Ντε Βισέντι: «Νιώθω Ελληνας»

Ντε Βισέντι: «Νιώθω Ελληνας»

Ο Αργεντινός μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει τη διάκριση με την ομάδα της Ηπείρου.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα «gianninasports» και στον συνάδελφο Βαγγέλη Γυφτόπουλο ο Τόμας Ντε Βισέντι. Ο 21 ετών μέσος δεν δίστασε να δηλώσει ότι νιώθει Έλληνας και αναφέρθηκε στα σημεία που πρέπει να προσέξουν οι «κυανόλευκοι» για να κερδίσουν τη μάχη της παραμονής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντε Βισέντι:

-Τόμας πως κρίνεις την προετοιμασία του ΠΑΣ στο Ελατοχώρι;

«Είναι πολύ σημαντικό να πάει καλά η προετοιμασία, γιατί είναι η βάση για το πώς  θα πάει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Και εμείς θέλουμε να πάει καλά και να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Επίσης μέσα από τα φιλικά παιχνίδια η ομάδα θα φτιαχτεί, θα μονταριστεί για να μπει με αξιώσεις στη μάχη του πρωταθλήματος».

-Προσωπικά ως νέος ταλαντούχος παίκτης, έχεις μια πρόκληση για να παίξεις ποδόσφαιρο και στη σούπερ λίγκα.

«Ναι έχω πολύ μεγάλο κίνητρο να παίξω στη σούπερ λίγκα και είμαι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση. Πήρα παιχνίδια πρόπερσι που πήγα δανεικός στην Καλαμάτα, πήρα και πέρσι με τον ΠΑΣ στη Β’ Εθνική και είμαι έτοιμος να τεθώ στην κρίση του προπονητή μου για να παίξω στη σούπερ λίγκα. Όταν ήρθα το 2009 από την Αργεντινή στα Γιάννινα, δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, αλλά τώρα είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πάει καλά η ομάδα αλλά να εκπληρώσω και εγώ τα δικά μου όνειρα και φιλοδοξίες».

-Η ομάδα τι πρέπει να προσέξει στη νέα σαιζόν;

«Η ομάδα διδάχτηκε από τα λάθη που έκανε την προηγούμενη φορά που ήταν στη σούπερ λίγκα και τα έχει διορθώσει. Έμεινε ένας καλός κορμός από πέρσι που θα τη βοηθήσει πολύ, που θα δέσει και με τους νέους παίκτες που είναι ιδιαίτερα ικανοί».

-Οι εντυπώσεις από την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό της σ’ αυτά τα δύο χρόνια;

«Νιώθω ότι είμαι Έλληνας και έχω μπει απόλυτα στο ρυθμό της ζωής που υπάρχει εδώ. Στην ομάδα όπως βλέπετε και εδώ στο Ελατοχώρι είμαστε τέσσερις Λατινοαμερικάνοι παίκτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα και έτσι περνούμε καλύτερα κάνοντας καλή παρέα. Αυτό κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή μου στα Γιάννινα και μέσα στην ομάδα του ΠΑΣ».

-Το ξέρεις πιστεύω Τόμας ότι στα Γιάννινα λατρεύουν οι φίλαθλοι τους Αργεντινούς παίκτες, γιατί έχουν βιώματα από παλιά. Σίγουρα θα το έχεις αντιληφθεί σ’ αυτά τα δύο χρόνια που είσαι στον ΠΑΣ.

«Ναι έχω διαβάσει ότι υπήρχαν πολύ παλιά έξι παίκτες από την Αργεντινή και θα προσπαθήσω να τους μοιάσουμε εγώ και οι άλλοι συμπαίκτες μου που θα έρθουν από την Αργεντινή για να συνεχίσουμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει στα Γιάννινα. Αυτό όμως δεν γίνεται με τα λόγια. Πρέπει να κάνουμε το παν και να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να έχουμε καλή παρουσία μέσα στην ομάδα. Έχω διαβάσει γι’ αυτούς και έχω ακούσει από συζητήσεις ότι προσέφεραν πολλά στην ομάδα του ΠΑΣ. Νιώθω την αγάπη του κόσμου και επίσης νιώθω πολύ ωραία όταν βλέπω στο γήπεδο να υπάρχει σημαίες της Αργεντινής που είναι η πατρίδα μου».

-Οι παίκτες από τη Λατινική Αμερική προσαρμόζονται εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το διάστημα των πρώτων 6 μηνών ήταν σκληρό για μένα μέχρι να προσαρμοστώ σε πολλά πράγματα, ακόμα και να μάθω τη γλώσσα. Αλλά μετά μου φάνηκαν περισσότερο εύκολα. Σε αγωνιστικό επίπεδο μέσα από τα παιχνίδια έρχεται και η προσαρμογή. Όσο περισσότερα παιχνίδια παίζεις, τόσο περισσότερο προσαρμόζεσαι. Προσωπικά από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμουν καλύτερος και τώρα νιώθω ότι έχω προσαρμοστεί πλήρως στα νέα δεδομένα».

-Τόμας ήρθες στην Ελλάδα μόνος σου σε ηλικία 18 ετών από πολύ μακριά. Ποια ήταν τα πρόσωπα που σε βοήθησαν;

«Ο Εστεμπάν Μπουχάν ήταν δίπλα μου κάτι παραπάνω από αδελφός και είμαι πολύ τυχερός που τον βρήκα στα Γιάννινα. Με φρόντιζε σαν να είμαι μέλος της οικογένειάς του και με βοήθησε πάρα πολύ. Αυτός και η οικογένειά του με έβαλαν στον τρόπο ζωής στα Γιάννινα και στην Ελλάδα. Επίσης με βοήθησαν ο Σενόνε και ο Βάντερσον».

-Το όνομά σου ακούστηκε και ως μεταγραφικός στόχος μεγάλων ομάδων. Έχεις κάτι παραπάνω να μας πεις;

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να κάνω σωστά τη δουλειά μου, ώστε να πάει καλά η ομάδα, να πετύχει το στόχος της για να χαρεί και ο κόσμος που μας βοηθά πολύ. Δεν δίνω σημασία σε σενάρια, γιατί έχω άλλα πράγματα ως προτεραιότητα στην καριέρα μου. Να παίξω την καλύτερη μπάλα στον ΠΑΣ και να τον βοηθήσω να μείνει για πάντα στη σούπερ λίγκα. Να πετύχουμε πρώτα αυτό και μετά βλέπουμε».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved