Ερευνα για τον «αφανή παράγοντα»

Ερευνα για τον «αφανή παράγοντα»

Ο Ντίνος Μανταδάκης αναφέρθηκε στην εμπλοκή του ΟΦΗ στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

Για την έμμεση εμπλοκή του ΟΦΗ στο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου λόγω της παρουσίας του ονόματος του Ηρακλή Νύκταρη στο κατηγορητήριο μίλησε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΟΦΗ. Όπως αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104.2, η νομική υπηρεσία θα προχωρήσει σε έρευνα για το πώς προήλθε ο χαρακτηρισμός «αφανής παράγοντας του ΟΦΗ»

Ο Μανταδάκης είπε σχετικά: «Υπάρχει ένα κατηγορητήριο ανθρώπων όπου υπάρχει και το συγκεκριμένο όνομα. Αύριο θα ξεκαθαρίσουμε αν αυτό το πόρισμα βγήκε από τον εισαγγελέα ή αποτελεί ένα δημιούργημα ο χαρακτηρισμός «αφανής παράγοντα». Επιτρέψτε μου να αμφισβητήσω για το κατά πόσο γράφτηκε από έναν εισαγγελέα ο χαρακτηρισμός «αφανής παράγοντας». Άλλωστε, ο ΟΦΗ δεν έχει αφανείς παράγοντες αλλά μόνο εμφανείς παράγοντες που υπογράφουν και παίρνουν αποφάσεις. Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αφανής παράγοντας; Η ΠΑΕ δεν έχει δώσει ρόλους σε κανέναν. Υπάρχουν μέλη του Δ.Σ. και μέτοχοι. Αυτοί όλοι είναι οι άνθρωποι που διοικούν και συμμετέχουν στις αποφάσεις του συλλόγου. Τον τίτλο «αφανής παράγοντας» τον δίνει ο καθένας στον εαυτό του και όχι η ομάδα. Δεν θα επισκιάσει την ΠΑΕ ΟΦΗ αυτή η αναφορά που υπάρχει και θα αναζητήσουμε για ποιον λόγο ενεπλάκη το όνομα της ομάδας. Αυτήν την στιγμή προέχουν άλλα πράγματα και άλλες υποθέσεις».

Για τη δικαίωση του ΟΦΗ μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της ΕΠΟ δήλωσε: «Θεωρώ ότι δόθηκε ένα τέλος και μια οριστική απόφαση. Από δικαστικής πλευράς, το θέμα ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένουμε τις εκτελεστικές αποφάσεις των Λιγκών. Κατά συνέπεια, περιμένουμε είτε τον ορισμό ημερομηνίας επανεξέτασης του φακέλου του ΟΦΗ, είτε της απευθείας αδειοδότησης ώστε να οριστούν τα play off».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντίνου Μανταδάκη: 

Για το ενδεχόμενο να οριστούν play off: «Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να οριστούν αγώνες πλέι – οφ. Έχουμε φτάσει στις 11 Ιουλίου και κάθε μέρα προκύπτουν ολοένα και περισσότερα δικαστήρια. Στο τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουμε αν θα γίνουν πλέι – οφ, εφόσον έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις για τις ομάδες που είναι εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ο ΟΦΗ συμμετέχει σίγουρα στα πλέι – οφ, αν γίνουν. Αν δεν γίνουν, θα περιμένουμε τις επόμενες αποφάσεις της ΕΠΟ για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Για τα κριτήρια επανεξέτασης του φακέλου του ΟΦΗ: «Τα κριτήρια είναι από ελαστικά έως καθόλου κριτήρια. Υπάρχει η άποψη της ΕΠΟ ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν καθόλου κριτήρια και αυτή της UEFA ότι έπρεπε να ισχύσουν κάποια ελαστικά κριτήρια. Σίγουρα, το δικαστήριο της ΕΠΟ δεν μπορεί να εξετάσει τον φάκελο του ΟΦΗ με το ίδιο πρίσμα που εξέτασε τον φάκελο ομάδας Super League. Η άποψη μου είναι ότι ο ΟΦΗ δεν θα έχει πρόβλημα αδειοδότησης και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: «Είναι συνεχής η προσπάθεια απαξίωσης αυτής της ομάδας. Γίνεται αντιληπτό σε όλους γιατί ο ΟΦΗ ήταν απέναντι και απαξιωμένος από αυτό το σύστημα που προκύπτει από το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Αυτό το κύκλωμα «απέβαλε» και έβαζε απέναντι του κάθε ομάδα που δεν έμπαινε σε αυτό το «κανάλι». Ούτε πέρυσι μας ήθελαν γιατί χαλάγαμε την πιάτσα». 

Για το νομικό αγώνα του ΟΦΗ: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους καλούς μου κυρίους Φωτάκη και Καϊμακάμη που πάλεψαν εδώ στην Αθήνα για να δικαιωθεί ο ΟΦΗ. Ακόμα θέλω να πω ότι το Ηράκλειο πρέπει να καμαρώνει για το συμβούλιο που έχει η ομάδα, για τον πρόεδρο του ΟΦΗ αλλά και για τον δήμαρχο του που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να φτάσει στην δικαίωση». 

 

Για την επικείμενη άνοδο του ΟΦΗ: «Θέλω να πιστεύω ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται στην Σούπερ Λιγκ έχοντας την αίσθηση και την αισιοδοξία ότι μπορεί να πάρει την άνοδο δίχως να μπει στην διαδικασία των πλέι – οφ». 



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved