Αναστόπουλος: «Ο Μαχλάς είναι κεφάλαιο για τον ΟΦΗ»

Αναστόπουλος: «Ο Μαχλάς είναι κεφάλαιο για τον ΟΦΗ»

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο τεχνικός του ΟΦΗ, Νίκος Αναστόπουλος, σε αθλητική εφημερίδα.

Ο προπονητής του ΟΦΗ, μιλώντας στην εφημερίδα «Φως» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει η ομάδα του, για τον Ολυμπιακό, για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, αλλά εξέφρασε την άποψη του για το φερόμενο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», Αλέξανδρο Τζιόλη.

Διαβάστε τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης:

Νίκο, ο Ονουάτσι διαβάζω ότι προτάθηκε στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος και το σκέφτονται. Η γνώμη σου;

«Τον είχα στον Ιωνικό και τον ξέρω καλά. Παικτάρα! Τον θυμάμαι μάλιστα από την εφηβική ομάδα της Γιουβέντους, όπου είχε ξεκινήσει. Με προπονητή  τότε τον Γκασπερίνη, ο οποίος πέρυσι ήταν στην Τζένοα. Είχε τότε η Γιουβέντους πρπονητή τον Λίπι και είχα πάει να παρακολουθήσω την δουλειά του. Τον Ονουάτσι τον θεωρώ καλή επιλογή. Διεισδυτικός, γρήγορος. Σε αντίθεση με άλλους που ακριβοπληρώνονται και βγαίνουν παλτά!».

Η γνώμη σου για τον Τζιόλη;

«Είναι ένας παίκτης που δεν είναι γρήγορος. Βαρύ κορμί, για εμένα μία θέση μπορεί να παίξει σε ένα μόνο  σύστημα. Μπροστά από τους δύο στόπερ. Όχι όμως σε 4-2-3-1 που παίζει ο Ολυμπιακός! Δηλαδή θα είναι ο Τζιόλης ο δεξιός χαφ στον άξονα; Και ο αριστερός ποιος θα είναι ο Μοντέστο; Ωραία χαφ… ‘Η θα είναι ο Τζιόλης-Ιμπαγάσα; Πολύ γρήγορο κέντρο… Ο Τζιόλης δεν είναι ούτε γρήγορος ούτε ο μπαλαδόρος. Θα πρέπει να είναι οι άλλοι χαφ δίπλα του και γρήγοροι και μπαλαδόροι και γρήγοροι, ώστε όταν χάνεται η μπάλα σε χρόνο μηδέν να καλύπτουν. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει καλύτερους παίκτες από τον Τζιόλη για εκεί που «πονάει».

Αν πέσουν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, πως τις βλέπεις τις περιπτώσεις Σανκαρέ και Ντουγκλάο;

«Πολύ καλές. Ειδικά ο Ντουγκλάο. Αυτές είναι μεταγραφές, που τους βρήκαν αυτούς τους παίκτες αυτές οι δύο επαρχιακές ομάδες; Χωρίς πολλά λεφτά, χωρίς να είναι ονόματα, βγήκαν «λαβράκια». Όπως ο Βιεϊρίνια που όταν έφερε ο ΠΑΟΚ δεν τον ήξερε κανείς».

Αν σου έλεγε ένα τζίνι «πάρε έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό στην εκάστοτε ομάδα σου, σου τον κάνω δώρο», ποιον θα διάλεγες;

«Να λέμε πράγματα που μπορούν να γίνουν. Τι να σου πω τώρα, ότι θέλω τον Μιραλάς; Σου απαντώ λοιπόν ότι θέλω μία Πόρσε! Άμα δεν έχω τα λεφτά, τι να συζητάμε; Να ονειρεύομαι;».

Το κάζο του Παναθηναϊκού το περίμενες;

«Για εμένα ήταν αναμενόμενο! Ο Παναθηναϊκός είναι στην πιο άσχημη κατάσταση της ιστορίας του. Είναι πάγια αρχή μου: τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Αυτή την στιγμή ποιους μεγάλους παίκτες έχει φέρει ο Παναθηναϊκός; Έφυγε και ο Σισέ, πες μου  ποια ομάδα να φοβηθεί και να σεβαστεί αυτόν τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες. Μεγάλους παίκτες».

Δανεικούς θα ζητήσεις από τον Ολυμπιακό. Πόσες μεταγραφές θα ζητήσεις για να σταθείτε στην Σούπερ Λίγκα;

«Είναι ένα θέμα που το χειριζόμαστε με τον Μαχλά. Επειδή και εγώ και ο Μαχλάς είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου, έμπειροι δηλαδή στο αντικείμενο, όχι ουρονοκατέβατοι, δεν μπορούμε να διώξουμε 17 παίκτες και να πάρουμε 17 παίκτες! Θέλουμε να έχουμε ένα κορμό και να τον πλαισιώσουμε με κάποιους που θα κάνουν την διαφορά».

Υπάρχει θέμα Ελευθερόπουλου για ΟΦΗ; Διαβάζω…

«Δεν έχω μιλήσει με τον Ελευθερόπουλο».

Υπάρχει θέμα Μενδρινού; Γράφτηκε και το δικό του όνομα.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Μενδρινό. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν παίκτη. Είχαμε στο μυαλό μας όλη αυτή την περιπέτεια με τα πλέι οφ και δεν σκεφτόμασταν τίποτε άλλο εκτός από τα πλέι οφ. Να ξέρει κάτι πάντως. Εγώ είμαι προπονητής που όπου πάω δεν κουβαλάω παίκτες μαζί μου. Δεν είμαι μάνατζερ εγώ, είμαι προπονητής…».

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη σεζόν  στην καριέρα σου;

«Αυτή και τότε με τον Άρη, που είχε πέσει κατηγορία, το ηθικό ήταν διαλυμένο, λεφτά δεν υπήρχαν και είχε φάει και μία «μαμούθ» τιμωρία ο Άρης να παίξει Β’ εθνική 9 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά τον ανέβασα. Τώρα όμως ήταν ακόμα πιο δύσκολο να ανεβάσουμε με τον ΟΦΗ, διότι αντιμετωπίσαμε προβλήματα όλων των ειδών. Στις 14 του μήνα τελείωσε το πρωτάθλημα και στις 17 βγήκε η απόφαση μη αδειοδότησης του ΟΦΗ! Και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι θα πάρουμε την αδειοδότηση, μας κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσαμε να παίξουμε πλέι οφ. Και μεσολάβησαν δύο μήνες σχεδόν μέχρι να παίξουμε πλέι οφ! Απίθανα πράγματα. Κληθήκαμε με κατακαλόκαιρο να αγωνιστούμε. Παίζω, δεν παίζω, αποβάλλομαι, διαλύεται, δεν διαλύεται ο ΟΦΗ, αυτά σε καταρρακώνουν. Όμως δείξαμε ψυχή και πετύχαμε τον στόχο».

Ο Μαχλάς δήλωσε ότι στο αγωνιστικό κομμάτι η άνοδος του ΟΦΗ οφείλεται κατά 80% σε σένα. Πως δεν συγκρούστηκες καθόλου; Πρώην παίκτης και αυτός, δεν ανακατευόταν στα χωράφια σου;

«Το πρόβλημα είναι με προέδρους που δεν ξέρουν μπάλα, ενώ νομίζουν ότι ξέρουν! Ο Μαχλάς ξέρει μπάλα. Είχαμε μία εκπληκτική συνεργασία. Για εμένα είναι κεφάλαιο για τον ΟΦΗ ο Μαχλάς και γενικώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά, ήταν και πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέσα σε κινδύνους και περιπέτειες. Ο συχωρεμένος ο Μπάρλος για την ΑΕΚ έχασε το σπίτι του! Για 8 εκατομμύρια δραχμές τότε είχε χάσει μία βίλα στην Φιλοθέη. Ο Μαχλάς έχει εξαιρετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο, έχει βγει και έχει παίξει στο εξωτερικό, ξέρουν πως δουλεύουν εκεί οι ομάδες. Είναι παράγοντας-κόσμημα. Οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε λυνόταν σε χρόνο μηδέν. Ψάχνουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια οι δύο μας».

Γιατί άλλαξε ο γυμναστής;

«Ήταν καλός, όμως έφερα τον Θανάση Μουρζιάπη που τον γνωρίζω και είναι ο νούμερο ένα. Τέλος είχα άριστη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό ήταν το «κλειδί» της επιτυχίας: τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του ΟΦΗ ήταν λόγου χάρη κλάσης του 7, αλλά έπαιζαν για 12! Είχαν τη σωστή νοοτροπία».

«Γεντί Κουλέ» θα δηλώσετε έδρα η Παγκρήτιο;

«Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ δεν είναι ακόμα έτοιμος για το Παγκρήτιο. Το «Γεντί Κουλέ» μας πάει, είναι καυτή έδρα, την αισθάνεται ο αντίπαλος…».



Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved