Βανγκέλι: «Ο Άρης είναι η ζωή μου»

Βανγκέλι: «Ο Άρης είναι η ζωή μου»

Ο Κρίστι Βανγκέλι θέτει υψηλούς στόχους για τον Άρη στη νέα αγωνιστική σεζόν και τονίζει πως η ομάδα του είναι η ζωή και το σπίτι του.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday», ο έμπειρος μπακ αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν οι «κίτρινοι» την νέα σεζόν, στον Σάκη Τσιώλη, αλλά και στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει στο παρελθόν ομάδες της Γερμανίας.

Πώς αισθάνεσαι ως ο παλιότερος στην ομάδα; Είσαι ο άνθρωπος που συνδέει τις δύο εποχές...

«Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δουλέψει πάρα πολύ κι έχω δώσει τα πάντα για τον Άρη. Θέλω να μείνω για πολλά ακόμα χρόνια, γιατί αυτή η ομάδα είναι το σπίτι μου».

Τι σου έχει προσφέρει ο Άρης όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από δόξα;

«Μου έχω δώσει πολλά. Ο Άρης είναι η οικογένειά μου, εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα ποδοσφαιρικά, έμαθα τα πρώτα γράμματα του ποδοσφαίρου. Ο Άρης είναι η ζωή μου. Είναι σημαντικό ότι είμαστε μια οικογένεια και με όλους τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί αυτά τα χρόνια, που έδωσαν ό,τι χρειάστηκα».

Φέτος είναι πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο και με παιδιά από την ομάδα, όπως αναδείχθηκες κι εσύ. Έχεις κάποια συμβουλή γι΄αυτούς;

«Είναι μία ευκαιρία για τους νέους να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ο κ. Τσιώλης έχει δείξει ότι θέλει να δουλεύει με νέα παιδιά κι αυτό αποδεικνύει και στον Άρη. Αρκεί αυτοί οι παίκτες όταν πάρουν τις ευκαιρίες τους να τις εκμεταλλευτούν».

Σε σχέση με πέρυσι θα σε δούμε αποκλειστικά δεξιά στην άμυνα ή θα παίξεις κι αριστερά;

«Αυτό είναι καθαρά επιλογή του προπονητή. Σε όποια θέση κι αν με τοποθετήσει, δεν θα πω όχι. Η φυσική μου θέση είναι δεξί μπακ, άσχετα αν έχω αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις. Όπου και να με τοποθετήσει, όμως, εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό, όπως κάνω και στην εθνική, που αγωνίζομαι περισσότερο ως αριστερό μπακ. Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει να δώσει ο Τσιώλης στην ομάδα;

«Σίγουρα καλή ανάπτυξη του παιχνιδιού και επιθετική πρωτοβουλία. Μέσα από τις προπονήσεις βλέπουμε καθημερινά ότι θέλει ο Άρης να είναι επιθετικός, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιπλέον σωστή αμυντική λειτουργία. Επίσης μας ζητάει να πρεσάρουμε τον αντίπαλο ψηλά όταν χάνεται η μπάλα, για να εκμεταλλευτούμε τυχόν λάθος. Είναι στοιχεία που δουλεύουμε πολύ και τα οποία η ομάδα θα έχει τη νέα σεζόν».

Έχεις σκεφτεί τη μέρα που θα δεχτείς πρόταση και θα φύγεις, αφού συχά-πυκνά διαβάζουμε για ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων;

«Οποιαδήποτε πρόταση κι αν έρθει για μένα την απόφαση δεν θα την πάρω μόνος μου. Έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη κι ό,τι γίνει πρώτα θα το συζητήσω με την διοίκηση. Εφόσον ικανοποιηθεί η ομάδα και συμφωνήσει, έπειτα θα πάρω εγώ τον λόγο. Σε περίπτωση που φύγω από τον Άρη, θα πικραθώ πολύ. Ξέρετε την αγάπη που έχω δείξει για την ομάδα. Νιώθω τον Άρη σαν την οικογένειά μου. Είναι σίγουρο ότι όλοι θέλουν το καλύτερο για μένα και το μέλλον μου. Αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα».

Τι είναι αυτό που λείπει από το ρεπορτόριό σου; Ποιο είναι το αδύναμο σημείο σου;

«Κάθε ποδοσφαιριστής όσο μεγαλώνει τόσα περισσότερα μαθαίνει. Καθημερινά μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο. Τα καλά μου στοιχεία είναι το πάθος με το οποίο αγωνίζομαι και η καλή αμυντική λειτουργία. Χρειάζομαι περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά. Προσωπικά, συνεχώς δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος».

Τι να περιμένουμε από τον Αρη της νέας περιόδου;

«Πρωταρχικός στόχος είναι φυσικά η είσοδος στα πλέι οφ, κάτι που δεν πετύχαμε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κι αυτό μας πίκρανε πολύ. Και εμάς αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Ο Άρης πρέπει να είναι δυνατός στην έδρα του και σε κάθε παιχνίδι να στοχεύει στη νίκη».

Τι θα ήθελες να αποβάλλεις από την περσινή χρονιά;

«Σίγουρα το κακό ξεκίνημα που είχα. Δεν ήμουν στις πρώτες επιλογές του προπονητή, αλλά αυτό δεν με ενόχλησε και τόσο πολύ, γιατί δούλεψα με περισσότερο πείσμα και πάθος και κάποια στιγμή δικαιώθηκα».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved