Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια η Λάρισα

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 13.50

Αποφασισμένος να καταγγείλει την ΕΠΟ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM και μεταξύ άλλων είπε ότι προτίθεται να… τραβήξει την ΕΠΟ στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ο πρόεδρος της Λάρισας έκανε παρέμβαση αμέσως μετά τις δηλώσεις του Σοφοκλή Πιλάβιου και ήταν εξοργισμένος από το γεγονός ότι οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά είτε δεν εφαρμόζονται καθόλου, λέγοντας παράλληλα πως έχει την πρόθεση να προχωρήσει στα άκρα. Παράλληλα ο Κώστας Πηλαδάκης αποκάλυψε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την οποία ζητά να ισχύσει η απόφαση για τη μη συμμετοχή ομάδων στο πρωτάθλημα χωρίς αδειόδοτησης και ζητά επίσης να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος.

«Η Λάρισα δυστυχώς είναι στη δύσκολη θέση να κάνει προγραμματισμό για κάτι που είναι στη μέση. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Κάνουμε κινήσεις που αφορούν λοιπόν κάτι ενδιάμεσο», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Λάρισας.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Έχω βγει έξω από τα ρούχα μου με ότι συμβαίνει. Διαπιστώνω ότι όποιος φωνάζει και βγάζει μηχανές στους δρόμους, δικαιώνεται. Διαπιστώνω ακόμα ότι το ρητό που λέει «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω», επίσης δικαιώνεται. Αυτό το λέω για την περιβόητη επιστολή της UEFA. Μια άλλη επιστολή της UEFA, η οποία αφορούσε τις ομάδες που θα πάρουν τη θέση αυτών που δεν έχουν τα κριτήρια να παίξουν στην Super League, δε λήφθηκε υπόψη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται».

Ο Κώστας Πηλαδάκης είπε ακόμα πως: «Η παιδεία μου με έχει μάθει να μην εκβιάζω καταστάσεις. Είχα επιλέξει να μην πηγαίνω στην Super League μέχρι την τελευταία εβδομάδα που είπαμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Όμως βγαίνω από τα ρούχα μου από τη στιγμή που όποιος φωνάζει δικαιώνεται. Δεν είναι μυστικό αυτό που σας λέω για την επιστολή. Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά μας, ότι όποια απόφαση πάρει η Λίγκα θα την σεβαστούν στην ΕΠΟ. Αν υπάρχει κράτος και θεσμοί, γιατί εμείς σαν παράγοντες έτσι κάνουμε τον προγραμματισμό μας, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος. Αλλιώς να μην πληρώνουμε φόρους και υποχρεώσεις».{textlink}

Για το αν έχει λάβει κάποια απάντηση για το τι θα γίνει τελικά με την Λάρισα, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει κάποιος που να μας έχει απαντήσει οριστικά για κάτι. Σας τα λέω επίσημα. Ο κ. Γκιρτζίκης πήρε αυτή τη θέση μπροστά σε 16 προέδρους. Μετά από ένα μήνα βγήκε άλλη απόφαση. Κι εγώ είχα υποχρεώσεις και υποβιβάστηκα χωρίς να έχω βοήθεια κρατική, χωρίς να έχω τίποτα. Όμως διακανόνισα πληρωμές, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και έβαλαν κάποια πράγματα σε μια σειρά. Αλλά πως γίνεται μια ομάδα με άδεια να πέφτει και μια ομάδα χωρίς άδεια ν’ ανεβαίνει; Δεν είναι επίθεση στον ΟΦΗ ή στον Ηρακλή. Μου είναι συμπαθείς και οι δυο ομάδες».

«Είμαι έτοιμος να πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να καταγγείλω την ΕΠΟ, να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα για να μην γίνει επικύρωση βαθμολογίας. Έχουμε κάνει την μεγαλύτερη αθλητική επένδυση τα τελευταία 10 χρόνια και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας διασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι νόμοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο Κώστας Πηλαδάκης και συνέχισε: «Περιμένουμε όλοι να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Έχω στείλει επιστολή στον κ. Μαρινάκη, έτσι ώστε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία όπως έχουμε αποφασίσει, δεν άλλαξε κάτι για να υπάρξει διαφορετική απόφαση».

Για περισσότερες νομικές κινήσεις, επισήμανε: «Επιφυλάσσομαι απέναντι σε όποιον θίγει τα συμφέροντά μου και θα κινηθώ νομικά. Για την ώρα σεβόμασταν απόλυτα τον ΚΑΠ γιατί δεν μπορούσε μια ομάδα να πάει στα πολιτικά δικαστήρια. Τώρα προσέφυγε, και τι άλλαξε;»

Ενώ για το θέμα των «στημένων», σχολίασε: «Είμαστε σε μια εποχή που ή θα γίνει κάθαρση ή θα γίνει κουκούλωμα. Εδώ είμαστε μόνο δηλώσεις. Όλοι μόνο δηλώσεις κάνουν. Πρέπει η πολιτεία να τηρήσει ευλαβικά τους νόμους και να φτάσει το θέμα ως το τέλος. Θα σας πω ότι δε με ενδιαφέρει να μπει κανείς στη φυλακή και δε θέλω να μπει κανείς στη φυλακή γιατί έχουν οικογένειες».

Για την δική του δικαίωση, τόνισε: «Δεν επιδιώκω καμία προσωπική δικαίωση. Επιδιώκω την δικαίωση της ομάδας μας. Δε θέλω να βγω και να πω ότι δικαιώθηκα, θέλω να δικαιωθεί η ομάδα μου για όσα έχουμε κάνει. Κάποιοι μου χρεώνουν ως αδυναμία ότι δε βγαίνω, δε βρίζω, δε φωνάζω και δε στήνω, αν θέλουν ένα τέτοιο πρότυπο προέδρου, δεν μου αρέσει εμένα αυτό και δε θα το εφαρμόσω».

Σε ερώτηση για το αν ένιωσε έκπληξη με τα όσα αποκαλύφθηκαν, απάντησε: «Δεν ένιωσα καμία έκπληξη όταν άκουσα τους διαλόγους. Κανένας της δικής μου φιλοσοφίας δε θα μπει στη διαδικασία να σχολιάσει και να επέμβει. Με αυτά που βλέπω αυτές τις μέρες, δεν έχω καμία αισιοδοξία ότι θα αλλάξει κάτι. Άκουγα παντού όλες τις μέρες, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Αν μιλάμε για την ουσία του θέματος, δεν υπάρχουν καφενειακές συζητήσεις. Υπάρχουν κάποιες συνομιλίες που δημοσιοποιούν κακώς προσωπικά ζητήματα και σωστά η δικαιοσύνη αποφάσισε να σταματήσει αυτό».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ρωτάω αν οι παίκτες του ΟΠΑΠ θα αισθάνονται εξοργισμένοι με όσα άκουσαν για αυτά τα παιχνίδια. Αυτοί δε θα είναι εξοργισμένοι; Εγώ σαν νέος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, περιμένω να ακούσω ότι κάποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά, αλλά δεν υπάρχει κανείς. Περιμένω να τηρηθεί ο νόμος ευλαβικά και να υπάρξει αποτέλεσμα».

Για το αν θα υπάρξει δικαίωση, επισήμανε: «Είμαι αισιόδοξος για τους αθλητικούς εισαγγελείς. Αλλά επειδή λέτε ότι παρεμβαίνουν και πολιτικοί, όντως παρεμβαίνουν και αναρωτιέμαι αν τελικά υπάρχει το αυτοδιοίκητο ή όχι; Εγώ είμαι εξοργισμένος καθώς ξεκίνησα χωρίς πολλά εκατομμύρια από πίσω μου, να κάνω κάτι που είχα απωθημένο από την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό. Έφτιαξα το γήπεδο και βλέπω ότι όλοι, ανεξαρτήτου καταστάσεως επιβιώνουν με αυτόν τον τρόπο».

Για τις δηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, υποστήριξε: «Όταν ξεκίνησε η Super League, ήμασταν μια ομάδα νέων ανθρώπων που ήθελαν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Ο Ντέμης, από τη στιγμή που δεν είχε αποδείξεις δεν είχε λόγο να δηλώσει κάτι που του είπανε. Μετά θα τον έτρεχαν. Έχει οικογένεια. Δεν είχε καμία διάθεση να μπει σε τέτοια διαδικασία. Θα μπορούσα κι εγώ για την επόμενη μισή ώρα να σας λέω πράγματα που έχω ακούσει».

Τέλος, για το αν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν οι πρόεδροι στο θέμα της κάθαρσης, απάντησε: «Δεν είναι οι πρόεδροι αυτοί που πρέπει να προχωρήσουν στην κάθαρση. Όλη η μπάλα είναι στην αθλητική δικαιοσύνη. Αυτοί έχουν την ευθύνη για να προχωρήσει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε στη σελίδα του Onsports.gr.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

5 σχόλια
 • vales Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011 14:22 Συντάχθηκε από vales

  ela re ofitzides araxte ligo pos kanete etsi kai eseis dikio exete alla kai i aelara ti ftaiei pou tin rixane oi gayroi kai ta periptera tou

 • Dimitris Vamos Barca!!! Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 20:31 Συντάχθηκε από Dimitris Vamos Barca!!!

  Φιλαρακι... οι τελευταιοι ειστε εσεις που πρεπει να μιλατε!!! Μπορει να χρωσταμε 5,5-6 εκ. ευρω αλλα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπαρχει το ονομα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΦΗ στα στημενα και στις συνομιλιες που προσφαταειδαν το φως της δημοσιοτητας!!! Φαινετε οτι εχεις επιλεκτικη μνημη η μνημη χρυσοψαρου σαν την προεδραρα σου!!! Μηπως ξεχασες το περιφημο "Ο Εργοτελης πηρε πραγματικα πολλα λευτα απο τον Κωστα" σε μια απο τις συνομιλιες??? Και ειχατε τοσο αχρηστη ομαδα που σας ισοφαρισε ο Τελης στο 90-φευγα!!! Μηπως ξεχνας ενα ΑΕΛ-ΟΦΗ 4-3??? Που βαλατε το 4ο γκολ στο 98(!!!) παρακαλω σε ενα παιχνιδι που εχανες 0-3 με πραγματικα "ΥΠΕΡΟΧΗ" διαιτισια!!!! ξεχνας πως σε εσπρωχναν οι διαιτητες για να ανεβεις και να μεινεις?? Περισσοτερο σπρωξιμο και απο τους "μεγαλους" τοτε... Κ οσο για τους δρομους που λεει το Κωστακι σας εκει πανω οτι οποιος βγαινει στους δρομουσ δικαιωνεται θα σου πω το εξης.. Ο Ρομεου και ο Μπλαζεκ ακομα κλαινε τα αυτοκινητα τους οταν τους τα καιγατε.... ακομα θυμαται η φιλαθλη Ελλαδα τον προπιλακισμο του πουλμαν σας... Κ ολα αυτα δεν εγιναν απο τους καναπεδες σας αλλα στον δρομο!!!! Καλη πτωση σας ευχομαι και ποτε πια στην Α' Με εκανε η προεδραρα σας να σας αντιπαθω (περισσοτερο απο τον βαζελο και γαυρο που σιχαινομαι) και μου ησασταν αρκετα σθμπαθης ομαδα και πολη γενικοτερα γιατι ειστε μονο ΑΕΛ εκει κ αυτο το γουσταρα!!! Αλλα ειστε κ εσεις βολεμενοι και μερος του συστηματος!!! Ποτε δεν ενιωσα πιο περηφανος που ειμαι ΟΦΗ απο οτι τους τελευταιουσ 2,5 μηνες!!! Ουτε για το κυπελλο που πηρα ουτε για τον αποκλεισμο της πρωταθλητριας Ισπανιας το 1994 Ατλ.Μαδριτης!!! Εμαι περηφανος γιατι ειμαι καθαρος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και σε κανενα αρμα οπως εσεις!!!!ΟΥΤΕ πλαστα ΟΥΤΕ στημενα ΟΥΤΕ τσιρακι ΠΑΤΕΡΟΜΑΡΙΝΑΚΗΔΩΝ οπως εσεις!!! Περαστικα σου ευχομαι γιατι βγαζεις και βγαζει και το Κωστακι σας μεγαλη μικροπρεπεια σε μια ομαδα που οπως ειπε ενας αλλος προεδρος ομαδας της Super Ligdas ο Πανοπουλος οτι ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!!! εσας ποιος σας σεβεται???

  Υ.Γ. Για να σου φρεσκαρω την μνημη γιατι μου φαινεσαι πιτσιρικι σου παραθετω το επομενο βιντεο... http://www.youtube.com/watch?v=BR2iSTkcpLo

 • john-ael Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 22:05 Συντάχθηκε από john-ael

  οι τελευταιοι που θα πρεπει να μιλατε ειστε εσεις του οφη.συγκρινεις την αελ με τον οφη.με αυτα που χρωστατε μονο για δ εθνικη ειστε.και οι αδιοδοτισεις να μην ισχυουν για δ ειστε.τωτα αν πεσαμε ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.αν με αυτα που εχουνε βγει στιν φορα δεν εχετε πειστει οτι μας ριξανε ειστε απο αλλο πλανητη.

 • Dimitris Vamos Barca!!!! Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 18:11 Συντάχθηκε από Dimitris Vamos Barca!!!!

  Aντι να κοιτας "κυριε" Πηλαδακη το σπιτι σου κοιτας να ασχοληθεις με αλλους μηπως βρεις μια χαραμαδα να την κανεις παραθυρο...Οσο για της επενδυσεις οπως λες τι να πει και η Μονακο??? πριν 7 χρονια ηταν στον τελικο του Champions League και την επομενη σεζον θα παιζει στην Β' Γαλλιας!!!! Τι να πει και η Ριβερ Πλειτ ποθ μετα απο 110 χρονια επεσε κατηγορια με τετοιο κοσμο και γηπεδο!!!! Μηπως συγκρινεις την ΑΕΛ με αυτες τις 2 ομαδες??? Δεν υπαρχει μετρο συγκρισης οσο και να το ψαξετε!!! Παμε τωρα στην αποφαση του Διαιτιτικου Δικαστηριου της ΕΠΟ... Ξεχασες Πηλαδακη το εγγραφο του Τζ.Ιφαντινο που ελεγε να καταργηθουν οι αδειοδοτησεις στην Football League??? Η μηπως δεν σας λεει κατι η λεξη UEFA?? Οκ το κατανοω μπορει να μην γνωριζεις αγγλικα και θα στο πω αλλιως UEFA= Ευρωπαικη Ομοσπονδια Ποδοσφαιρου!!!! Τωρα το καταλαβες??? Η μηπως δεν γνωριζεις και ελληνικα?? Η UEFA Κωστακι ειναι ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ της ΕΠΟ αν δεν το γνωριζεις!!! Τραβα τωρα κανε σχεδιασμο για την νεα χρονια στην Β' Εθνικη και ισως σε καμια 10αρια χρονια να ξαναδεις Super League!!! Γιατι εκει στην Τυρουπολη ξερετε απο Β' και Γ' Εθνικη πολυ καλυτερα απο εμας!!! Και κοιτα Κωστακι να βουτας αλλη φορα την γλωσσα σου στο μυαλλο(??) σου πριν μιλησεις σε ραδιοφωνο γιατι σε ακουν και νοημονες ανθρωποι!!! Και οταν θα μιλας για τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΟΦΗ μας να το σκεφτεσαι καλυτερα 2 και 3 φορες!!!!

 • Razorx Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 14:32 Συντάχθηκε από Razorx

  Τι σχέση έχει ρε Πηλαδάκη ο ΟΦΗ; ο ΟΦΗ ανεβαίνει βάση βαθμολογίας και ο κανονισμός αναφέρει ότι τα κριτήρια τις ΟΥΕΦΑ ισχύουν μονό για ομάδες που ήταν στην Σουπερ λίγκα όχι για αυτές που ανεβαίνουν από την Β εθνική.

  Η Λάρισα έπεσε βαθμολογικά, αν πρέπει να τα βάλετε με κάποιον ας τα βάλετε με τον Αστέρα Τρίπολης που ενώ έπεσε βαθμολογικά έμεινε στα χαρτιά.

  Όπως μας συμφέρει τα λέμε κύριε Πηγαδάκι έτσι;

  Πάει το περιβόητο ρητό που χρησιμοποιείτε και εσείς συχνά το ότι η αγώνες κερδίζονται μέσα στα γήπεδα έτσι;
  Ξεχνάτε ότι μέχρι πρόσφατα ήσασταν στο άρμα του Ολυμπιακού;

  Ξεχνάτε την χρονιά που έπεσε ο ΟΦΗ σας κέρδιζε μέσα στο γήπεδο σας με 0-3 και ως δια μαγιάς βάλατε 2 γκολ μετά το 90 τα οποία ήταν offside και καταλήξατε να κερδίζετε με 4-3 στο 98;

  Πέσατε κύριοι βαθμολογικά, αποδεχτείτε το.
  Το ότι έχεις επενδύσει λεφτά για γήπεδο δηλαδή τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να πέσεις;

  Με αυτήν την λογική ομάδες με υποδομές δεν πρέπει να πέφτουν ποτέ, τι να πει δηλαδή ο ΟΦΗ που έχει στην κατοχή του ένα από τα ποιό σύγχρονα προπονητικά κέντρα στην Ελλάδα;


  Υγ κοιτα να δείς οτι για ολα τα κακά που συμβάινουν σε αλλες ομάδες φταίει ο Παντοδύναμος ΟΦΗ...ΕΛΕΟΣ

Το σχόλιο σου

Copyright © 2010 - 2017 OnSports | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία
Monetized by DPG DIGITAL MEDIA
Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση για τα πιο σημαντικά νέα, δώρα και διαγωνισμούς των websites που εκμεταλλεύεται εμπορικά η DPG DIGITAL MEDIA.