Χαριστέας: «Ιδανικός ο Παναιτωλικός»

Χαριστέας: «Ιδανικός ο Παναιτωλικός»

Επειτα από εννέα χρόνια καριέρας σε σημαντικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, ο Αγγελος Χαριστέας επέστρεψε στην Ελλάδα για να συστηθεί ξανά στους οπαδούς της χώρας μέσω της παρουσίας του στον Παναιτωλικό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο ηλικίας 31 ετών επιθετικός αποτελεί εδώ και λίγες μέρες μέλος του ρόστερ του Παναιτωλικού και μια από τις πλέον σημαντικές προσθήκες για τους Κυανοκίτρινους. Ο άνθρωπος που με το γκολ του χάρισε στην Εθνική μας ομάδα τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της στο Euro του 2004, παραχώρησε συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής» για τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει γι αυτόν το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγγελου Χαριστέα:

«Είχα μια πολύ καλή προσφορά από το Κατάρ και άλλη μία από ισπανικό σύλλογο, όμως με τη γυναίκα μου, τώρα που η κόρη μας είναι μωρό, λέγαμε πως δεν θέλουμε να αλλάξουμε συνθήκες ζωής. Το κάναμε με την Αρλ και ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μας. Από τη στιγμή, όμως, που στη Γερμανία δεν βρήκαμε αυτό που θέλαμε, είπαμε πως αν είναι να φύγουμε, θα το κάναμε μόνο για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα»

Γιατί επέλεξες τον Παναιτωλικό;

«Η αλήθεια είναι πως δεν επεδίωξα να κάνω επαφές με ομάδες. Στον Παναιτωλικό αγωνίζεται ο αδελφικός μου φίλος, Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος μου μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον σύλλογο. Τα οποία βέβαια διαπίστωσα όταν βρέθηκα στο Αγρίνιο και από την πρώτη στιγμή που με ήθελαν, είπα αμέσως το ‘ναι’».

Τι σε εντυπωσίασε;

«Πριν υπογράψω, πολλοί μου έλεγαν ‘μην το κάνεις’ και ‘που θα πας εκεί’. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός διαθέτει καλό προπονητικό κέντρο και δυνατή εξέδρα. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι ο κ. Κωστούλας έχει ζήσει στο εξωτερικό και γνωρίζει πως είναι να είσαι μετανάστης, αλλά και τη διαδικασία της προσαρμογής. Και εγώ θα χρειαστώ χρόνο»

Το γεγονός ότι ως μεγάλο όνομα που είσαι, φυσιολογικά θα παίζεις βασικός, δεν ήταν καθοριστικός παράγοντας;

«Αυτό που θέλω είναι να χαρώ το ποδόσφαιρο σε ιδανικές συνθήκες. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Και όλα τα αρνητικά που σκεφτόμουν τα χρόνια που βρισκόμουν στο εξωτερικό, για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος, προσπαθώ να τα αφήσω πίσω μου. Αλλωστε, μόλις πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, άρχισε να καθαρίζει το τοπίο»

Θεωρείς πως το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκαλο;

«Δεν ονειροβατώ. Οι αρχές δείχνουν διάθεση να πάρουν αποφάσεις και αυτό θα πρέπει να μας χαροποιεί, αλλά πάντα κρατώ επιφυλάξεις γι αυτά που θα αντιμετωπίσω. Πάντως, δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Παντού γίνονται αυτά, όχι μόνο στην Ελλάδα»

Τα χρήματα έπαιξαν καθόλου ρόλο στην απόφασή σου;

«Όχι, καθόλου. Αν τα συγκρίνεις με αυτά που έπαιρνα μέχρι πρότινος, είναι λιγότερα από τα μισά. Γενικότερα, όμως, δεν συμφωνώ με τη λογική που υπάρχει στην Ελλάδα να δημοσιοποιούνται τα συμβόλαια. Ο κόσμος γνωρίζει πως οι ποδοσφαιριστές κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και αμείβονται γι αυτό πολύ καλά. Δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος. Ξεκίνησα από μια φτωχή οικογένεια και από το ποδόσφαιρο εξασφάλισα μια άνετη ζωή. Οπότε δεν ήρθα στον Παναιτωλικό για τα χρήματα. Επιπλέον, στα 31 μου χρόνια πιστεύω ότι έχω να προσφέρω ακόμη»

Τι στόχο βάζεις για τον Παναιτωλικό και τι θέλεις να πετύχεις εσύ φέτος;

«Οι φίλαθλοι και όλοι στην ομάδα περιμένουν πολλά από εμένα, αλλά δεν μου αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες. Εννοείται πως θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να μερταφέρω στον Παναιτωλικό την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό. Σε προσωπικό επίπεδο, όμως, αισθάνομαι πως έχω να προσφέρω πολλά ακόμη. Γι αυτό και υπέγραψα για έναν χρόνο. Ηρθα με την προϋπόθεση να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να ανέβω και εγώ ποδοσφαιρικά»

Με μια μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα ενδεχομένως;

«Ο Παναιτωλικός μου δίνει την ευκαιρία να συστηθώ ξανά στους Ελληνες οπαδούς. Δεν σκέφτομαι όμως από τώρα τι θα γίνει του χρόνου. Ωστόσο, ξέρω μέσα μου πως το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο δεν τελείωσε ακόμα για μένα. Και τώρα θα μπορούσα να αυτοπροταθώ σε μεγαλύτερες ομάδες, όμως δεν το έκανα γιατί δεν ήθελα να περιμένω άλλο. Ο Παναιτωλικός και ο πρόεδρός του, όμως, προσφέρουν μια σταθερότητα που άλλοι μεγάλοι σύλλογοι αυτόν τον καιρό την αναζητούν»

Στο Αγρίνιο είχες ξαναπάει;

«Ποτέ. Είναι μια επαρχιακή πόλη όπως την περίμενα, όμως οι άνθρωποι κάνουν τις πόλεις. Και στο Παρίσι να είσαι, αν δεν αισθάνεσαι καλά με τη δουλειά σου, τι θα κάνεις; Θα κοιτάς τα αξιοθέατα;»

Τώρα που επέστρεψες, τι σε ευχαριστεί περισσότερο;

«Το ότι βγήκα μια βόλτα στο Αγρίνιο και άκουγα παντού να μιλούν ελληνικά. Ηταν αρκετό για να αισθανθώ όμορφα»

Η κλήρωση της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο πώς σου φάνηκε;

«Βλέποντας όλες τις ομάδες, νομίζω ότι είμαστε τυχεροί. Η Εθνική μάς έχει δείξει πως τέτοιους ομίλους τους περνά»



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved