Ριαβόγλου: «Αποχωρώ»!

Ριαβόγλου: «Αποχωρώ»!

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα δίνει τη σκυτάλη στον Ερασιτέχνη της ομάδας του Εύοσμου.

Η πολυσυζητημένη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Ριαβόγλου έγινε τη Δευτέρα (25/07) στα γραφεία της ΠΑΕ με τον ισχυρό άνδρα των «πράσινων» να αποκαλύπτει ότι αποχωρεί από τους «σταχυοφόρους». Ο ίδιος έκανε απολογισμό της σεζόν που πέρασε, ενώ τοποθετήθηκε και στο θέμα των στημένων αγώνων.

«Μετά από 12 χρόνια, από τα οποία τα έξι ήμουν πρόεδρος, νιώθω ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσω οριστικά», είπε αρχικά ο Ριαβόγλου και συνέχισε: «Έκλεισε ο κύκλος ενασχόλησής μου με τον Αγροτικό. Πάντα έπραττα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, είτε πήρα σωστές, είτε λάθος αποφάσεις. Ο Αστέρας είναι υπεράνω προσώπων, υπήρχε πριν από μένα, με εμένα και θα υπάρχει και μετά από εμένα».

Ο Ριαβόγλου έδειξε μετανιωμένος για την περσινή απόφασή του να μείνει στην ομάδα: «Έκανα διπλό λάθος που έμεινα. Εισέπραξα υποσχέσεις ανθρώπων για συγκεκριμένα πράγματα και συνέχισα, αλλά τελικά δεν υπήρξε αντίκρισμα και συνέπεια από την μεριά τους. Το δεύτερο λάθος ήταν ότι δεν αρκεστήκαμε σε χαμηλό μπάτζετ, γιατί έχω πάθος με τον Αστέρα και θέλω να τον βλέπω πρωταγωνιστή. Ενισχυθήκαμε με στόχο την εξάδα και αντί να μικρύνει η «ψαλίδα» των χρεών, μεγάλωσε και άλλο. Το «άνοιγμα» φέτος ήταν μεγάλο, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχαμε 10-15 χορηγούς, οι οποίοι φέτος λόγω οικονομικής κρίσης δεν μας στήριξαν τόσο. Έστω και αν η περιοχή του Εύοσμου είχε ραγδαία αύξηση πληθυσμού και επαγγελματική άνοδο πολλών κατοίκων. Επίσης, μειώθηκε το ποσό από διαφημίσεις, τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ».

Οσον αφορά στην επόμενη μέρα των «πράσινων», ο Ριαβόγλου υπογράμμισε:

«Σίγουρα είναι δύσκολη. Η σκυτάλη περνά στον Ερασιτέχνη και εγώ μπαίνω στο περιθώριο. Βεβαίως, δεν υποστηρίζω άλλη ομάδα, από μικρός είμαι μόνο Αγροτικός και θα είμαι αρωγός, έστω και απέξω στη νέα κατάσταση. Θα είμαι στην διάθεση των νέων ανθρώπων, που ευελπιστώ να οδηγήσουν ακόμα ψηλότερα τον Αστέρα. Πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν βιώσιμο Αστέρα. Αν δεν υπήρχε η θέλησή τους, θα μιλούσαμε για βέβαιη πτώση της ομάδας στην Δ' Εθνική. Ευτυχώς αναλαμβάνουν τις τύχες του Αγροτικού και θα «χτίσουν» μια ομάδα με νεαρά παιδιά και άλλους από την δεύτερη ομάδα. Το μπάτζετ θα πέσει για να είμαστε βιώσιμοι. Ίσως ο Ριαβόγλου να ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τη συνέχεια της ομάδας. Η διοίκηση χρειάζεται την συμπαράσταση των τοπικών φορέων και του κόσμου. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον συνεργάτη μου, Παύλο Χατζηγεωργιάδη, που ήταν κοντά μου και πιθανότατα ήταν ο πιο πολύτιμος συνεργάτης μου όλα αυτά τα χρόνια».

Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ο Ριαβόγλου υποστήριξε:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπήρξα ποτέ μεγαλομέτοχος, ούτε ιδιοκτήτης της ομάδας. Ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες. Ο Αστέρας ήταν μια πολυμετοχική ομάδα και εγώ ήμουν ο διαχειριστής του σχήματος, ύστερα από σχετική επιλογή των άλλων μετόχων. Άλλωστε, το οικονομικό μου background δεν θα επέτρεπε κάτι διαφορετικό. Τα 12 χρόνια της θητείας μου στην ομάδα θα κριθούν στο μέλλον, θα δείξει η ιστορία αν ήμουν πετυχημένος, όχι εν θερμώ. Από το 1999 ήμουν στην πρώτη γραμμή και φτάσαμε από την Δ' Εθνική να γίνουμε σταθερή αξία στην Β'. Οι καλές στιγμές είναι πολλές, με κυριότερη το 2005, όταν στην πρώτη σεζόν μου στην προεδρία ανεβήκαμε στην Β΄ Εθνική μετά από 20 χρόνια και φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πάντως, οι δυσκολίες ήταν πολλές, κυρίως οικονομικά».

Σχετικά με το προφίλ του, δήλωσε:

«Γνωρίζω ότι δεν είμαι ο πλέον δημοσιογραφικός τύπος και ότι ίσως δεν «πουλάω». Τον πρώτο λόγο φυσικά σε προβολή είχαν άλλες ομάδες της πόλης, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής. Δεν είχαμε την στήριξη από τον Τύπο και πολλές φορές εισπράξαμε λάσπη. Ίσως ήταν δική μου τακτική να μην υπάρχουν φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι σε εμάς. Παράλληλα, ίσως ήταν λάθος μου που ήμουν πιστός φίλος ανθρώπων με μεγάλη δύναμη στον χώρο. Για κάποιους αυτό ήταν κολάσιμο αδίκημα, αλλά εγώ δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου».

Επίσης ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε στη δημιουργία νέου πυρήνα φιλάθλων: «Πριν καμιά δεκαετία, το κοινό του Αστέρα ήταν γερασμένο ηλικιακά. Πολυπληθείς φιλάθλους δεν είχαμε ποτέ. Αλλά δημιουργήσαμε έναν νέο πυρήνα φιλάθλων, νεαρών ηλικιακά, οι οποίοι ήταν φανατικοί και… ορκισμένοι. Είναι χαρά μου που προστέθηκε στην οικογένειά μας την τελευταία εξαετία αυτό το υγιές κομμάτι. Δεν θα ξεχάσω ότι ακόμα και όταν δεν «σφραγίζαμε» εισιτήρια, εκείνοι παρότρυναν θερμά την ομάδα, ανεβασμένοι σε ένα κοντέινερ»

Τα «στημένα»

Ο Ριαβόγλου δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί στο «καυτό» θέμα των «στημένων» αγώνων.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εδώ και ένα μήνα στο προσκήνιο βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα καταμαρτυρούνται σε διάφορους. Η δικαιοσύνη θα κρίνει τι ευσταθεί και τι όχι. Ποιοι είναι πραγματικά ένοχοι. Για εμάς υπήρξαν πολλά μυθεύματα, ένας ανελέητος πόλεμος λασπολογίας γι’ αυτή την ιστορία. Κάποιοι δήθεν εξυγιαντές πήραν… αμπάριζα τα ΜΜΕ, γεμίζοντας την κοινή γνώμη με αναλήθειες. Από την πρώτη μέρα, σάιτ στο ίντερνετ αναπαρήγαγαν θέμα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας για φυγά πρόεδρο και ότι τάχα τέσσερις παίκτες του Αστέρα ήταν κρατούμενοι. Μετά από τις δικογραφίες είδαν ότι κανείς δεν εμπλέκεται, μόνο το όνομα του πρώην προπονητή και αυτό σε συνομιλίες δυο άλλων. Στην τελευταία δικογραφία φάνηκε ότι έλαβα ένα ποσό το 2007, ίσως από τον μοναδικό μου φίλο στον χώρο, το οποίο το επέστρεψα. Καμία άλλη εμπλοκή δεν υπήρξε. Δεν έχουμε διάθεση να μηνύουμε και να κάνουμε αγωγές σε όσους μπλέκανε τον Αγροτικό στο σκάνδαλο. Οι συζητήσεις είναι κατασκεύασμα ενός ανθρώπου και ίσως κάποιοι δεν θυμούνται πόσο καλά πέρασαν στον Εύοσμο. Είναι εύκολο να παρασύρεις την κοινή γνώμη, ειδικά όταν το βασικό σου επάγγελμα είναι θεατρίνος. Από το 1999, ο Αγροτικός Αστέρας έπαιξε τέσσερα χρόνια στην Δ' Εθνική και άλλα τόσα στην Γ'».



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved