«Είχαμε την καλύτερη ομάδα»

«Είχαμε την καλύτερη ομάδα»

Δίκαιη χαρακτήρισε την άνοδο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ ο Λεωνίδα Καμπάνταης.

Ο Έλληνας επιθετικός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «sportday»  απέδωσε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε Νίκο Αναστόπουλο και Νίκο Μαχλά από αυτήν την επιτυχία.

Τέλος, δεν εδεν παρέλειψε να αναφερθεί  μεταξύ άλλων και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια.

-Τελικά, έπειτα απ' όσα πέρασε η ομάδα, η άνοδος ήταν η ιδανική κατάληξη;

«Πιστεύω ότι άξιζε τον κόπο! Η ομάδα πέρασε πολλά, αλλά και εμείς ως ποδοσφαιριστές. Πολλές φορές δεχόμασταν χτυπήματα κάτω από τη μέση για πράγματα που ήταν έξω για εμάς από το αγωνιστικό κομμάτι. Πιστεύω ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα στη Football League και δεν το λέω εγωιστικά».

-Φοβήθηκες, όταν αποφασίστηκε η διεξαγωγή των πλέι οφ, μήπως η ομάδα θα έχανε όσα διεκδικούσε μέχρι τότε;

«Φυσικά και φοβήθηκα γιατί είχαμε να κάνουμε ένα μήνα προπόνηση και είχαν χαθεί η χημεία και η αύρα μεταξύ μας. Μαθαίναμε ακόμα ότι ο Λεβαδειακός είχε κάνει προπόνηση για δύο εβδομάδες και αυτό μας δημιούργησε ανασφάλειες και αμφιβολίες. Ήρθε και το πρώτο παιχνίδι μαζί του στο πρόγραμμα. Πιστεύω τελικά ότι δεν είναι όλα σύμπτωση στη ζωή».

-Θα συνεχίσεις και στη Σούπερ Λίγκα να αγωνίζεσαι με τη φανέλα του ΟΦΗ;

«Μόλις τελειώσει το κεφάλαιο πλέι οφ, θα συζητήσουμε. Μπορεί να είμαι μικρό διάστημα, αλλά ο κόσμος μού βγάζει ένα πάθος, μου αρέσει η δυναμική της ομάδας και νιώθω την ασφάλεια ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Αυτό μετράει πολύ».

-Με τον Νίκο Αναστόπουλο συνεργάστηκες για πρώτη φορά. Πες μας λίγα πράγματα για αυτόν.

«Σου βγάζει πολλά συναισθήματα. Έχει το πάθος μέσα του και αν μπορούσε σε κάθε αγώνα, θα έμπαινε μέσα και θα έπαιζε μπάλα. Ζει τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σίγουρα έχει βάλει την υπογραφή του σ' αυτή την άνοδο και του πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο».

-Ο Νίκος Μαχλάς;

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν σου μιλάει καθόλου ως πρόεδρος, αλλά ως φίλος ή συμπαίκτης. Όλους τους ποδοσφαιριστές μάς είχε από κοντά και προσπαθούσε για το καλύτερο. Τρέχει και αγαπάει την ομάδα από μικρό παιδί και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει, αρκεί να βρεθούν άνθρωποι να τον βοηθήσουν».

-Τι χρειάζεται, βάσει της εμπειρίας σου, ο ΟΦΗ για να μην περάσει ξανά αυτές τις περιπέτειες;

«Χρειάζεται ένα πλάνο υγιές, όπως όταν έπαιξα εγώ στην ΑΕΚ το 2004 που ανέλαβε ο Ντέμης Νικολαΐδης. Χρειάζεται ποδοσφαιριστές, ψυχραιμία και υπομονή. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και εύχομαι να μην ξαναβρεθούμε σ' αυτή τη θέση».

-Θεωρείς εκ των υστέρων ότι ήταν ιδανική η επιλογή σου να έρθεις στον ΟΦΗ;

«Πιστεύω ότι ήταν ό,τι καλύτερο επέλεξα τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς δεν είμαστε μάγοι στο ποδόσφαιρο. Για να πω την αλήθεια, εγώ πήρα μόνος μου την απόφαση να παίξω στον ΟΦΗ, γιατί το ήθελα πολύ λόγω της δυναμικής της ομάδας. Είχα μιλήσει με τον φίλο μου και παλιό συμπαίκτη μου στον Άρη, Ανδρέα Σκέντζο, και είπα ότι θέλω να έρθω για να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει».

-Για το τέλος θα ήθελα ένα σχόλιο για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακό Βόλου, μια και είναι πρόσφατο το πέρασμά σου από εκεί.

«Είναι άδικο μόνο για τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, όπως λέει ένα ελληνικό ρητό, "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες!" και παίρνει στον λαιμό του και άλλους. Εύχομαι τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου όσο και στην Καβάλα να βρουν τον δρόμο τους, γιατί δεν γίνεται να ισοπεδώνουμε όσα πέτυχαν».

«Είχα μια αίσθηση ότι θα τα καταφέρουμε»

Παρράλληλα, δηλώσεις στην εν λόγω εφημερίδα παραχώρησε και ο ο Κένταλ Ουκάρ, ο οποίος τόνισε ότι είχε  εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τις δικές του, αλλά και των συμπαικτών  για την άνοδο του ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο  MVP των αγώνων διαβάθμισης :

-Πώς είναι η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ μετά την άνοδο της ομάδας;

«Κουραστική, σίγουρα... Περάσαμε πολλές δυσκολίες με την αδειοδότηση και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Και εκεί που πιστεύαμε ότι δεν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ, ξαφνικά κληθήκαμε να αγωνιστούμε».

-Φοβήθηκες, όταν ενημερωθήκατε ότι πρέπει να παίξετε μια σειρά αγώνων, για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν η ομάδα;

«Όχι, δεν φοβήθηκα καμία στιγμή ότι η ομάδα δεν θα ήταν δυνατή. Ξέρω καλά ποιες είναι οι δυνατότητες των συμπαικτών μου και πιστεύω πολύ σ' αυτούς. Είχα μια αίσθηση ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

-Μήπως περίμενες ότι θα αναδειχθείς και πολυτιμότερος στα πλέι οφ;

«(Σ.σ.: Γέλια) Σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα. Όταν ερχόμουν στην Αθήνα για να παίξω με την ομάδα, έλεγα στον εαυτό μου ότι θα είμαι ευχαριστημένος αν θα καταφέρω να παίξω ένα παιχνίδι!».

-Πόσο δύσκολο ήταν για εσένα να επανέλθεις δυνατός έπειτα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό;

«Είναι αλήθεια ότι πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τόσο ο τραυματισμός όσο αυτό που σου μένει στο μυαλό ότι πρέπει να το ξεπεράσεις και να επιστρέψεις ξανά δίχως να το σκέφτεσαι».

-Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη στιγμή στη φετινή χρονιά για εσένα;

«Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι ήταν το γκολ με "ψαλιδάκι" που έβαλα με τον Διαγόρα. Ξεχωρίζω, όμως, το τέρμα με τον Λεβαδειακό. Η αίσθηση που ένιωσα μόλις σκόραρα ήταν κάτι το μοναδικό».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved