Στον... Ψηλορείτη της Super League! (video)

Στον... Ψηλορείτη της Super League! (video)

Το 1-1 ανάμεσα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό φέρνει τους Κρητικούς με το ενάμιση πόδι στη Super League, καθώς χρειάζονται πλέον μία νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια με Διαγόρα και Δόξα Δράμας για να τερματίσουν πρώτοι στα play off!

Με αυτό το αποτέλεσμα, διατηρήθηκε η απόσταση των τριών βαθμών που έχουν οι Κρητικοί από τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, οι Ηρακλειώτες έχουν 12 πόντους, έναντι των 9 των Βοιωτών. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, ωστόσο θέλουν 3 βαθμούς στα επόμενα δύο ματς για να πανηγυρίσουν την άνοδο.

Από την άλλη, ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στην αναμέτρηση, αλλά στάθηκε άτυχος στο 62’ καθώς το σουτ του Ζουρούδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και θα τα παίξει όλα για όλα στα επόμενα παιχνίδια των play offs.

Η «σκακιέρα» των δύο προπονητών

Έμφαση στο κέντρο θέλησε να δώσει ο Νίκος Αναστόπουλος για τον ΟΦΗ, καθώς παρουσίασε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Ο Βεζυρίδης ήταν στο κέντρο, ο Μπούρμπος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Γαλανόπουλος στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Γεωργίου και Μπουλούτ. Στην μεσαία γραμμή, οι αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κάλαϊτζιτς και Βερόν. Στα δεξιά κινείτο ο Ουκάρ, στα αριστερά ο Παπουλής και ο Ρόβας ήταν πίσω από τον Καμπάνταη.

Από την άλλη, ο Γιάννης Παπακώστας έριξε το... βάρος στην επίθεση, παρατάσσοντας τον Λεβαδειακό με δύο κυνηγούς. Συγκεκριμένα, στο 4-4-2, ο Στρατηλάτης ήταν στον «άσο», ο Μουλόπουλος στα δεξιά και ο Κόλτζος στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Τριποτσέρης και Λισγάρας. Πιο μπροστά τους οι Μπεγκόνια και Μαχαίρας ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Πόποβιτς να κινείται από την αριστερή πλευρά, τον Κοιλιάρα από τα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Ζουρούδης και Ναπολεόνι.

Δυναμικό μπάσιμο...

Ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που μπήκε με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να αιφνιδιάσει τους τυπικά γηπεδούχους, έχοντας κινητήριους «μοχλούς» τους Ζουρούδη και Κοιλιάρα, ωστόσο η αμυντική λειτουργία των Κρητικών ήταν πολύ καλή, καθώς αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις των «πράσινων».

Μάλιστα, όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΟΦΗ ισορρόπησε την αναμέτρηση και προσπάθησε, κυρίως από τα άκρα με τους Παπουλή και Ουκάρ. Μάλιστα, ο τελευταίος πιστοποίησε την καλή κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, καθώς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 22’ με δυνατό σουτ, ύστερα από μπαλιά του Καμπάνταη.

Στα επόμενα λεπτά οι Βοιωτοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζουρούδη. Ο Πόποβιτς μπήκε στην περιοχή, ο Μπούρμπος τον μάρκαρε, ο άσος των φιλοξενούμενων βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από τα 11 βήματα ο Ζουρούδης νίκησε τον Βεζυρίδη και «έγραψε» το 1-1.

Ίδιο... σκηνικό

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη, καθώς ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για ένα τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και είχαν περιορίσει σε ανασταλτικό ρόλο τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, που έδειχναν να έχουν μείνει από δυνάμεις.

Σε αυτό το σημείο, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης έδειξε την κλάση του, καθώς όποτε του... ζητήθηκε φώναξε «παρών» και κράτησε τους Κρητικούς στο παιχνίδι σε δύο συνεχόμενες φάσεις. Συγκεκριμένα στο 47’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Κοιλιάρα, κάτι που... επανέλαβε και στο επόμενο λεπτό σε σουτ του Μαχαίρα.{textlink}

Η πίεση των «πράσινων» αυξήθηκε στα επόμενα λεπτά και προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έκανε «αφεντικά» στην αναμέτρηση και στην υπόθεση της ανόδου. Μάλιστα, έφτασαν μία... ανάσα, όταν στο 62’ το γυριστό σουτ του Ζουρούδη, έπειτα από σέντρα του Πόποβιτς, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη.

Στα επόμενα λεπτά, το... σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος και πίεσε για ένα τέρμα, με τον ΟΦΗ να έχει παραχωρήσει χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΟΦΗ προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι, αλλά τα σουτ των Μπούρμπου (93') και Καμπάνταη (94') πέρασαν άουτ.

Δείτε τα αποτελέσματα των play off και τη βαθμολογία, πατώντας ΕΔΩ.

{coveritlive}d1cdec0cfa{/coveritlive}

Στον... Ψηλορείτη της Super League! (video)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved