Ιστορικό… αλαλούμ!

Ιστορικό… αλαλούμ!

Μία εξέχουσα θέση στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου, κέρδισε με το… σπαθί του το σημερινό(19/7) Δ.Σ. της Football League.

Το απόλυτο αλαλούμ και οι συνεχείς εναλλαγές δεδομένων σχετικά με την πονεμένη ιστορία διεξαγωγής των πλέι οφ, σημάδεψαν την μαραθώνια συνεδρίαση των μελών της διοργανώτριας αρχής, που ξεκίνησε στις 17.40 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ. Πάλι καλά να λέμε δηλαδή, που δεν τους βρήκε το ξημέρωμα να συνεδριάζουν και να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον «χάρτη» της παρωδίας των πλέι οφ…

Αντεγκλήσεις από την αρχή

Με το… καλησπέρα φάνηκε ότι θα επικρατήσει το απόλυτο μπάχαλο, όταν ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος αρχικά παρουσιάστηκε ανένδοτος στην συμμετοχή της ομάδας του στα πλεί οφ, τονίζοντας προς τα υπόλοιπα μέλη, «όποια απόφαση και εάν πάρετε, θα πάμε στα πολιτικά δικαστήρια».

Εν συνεχεία τέθηκε θέμα αποχώρησης των Τρικάλων, λόγω της απόφασης που πάρθηκε το μεσημέρι από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Λίγο αργότερα, γνωστοποιήθηκε η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής των Τρικάλων.

Η θεσσαλική ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ της ανόδου, ενώ την Τετάρτη(20/7) θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορημένου, για δυσφήμηση του αθλήματος και κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Ο πρόεδρος των Τρικάλων, Νίκος Γαλανακόπουλος, αποχώρησε από την διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι «το έργο είναι στημένο» με τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Σπύρο Καλογιάννη, να επικοινωνεί αμέσως μετά τηλεφωνικά μαζί του και να του λεει «πως θα πάρεις μέρος στα πλεί οφ, αφού δεν έχεις πιστοποιητικό;».

Σούπερ μπάχαλο

Το μπάχαλο έφτασε στην κορύφωσή του, όταν τέθηκε στο τραπέζι το θέμα σχετικά με το πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν στην… περιπέτεια των πλέι οφ, σε πόσες αγωνιστικές θα γίνουν οι αγώνες, που θα γίνουν και εάν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, ποιος θα την αντικαταστήσει και εάν θα την αντικαταστήσει…! Ουφ!

Νωρίτερα είχε επικυρωθεί η βαθμολογία από τις θέσεις 1-12, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις δεν επικυρώθηκε, γιατί εκκρεμούν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις των Τρικάλων της Καρδίτσας και του Ιωνικού.

Παρεμπιπτόντως, ο Εθνικός ειδοποίησε πως την Τετάρτη(20/7) οι μέτοχοι της ΠΑΕ αναμένεται να καταθέσουν αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ, για όλο αυτό το μπάχαλο που δημιουργήθηκε….

Οι θέσεις των ομάδων

Στην αρχή ακούστηκε η άποψη της Δόξας Δράμας. Οι «Μαυραετοί» ζήτησαν να επικυρωθεί η βαθμολογία από τις θέσεις 1-12, να στείλουν έγγραφο με την βαθμολογία στην ΕΠΟ και να αποφασίσει η ομοσπονδία ποιοι θα ανέβουν χωρίς την διεξαγωγή πλέι οφ, ποντάροντας στον πιθανό υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων.

Ο ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός συμφώνησαν να γίνουν πλέι οφ, ενώ ο Διαγόρας που ζήτησε να μπει στην θέση της Δράμας (που δεν ήθελε να συμμετάσχει) προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών.

Νέες προτάσεις

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και διαδοχικά τετ α τετ των Σπύρου Καλογιάννη, Γιάννη Κομπότη και Νίκου Μαχλά, έπεσαν νέες προτάσεις στο τραπέζι

Ο Λεβαδειακός πρότεινε να γίνουν τρία ματς στην Αθήνα και να ξεκινήσουν όλοι με μηδέν βαθμούς, ενώ από την πλευρά του ο ΟΦΗ αντιπρότεινε να γίνουν κανονικά τα πλέι οφ στην Αθήνα, με έξι αγωνιστικές και χωρίς να πάρει κάποιος την θέση της Δόξας Δράμας.

Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο Θανάσης Σάμιος και φέρεται προφορικά να διαβίβασε στο Σπύρο Καλογιάννη πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει η Δόξα στα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ μέσω του Νίκου Μαχλά μετέφερε στον Σπύρο Καλογιάννη ότι η μόνη… διευκόλυνση που μπορεί να κάνει είναι η συμμετοχή τριών ομάδων στα πλέι οφ, με την βαθμολογία ως έχει και με 6 ματς στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κομπότης, ζήτησε να γίνουν τρία παιχνίδια έως τις 27 του μηνός στην Αθήνα.

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής  Γιώργος Χριστοβασίλης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή της Δόξας Δράμας, Αντώνη Κασδοβασίλη, ζητώντας να μάθει τον αριθμό συμβολαίων που έχει η μακεδονική ομάδα θέλοντας να επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός παικτών στο δυναμικό του συλλόγου…

Ενστάσεις διατυπώθηκαν από πλευράς ΟΦΗ σε περίπτωση που ο Διαγόρας δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, να μην συμμετάσχει ο Πανθρακικός, παρότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινούσε ο ΟΦΗ με 6 βαθμούς, ο Λεβαδειακός με 3 και ο Πανθρακικός με μηδέν.{textlink}

Εκείνη την στιγμή ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα, Κώστας Χρυσοχοΐδης, έδωσε τηλεφωνική εντολή στους συνεργάτες τους, τονίζοντας τους, «πάμε στα πλέι οφ».

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved