ακόμα να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας;

«Διαχρονικά ο Άρης έχει δείξει ότι είναι ιδέα. Είναι κάτι πάνω από παίκτες και προπονητές. Θα πρέπει να στηρίξουν το δημιούργημά τους, να έρθουν στο γήπεδο γιατί τους αρέσει. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια, από τη διοίκηση έως το τεχνικό τιμ, για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Να έρθουν κοντά στην ομάδα, να πάρουν τα διαρκείας τους και να βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές. Να το κάνουν για τον Άρη τους».

- Προσωπικά πώς νιώθετε για την έξτρα πίεση που υπάρχει στον Αρη σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες σας;

«Ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο για τον Άρη και για μένα. Η θέληση του κόσμου να έρθω στην ομάδα ήταν πολύ σημαντικό κίνητρο. Αν οι επιθυμίες δεν είναι μοιρασμένες, δεν πρόκειται να πάω ποτέ σε κάποια ομάδα. Το μέγεθος και ο όγκος του κόσμου μου αρέσουν. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς πίεση. Ο Αρης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου. Είναι κάτι πρωτοφανές αυτό που ζω. Κάθε απόγευμα πριν πάμε στην προπόνηση δείχνουμε στους παίκτες τον κόσμο του Άρη στον προτζέκτορα για να ξέρουν την πίεση και ποια είναι η υποχρέωσή τους. Καθημερινά ζούμε την ατμόσφαιρα των φιλάθλων».

- Είστε έτοιμος σε περίπτωση πώλησης κάποιου παίκτη έως το τέλος του Αυγούστου;

«Ο Άρης να είναι καλά. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αν ένας-δυο παίκτες διευκολύνουν την ομάδα οικονομικά, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πάνω από όλα είναι η ομάδα».

- Ο Καστίγιο, για τον οποίο έγινε μια οικονομική υπέρβαση από τη διοίκηση, είναι έτοιμος να επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη;

«Ο Νέρι είναι μεγάλη υπόθεση κι ένα στοίχημα και για μένα. Νομίζω ότι αν αναλογιστούμε τον πρότερο βίο του, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Του λέω τις τελευταίες μέρες ότι δεν πρέπει να φορτώνεται σαν τον Άτλαντα τη γη και να την κουβαλά στις πλάτες του. Πρέπει να αφοσιωθεί στον ρόλο του και να μην προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του. Υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες στην ομάδα».



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved