Το πλάνο του Πιερικού

Το πλάνο του Πιερικού

Οι Κατερινιώτες σε συνέντευξη Τύπου έκαναν απολογισμό των έως τώρα κινήσεων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (07/07) ο τεχνικός του Πιερικού Σούλης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής ποδοσφαίρου Χρήστος Τσικούρας και ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Λιόλιος μίλησαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα των «ασπρόμαυρων»

Πρώτος πήρε το λόγο ο Χρήστος Τσικούρας, ο οποίος είπε: «Εδώ και ένα μήνα που η νέα διοίκηση ανέλαβε την ομάδα του Πιερικού, σε συνεργασία με τον προπονητή μετά την πρόσληψή του, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα για να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις και να καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας σχετικά με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αυτή τη στιγμή η ομάδα απαρτίζεται από 29 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 18 (65%) είναι παίκτες που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους. Αμφιβάλλω αν κάποια άλλη  ομάδα έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο.

Από τους 29 παίκτες, οι 15 (52%) είναι από το Νομό Πιερίας. Καταλαβαίνετε τι ακριβώς προσπαθούμε να πετύχουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο Πιερικό βασισμένο σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Μάλιστα οι 12 από τους 29 (42%) είναι ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Όσον αφορά στο κομμάτι της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ από τους Γιάννη Ντούμο και Δημήτρη Ελευθεριάδη στη νέα διοίκηση, έχει ολοκληρωθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο Δ. Σ. το οποίο μορφοποιείται αυτό τον καιρό.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι από τις 20 Ιουλίου.

Έχουμε έλθει σε συμφωνία με το κέντρο Metrisis-lab του καθηγητή Προπονητικής των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, Σπύρου Κέλλη ενώ έχει επέλθει συμφωνία και με τον καρδιολόγο Γιάννη Μακρίδη, πρώην ποδοσφαιριστή του Πιερικού, γέννημα-θρέμμα της ομάδας. Θα εξετάσει όλους τους ποδοσφαιριστές και θα τους παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν (ήταν και γιατρός αγώνων την περασμένη χρονιά).

Οι συνεργάτες του Σούλη Παπαδόπουλου για τη νέα σεζόν θα είναι:

Νίκος Θεοδοσιάδης ως άμεσος συνεργάτης. Παναγιώτης Νάσης ως προπονητής τερματοφυλάκων και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ως γυμναστής που θα αναλάβει την εκγύμναση της ομάδας στην περίοδο της προετοιμασίας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή τερματοφυλάκων Αντώνη Παπαδημητρίου που ήθελε να συνεχίσει αλλά για προσωπικούς λόγους αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Τέλος, από την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμα και τα εισιτήρια διαρκείας, στις τιμές που έχουν προαναγγελθεί δηλαδή 500 ευρώ στη θύρα των επισήμων-vip, 100 ευρώ στην υπόλοιπη σκεπαστή κερκίδα και 50 στις θύρες 5 και 6. Υλοποιούμε δηλαδή ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους των εισιτηρίων ανταποκρινόμενοι στους δύσκολους καιρόυς και είμαστε σίγουροι ότι και ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Αν σκεφτεί κανείς ότι ένας αγώνας κοστίζει 3 ευρώ και 7 ευρώ αντίστοιχα, δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία για ακριβό εισιτήριο, άρα όποιος δεν το «τιμήσει» είτε δεν είναι φίλος του Πιερικού είτε δεν είναι Πιερικός.

Επιπλέον, σχετικά με το διαφημιστικό-εμπορικό κομμάτι, υπάρχει ήδη αρκετό ενδιαφέρον στη νέα αρχή που κάνουμε. Αυτό μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Απευθύνουμε κάλεσμα στον εμπορικό κόσμο να μας στηρίξει».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια είναι η θέση της ομάδας για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων κι αν υπάρχει πληροφόρηση για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, ο Χρήστος Τσικούρας είπε: «Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει σχεδόν κανονικά με περίπου 10 ημέρες καθυστέρηση. Γι’ αυτό άλλωστε μετατοπίσαμε ελαφρώς την έναρξη της προετοιμασίας. Όσον αφορά στα «στημένα», δε μας αφορά το θέμα, όμως θλιβόμαστε για όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Ευχόμαστε να ξεκαθαρίσει σύντομα η κατάσταση γιατί ο Πιερικός είναι ομάδα που θέλει το 50-50 και μόνο».

Σύντομος στα λεγόμενά του ήταν ο Γενικός Αρχηγός, Δημήτρης Λιόλιος που εκτίμησε ότι τη νέα περίοδο όποια ομάδα αξίζει θα πρωταγωνιστήσει μιας και η διαιτησία θα είναι πολύ προσεκτική. «Ο Πιερικός είναι από τις λίγες ομάδες που οργανώνονται καθημερινά και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σούλης Παπαδόπουλος που πρώτα ευχαρίστησε τη διοίκηση γιατί «στις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος με όσα γίνονται, ο Πιερικός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κινείται. Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από τη νέα διοίκηση, οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει διακοπές και καθημερινά προσπαθούν να οργανώσουν την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ακολούθως ο προπονητής του Πιερικού αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας:

«Όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό, εντάχθηκαν στην ομάδα οι Συμεωνίδης, Μπλαζέφσκι, Πουρσανίδης και μετά από πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις και ο Κουτσοσπύρος, αντικαθιστώντας τους Γουμάγια, Μιλόσκοβιτς και Πουλάκο. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο γιατί οι παίκτες που πήραμε ήταν μέσα στους τρεις στόχους μου για κάθε θέση (τερματοφύλακας, δεξίος μεσοεπιθετικός, σέντερ φορ). Είχα στο μυαλό μου και άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον Ταραχούλσκι αλλά στο τέλος κατέληξα στον Χρήστο (Κουτσοσπύρο) ο οποίος είναι 6-7 χρόνια νεότερος μιας και θέλαμε και να κατεβάσουμε το μέσο όρο ηλικίας. Ο Κουτσοσπύρος ήταν πάρα πολύ κοντά σε άλλη ομάδα, αλλά με αστραπιαίες κινήσεις της διοίκησης καταφέραμε και τον κλείσαμε. Χρειάζεται προσοχή και συντονισμένες κινήσεις στις μεταγραφές γιατί π.χ. αν είχε ακουστεί το ενδιαφέρον μας για τον Μπλαζέφσκι δύσκολα θα τον κλείναμε διότι πιθανόν θα εμπλέκονταν και άλλες ομάδες.

Έφυγαν επίσης οι Χατζής και Παπαγεωργίου που ήταν κι αυτοί πολύ καλοί παίκτες. Μέχρι να έλθω εγώ με τους συνεργάτες μου στις τελευταίες αγωνιστικές της περιόδου που ολοκληρώθηκε κανείς δεν ασχολούταν με τους παίκτες του Πιερικού, αυτό όμως άλλαξε γιατί κάναμε πορεία πρωταθλητισμού.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και αρκετές ανανεώσεις συμβολαίων, οι οποίες θα πρέπει να λογίζονται σα μεταγραφές μιας και αν θα έφευγαν αυτοί οι παίκτες θα έπρεπε να φέρουμε άλλους. Όπως και να έχει όμως, οι μεταγραφές φαίνονται στο γήπεδο».

Ο Σούλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πρόγραμμα της προετοιμασίας, η οποία ξεκινάει στις 14 Ιουλίου με την πρώτη ανεπίσημη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο, όπου θα έχουν ομιλία-γνωριμία με τον προπονητή και θα βγει και το πρόγραμμα των εργομετρικών εξετάσεων. 15 και 16 Ιουλίου οι παίκτες θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για τις εργομετρικές εξετάσεις, την Κυριακή 17 Ιουλίου θα ξεκουραστούν και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 θα προπονηθούν για πρώτη φορά στο γήπεδο,. Η προπόνηση της 18ης Ιουλίου θα είναι ανοιχτή για τους φιλάθλους του Πιερικού. Το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου, στο Ελατοχώρι.

Ο προπονητής του Πιερικού εκτίμησε ότι με ορισμένα φιλικά παιχνίδια η ομάδα θα μπορέσει να κρατηθεί σε αγωνιστική ετοιμότητα ακόμη κι αν το πρωτάθλημα καθυστερήσει να αρχίσει 1-2 εβδομάδες.

Σε ερώτησή του αν κάποιοι ποδοσφαιριστές αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Παπαδόπουλος τόνισε: «Λέγεται ότι στην προετοιμασία μια ομάδα πρέπει να δουλεύει με 26-28 ποδοσφαιριστές. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ πλέον δουλεύουν με 23 παίκτες. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να δουλέψεις με 30 παίκτες. Δεν αποκλείεται κάποια παιδιά λοιπόν να παραχωρηθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους αν κριθεί ότι χρειάζεται. Πάντως εμείς θα τους δώσουμε την ευκαιρία και ελπίζουμε να την αρπάξουν. Γνωρίζω άριστα τους περισσότερους νεαρούς και για ίσως 1-2 που δεν έχω πλήρη εικόνα, εμπιστεύομαι τη γνώμη των συνεργατών μου.Γνωρίζω πάντως ότι όσες φορές ο Πιερικός έκανε μεγάλες πορείας βασιζόταν σε πάρα πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές κι εμείς θέλουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες. Αυτά τα νεαρά παιδιά έχουν σχεδόν όλα 4-5 χρόνια στην οικογένεια του Πιερικού. Δουλεύτηκαν και ήρθε η ώρα να παίξουν ποδόσφαιρο».

«Ο φίλαθλος κόσμος του Πιερικού με έχει σε εκτίμηση, κι αυτό είναι αμοιβαίο» είπε κλείνοντας ο Σούλης Παπαδόπουλος ο οποίος όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στις θέσεις που ενδιαφέρεται η ομάδα να καλύψει είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε έναν καλό παίκτη στα χαφ. Εξετάζουμε διάφορες καλές περιπτώσεις, όμως δε πρόκειται να βιαστούμε, θα το «ζυγίσουμε» καλά. Εκτός από τα χαφ, ελπίζω να μας κάνει κι ένα «δώρο» ο Πρόεδρος»!

Τη συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Χρήστος Τσικούρας που αναφέρθηκε και στο κομμάτι του σκάουτινγκ: «Θα οργανωθεί το τμήμα σκάουτινγκ, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διοίκησης. Πρώτα έπρεπε να οργανωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά το εμπορικό και ύστερα το τμήμα σκάουτινγκ. Θα υπάρχουν 4-5 συνεργάτες που θα παρακολουθούν όλα τα ταλέντα που υπάρχουν στους ομίλους της Δ’ Εθνικής σε Μακεδονία και Θεσσαλία και βέβαια μέσα στο Νομό και εν συνεχεία θα ενημερώνουν τον αρχι-σκάουτ».

 

 





Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved