Στο κόλπο ο Λεβαδειακός!

Στο κόλπο ο Λεβαδειακός!

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 του Διαγόρα στη Φυλή χάρη σε γκολ του Ζουρούδη και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off!

Οι Βοιωτοί έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, αλλά αυτό μάλλον το κατάλαβαν στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο ήταν υποτονικοί, φλύαροι και ανούσιοι. Το γκολ του Ζουρούδη στο 54’ έλυσε τα πόδια των παικτών του Γιάννη Παπακώστα και συγχρόνως «τσάκισε» την ψυχολογία των ούτως ή άλλως νεαρών και άπειρων ποδοσφαιριστών του Διαγόρα.

Ο τυπικά φιλοξενούμενος Λεβαδειακός έχασε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να κάνει το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη (κορυφαία αυτή του 78’ όταν η κεφαλιά του Λισγάρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι) και αυτό λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 79’. Στη μοναδική καλή του φάση στην επανάληψη, ο Διαγόρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Χατζηκοσμάς δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Στρατηλάτη.

Μετά το… καρδιοχτύπι, ο Λεβαδειακός οργανώθηκε, απέφυγε τα ρίσκα και τελικά κράτησε μέχρι τέλους το 1-0, κατακτώντας τρεις βαθμούς που πλέον τον βάζουν γερά στο παιχνίδι κατάκτησης της πρώτης θέσης μετά την ισοπαλία-δώρο του Ελ Πάσο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Δόξα Δράμας.{textlink}

Κάκιστο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ήταν τουλάχιστον κακό, αν όχι τραγικό. Οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε διαγωνισμό λαθών, ενώ δεν έλειψαν και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, τα οποία οφείλονταν περισσότερο στην έλλειψη καθαρού μυαλού και λιγότερο στην ένταση του αγώνα.

Αν και ο Λεβαδειακός καιγόταν για το τρίποντο, οι φορές που κατάφερε να απειλήσει την εστία του αντιπάλου ήταν ελάχιστες. Με εξαίρεση ένα αδύναμο σουτ του Κοιλιάρα στο 12’ και ένα πλασέ του Ντιμπαλά στο 34’ τα οποία εξουδετέρωσε ο Χειμωνέττος, οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και αρκέστηκαν απλά σε μια ανούσια κατοχή μπάλας. Οι περισσότερες επιθέσεις τους εκδηλώνοντας από τη δεξιά πλευρά με τον Κοιλιάρα να είναι ο πλέον ορεξάτος από τους «πράσινους», αλλά να τα χαλά στην τελική πάσα.

Ο Διαγόρας από την πλευρά του περίμενε τον αντίπαλο και όποτε του δινόταν η δυνατότητα, προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Οι Ροδίτες δημιούργησαν επίσης δύο φάσεις. Η πρώτη ήρθε στο 31’, όταν ο Χατζηκοσμάς δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, έχοντας βρει κενό χώρο και ανάγκασε τον Στρατηλάτη σε ωραία επέμβαση. Η δεύτερη σημειώθηκε στο 46’ με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού.

Εδιωξε το άγχος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, δηλαδή… νωθρά. Ο Λεβαδειακός, ωστόσο, κατάφερε να ανοίξει γρήγορα το σκορ και να απαλλαχθεί από την πίεση. Όχι από κάποια οργανωμένη επίθεση, αλλά αυτό καθόλου δεν πείραξε τον Γιάννη Παπακώστα.

Στο 54’, λοιπόν, ο Τριποτσέρης είδε την κίνηση του Ζουρούδη και επιχείρησε τη μακρινή μπαλιά. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού και τέως παίκτης του Διαγόρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και προλαβαίνοντας την έξοδο του Χειμωνέττου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ. Αυτό το γκολ ενδέχεται να αποδειχθεί χρυσό για την ομάδα του, έπειτα από την ισοπαλία ανάμεσα σε ΟΦΗ και Δόξα, καθώς η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους τρεις βαθμούς και πλέον όλα γίνονται. Γι αυτό και οι συμπαίκτες του Ζουρούδη αποθέωσαν τον χρυσό σκόρερ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ανδρέα Παππά...

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Χειμωνέττος, Σκόνδρας, Πουλόπουλος, Πεταυράκης (30' Χατζηπέτρου), Αυγενικού, Μπαούρης (79' Κενενούνης), Φράγκος, Χατζηκοσμάς, Μαριεττάκης, Μαλλιάκας (89' Φασάκης), Καρπαθάκης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Σωτήρχος, Αλεξίου, Λισγάρας, Κοτίτσας (46' Τριποτσέρης), Κοιλιάρας, Ταραλίδης, Λουτσιάνο (50' Πόποβιτς), Τάσιτς, Ντιμπαλά (81' Μπεγκόνια), Ζουρούδης.

Για να δείτε τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα των play off πατήστε ΕΔΩ.

Θυμηθείτε τι έγινε στο live της αναμέτρησης

{coveritlive}a3a41372a1{/coveritlive}



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον θριαμβευτή Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved