Ο Γκουντγιόνσεν, ο Μέσι και ο Μουρίνιο!

Ο Γκουντγιόνσεν, ο Μέσι και ο Μουρίνιο!

Ο νέος σταρ της ΑΕΚ, Έιντουρ Γκουντγιόνσεν, μίλησε για τις σχέσεις που ανέπτυξε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όταν αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα.

Ο Ισλανδός επιθετικός μιλώντας στην εφημερίδα «Κιτρινόμαυρη Ώρα» αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Φρανκ Λάμπαρντ, την επικοινωνία που διατηρεί ακόμα και σήμερα με τον Λίονελ Μέσι αλλά και τις σχέσεις του με τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γκουντγιόνσεν

Για τους Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ζοσέ Μουρίνιο:

«Δύο σπουδαίες προσωπικότητες στην ιστορία της Τσέλσι, δύο άνθρωποι που άλλαξαν τις ισορροπίες και ανέβασαν πολύ γρήγορα την ομάδα πολλά επίπεδα. Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας φοβερός άνθρωπος, ενδιαφέρεται πολύ για την ομάδα, θέλει να μαθαίνει πως παίζει, λατρεύει το ποδόσφαιρο, θέλει να το ζει από μέσα. Ο Μουρίνιο έφερε την επανάσταση στην Τσέλσι. Σε θέματα τακτικής, σε θέματα νοοτροπίας και χημείας έκανε τη διαφορά. Ασφαλώς έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι οι σημαντικοί παίκτες της ομάδας, εγώ, ο Λάμπαρντ, ο Τέρι, είχαμε πλέον τις εμπειρίες αλλά και το μυαλό για να ανεβάσουμε το κλαμπ ένα επίπεδο ποδοσφαιρικά. Είχαμε πλέον την προσωπικότητα και το κατάλληλο δέσιμο και χημεία για να μεταφέρουμε σε όλα τα παιδιά το μήνυμα ότι μας δινόταν η δυνατότητα να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο, να διεκδικήσουμε τίτλους. Ήταν ένα timing καλό για όλους μας. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και το κάναμε».

Για τον καλύτερο φίλο που έχει κρατήσει από την Τσέλσι:

«Ο Φρανκ Λάμπαρντ. Καταπληκτικό παιδί, φοβερός άνθρωπος. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα, ίδια ηλικία, ίδιος τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ζήσαμε μαζί τα δύσκολα και αυτό μας έφερε πολύ κοντά. Ταίριαζαν οι οικογένειές μας, οι σύζυγοί μας έκαναν καλή παρέα και αυτό βοήθησε τη σχέση μας να εξελιχθεί και να αντέξει στο χρόνο».

Για το ματς που δεν θα ξεχάσει ποτέ όντας παίκτης των «μπλε»:

«Το 4-2 επί της Μπαρτσελόνα για το Champions League. Προηγηθήκαμε με 3-0, αλλά μείωσαν σε 3-2 κι εμείς θέλαμε ένα γκολ ακόμα για να προκριθούμε. Τελικά τα καταφέραμε και ήταν μία βραδιά που ολοκληρώθηκε με μαγικό τρόπο. Το θέλαμε τόσο πολύ εκείνο το βράδυ και μπορούσες να το δεις στα μάτια όλων, στις εξέδρες, στους δρόμους, στα αποδυτήρια παντού! Ήταν ένα ηλεκτρισμένο βράδυ, ένα ματς που μας έκανε όλους πολύ ευτυχισμένους».

Για την εποχή που μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα:

«Ήταν ήδη μια ομάδα-φαινόμενο. Κι όταν είσαι ένα νέο πρόσωπο σε μία ομάδα που έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης ενώ εσύ δεν το έχεις πετύχει ακόμα, θέλεις να σου συμβεί επίσης. Η αλήθεια είναι ότι όταν εγώ μπήκα στην ομάδα, έλειπε αυτή η διάθεση να παραμείνει στο κορυφαίο σημείο. Μοιραία ακολούθησαν δύο σεζόν δίχως να κατακτήσουμε το παραμικρό τρόπαιο και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και τον κόσμο που άρχισε να αντιδρά και να έχει κακή διάθεση απέναντί μας».

Για το πώς θυμάται το πρώτο του Clasico:

«Όχι με πολύ ευχάριστο τρόπο πάντως. Ήταν στο Μπερναμπέου, ηττηθήκαμε με 2-0 και έχασα τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσω σε 1-1 και να βάλω ξανά την ομάδα στο κόλπο. Νομίζω ότι πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα να μου το συγχωρέσουν. Νομίζω ότι το ξεπέρασαν και άρχισαν να με βλέπουν με καλύτερο μάτι όταν πέτυχα δύο γκολ, νομίζω ήταν σε ένα ματς εκτός έδρας κόντρα στη Μαγιόρκα».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης:

«Ε… Νομίζω πως όχι. Ξέρω ότι οι παίκτες που το τόλμησαν στο παρελθόν θα μνημονεύονται πάντοτε στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως εκείνοι που αγωνίστηκαν στις δύο μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, όμως πίστεψέ με δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς. Και αυτό γιατί μπορώ να καταλάβω ότι η στιγμή που εμφανίζεσαι στο γήπεδο με την άλλη φανέλα, πρέπει να είναι η πιο δύσκολη. Δεν θα ήθελα να ζήσω ποτέ μια τέτοια στιγμή».

Για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα με τον οποίο διατηρεί επαφές:

«Ο Μέσι. Κατοικούσαμε σε κοντινές περιοχές και κάναμε παρέα από την αρχή. Βγαίναμε για φαγητό, μου αρέσει να συζητώ μαζί του, πραγματικά με χαλάρωνε το να κάνω παρέα με τον Λέο. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Βέβαια έχω αρκετούς φίλους ακόμα στην Μπαρτσελόνα. Περισσότερο με ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα είναι αλήθεια γιατί πολλοί από τους συμπαίκτες που είχα στην Μπάρτσα, τώρα δεν παίζουν εκεί».

Για τις εντυπώσεις του από την Τότεναμ:

«Πρόκειται για ένα κλαμπ που συνέχεια μεγαλώνει και προοδεύει, το οποίο θέλει να γίνει μόνιμο μέλος της ελίτ στην Premier League, να σταθεροποιηθεί στην πρώτη τετράδα και να μονιμοποιηθεί στο Champions League».

Για τους λόγους που αποχώρησε από τα «σπιρούνια»:

«Πραγματικά δεν έχω καταλάβει ακόμα. Την τελευταία φορά που μίλησα με τον Χάρι Ρέντναπ, μου είπε ότι με ήθελε οπωσδήποτε στην ομάδα και ότι σε δύο ημέρες θα τελείωνε το θέμα μου. Είχε αποφασίσει την παραμονή μου και ξαφνικά, από τη μία μέρα στην άλλη, η δουλειά χάλασε. Κάτι συνέβη και δεν προχωρήσαμε, ο Ντάνιελ Λίβι αποφάσισε διαφορετικά».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved