Το εισιτήριο ανόδου στο… χέρι

Το εισιτήριο ανόδου στο… χέρι

Ο ΟΦΗ αναμένεται να πανηγυρίσει στο Ελ Πάσο την επιστροφή του στη Super League έπειτα από δύο χρόνια.

Ήταν βέβαιο ότι θα το βλέπαμε κι αυτό στη διαδικασία - παρωδία των play off. Ποδοσφαιριστές αφάνταστα ταλαιπωρημένοι, απροπόνητοι που θα καλούνταν να δίνουν αγώνες μέρα παρά μέρα ήταν θέμα χρόνου ότι κάποια στιγμή θα… κλάταραν. Η Δόξα τελικά «πλήρωσε» το μάρμαρο και μετά βίας συμπληρώνει ομάδα… βόλεϊ. Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα παρουσιαστει στο Ελ Πάσο με χαρτιά από γιατρούς που θα πιστοποιούν την αδυναμία της να κοντράρει τον ΟΦΗ. Τον ΟΦΗ, ο οποίος θέλει τρεις ακόμα πόντους για να βρεθεί στην αγκαλιά της Super League.

Φυσικά, έπειτα από τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας ο ΚΑΠ αναφέρει ότι τη θέση τους πρέπει να πάρουν ομάδες από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Άραγε αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι νόμοι; Αν τη τηρηθούν, τότε η 2η και η 3η θέση των play off μπορεί να αποδεχτούν… χρυσές.

Την ίδια στιγμή που τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο τι μέλλει γενέσθαι στην Καλλιθέα ο Λεβαδειακός με πεσμένη την ψυχολογία θα αντιμετωπίζει τον Διαγόρα στο γήπεδο της Φυλής.

ΟΦΗ – Δόξα Δράμας (20.30 Conn-X TV, Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης)

Η ισοπαλία με τον Λεβαδειακό ήταν πολύτιμη για τον ΟΦΗ. Με τη συμπαράσταση του κόσμου του κατάφερε, έστω και με αρκετή δόση άγχους, να πάρει το αποτέλεσμα που χρειαζόταν για να φτάσει πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ακόμα και στην ισοβαθμία με τους Βοιωτούς οι «ασπρόμαυροι» υπερτερούν, αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος κρατά χαμηλούς τόνους.

Στον ΟΦΗ γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να πάρουν το ματς με τη Δόξα Δράμας στα χαρτιά, όμως ο «Αναστό» θέλει τους παίκτες του προετοιμασμένους για παν ενδεχόμενο. Μοναδικές απουσίες θα είναι ο τιμωρημένος Ζορμπάς και ο τραυματίας Πίτσος.

Οσο για τη Δόξα Δράμας; Οι μόνοι παίκτες που είναι στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου είναι οι Τοπαλίδης, Κουμπρόγλου, Στεργιανός, Τρελλόπουλος, Αμανατίδης και Ρ. Τσιμπλίδης. Τώρα, γιατί η διοίκηση δεν έκανε επαγγελματικά συμβόλαια σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσει η ίδια.

Από την Αθήνα αποχώρησαν οι Πακάλτσης, Χλωρός, Βέρτζος, Καρακώστας, Γελαδάρης, Σιάκκας, Ρούτσης, ενώ τιμωρημένος είναι ο Κάπελ. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός Νίκος Τσιμπλίδης έμεινε τελικά στο λεκανοπέδιο.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Βασιλειάδη (Μακεδονίας), Γεωργιάδη (Κοζάνης).

Λεβαδειακός – Διαγόρας (20.30 Conn-X TV, Δημοτικό Στάδιο Φυλής)

Το όνειρο της ανόδου μέσω της 3ης θέσης ουσιαστικά έσβησε για τον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και για να τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες και καμία οι Κρητικοί. Έτσι οι μόνες ελπίδες προέρχονται από την τήρηση του ΚΑΠ που θέλει ομάδες της Football League να αντικαθιστούν τις ΠΑΕ Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου που υποβιβάστηκαν.

Η αποστολή των «πράσινων» μετά τον αγώνα με τους Κρητικούς έφυγαν για τη βάση τους και θα επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Διαγόρα. Είναι βέβαιο ότι ο Γιάννης Παπακώστας θα κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Δημήτρη Κοιλιάρα. Εξάλλου, η δεύτερη θέση στα play off έχει εξασφαλιστεί.

Ο Διαγόρας από την πλευρά του πανηγύρισε την Πέμπτη (28/07) τον πρώτο βαθμό στα play off απέναντι στη Δόξα Δράμας. Οι Ροδίτες είναι οι μόνοι κερδισμένοι της διαδικασίας, αφού μέσω αυτής έβγαλαν αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Οι ίδιοι, βέβαια, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις και κάτω από την πίεση του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός Μιχάλης Τσιβρινής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Απόστολο Σκόνδρα που θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του και τον επιθετικό Δημήτρη Τομάζο που υποβλήθηκε σε επέμβαση ρήξης χιαστών. Αντίθετα, ο δεξιός μπακ Γιώργος Μαριεττάκης εξέτισε την ποινή του και θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Παμπορίδης (Κιλκίς) και βοηθοί του οι Γκάγκας (Λάρισας), Ευθυμιάδης (Πιερίας).



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved