«Έτοιμοι για το πάρτι»

«Έτοιμοι για το πάρτι»

Ο Παναιτωλικός δίχως τη δυναμική των οπαδών του θα ήταν εντελώς διαφορετικός σύλλογος.

Όποιος έχει επισκεφτεί έστω και μια φορά το γήπεδο της ομάδας του Αγρινίου όταν παίζει ο Παναιτωλικός, το θυμάται για πάντα! Φέτος, η Super League θα υποδεχτεί τον κόσμο των «κυανοκίτρινων», οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν ένα ακόμα πιο διαφορετικό χρώμα στις εξέδρες.

Το Onsports βρέθηκε στο Αγρίνιο με αφορμή την πρώτη προπόνηση του Παναιτωλικού και δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον πλέον ισχυρό πυρήνα των οπαδών του συλλόγου. Βρεθήκαμε στα γραφεία του συνδέσμου «Warriors» (στα παλιά και στα καινούργια) και συνομιλήσαμε με τους εκπροσώπους του συνδέσμου. Φωτογραφήσαμε το στέκι τους, κουβεντιάσαμε για την «καψούρα» τους, τον Παναιτωλικό και μας εκμυστηρεύτηκαν την προσμονή με την οποία περιμένουν την έναρξη της Super League ώστε να ξεκινήσουν το δικό τους… πάρτι!

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες τους ενόψει της νέας χρονιάς, οι οπαδοί του Παναιτωλικού έδειξαν εξαρχής τις προθέσεις τους τονίζοντας: «Δεν έχει μεγάλη σημασία η πορεία της ομάδας. Το θέμα είναι να ζήσουμε το όνειρο. Περιμέναμε 34 χρόνια για να κάνουμε το ταξίδι. Δεν θα χάσουμε τώρα την ευκαιρία. Ετοιμαζόμαστε για μεγάλο πάρτι σε κάθε αγωνιστική!»

Όπως καταλάβαμε, ο Παναιτωλικός είναι για τους οπαδούς του κάτι παραπάνω από μια ομάδα… Αυτό μας επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι με τα λεγόμενά τους: «Είναι ο τρόπος ζωής μας. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τον Παναιτωλικό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο αυτό».

Συνηθίζεται στις επαρχιακές πόλεις η πλειονότητα των φιλάθλων να υποστηρίζει κάποιον ισχυρό σύλλογο και να βάζει σε δεύτερη μοίρα την ομάδα τις πόλης του. Στο Αγρίνιο, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά, αυτή η τάση έχει αρχίσει να διαφοροποιείται τα τελευταία χρόνια: «Οι περισσότεροι πλέον είναι πρώτα Παναιτωλικός και μετά οτιδήποτε άλλο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η ομάδα ανεβάζει το επίπεδό της, αυξάνεται η μάζα που την υποστηρίζει. Παλιότερα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Μακάρι να συνεχίσει να μεγαλουργεί η ομάδα και να μεγαλώσουμε τον πυρήνα μας».

Ο Φώτης Κωστούλας μετατρέπεται χρόνο με τον χρόνο σε ευεργέτη του Παναιτωλικού μέσα από το έργο του και αυτά που προσφέρει στον σύλλογο. Οι «Warriors» έχουν ως τακτική να κρατούν τις αποστάσεις με τη διοίκηση, ωστόσο διατηρούν καλές σχέσεις με αρκετά μέλη αυτής: «Όλα είναι καλά με τη διοίκηση. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θέλουμε να μιλάμε πολύ με τον πρόεδρο, είναι η τακτική μας. Προτιμούμε να μιλάμε περισσότερο με τα άλλα μέλη. Πάντως, έχουμε καλή συνεργασία, δεν έχουμε παράπονο. Μάλιστα, στο θέμα της βίας στο γήπεδο έχουμε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση και θα βάλουμε δικές μας ομάδες περιφρούρησης όπως έχουμε αποφασίσει».

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά για ομάδες που ανεβαίνουν στο.. άρμα άλλων ισχυρών συλλόγων. Οι οπαδοί του Παναιτωλικού είναι υπερήφανοι για τη δική τους ομάδα και εκφράζουν την άποψή τους για το «καυτό» ζήτημα των ημερών: «Δεν επιθυμούμε να ανέβουμε σε κανένα άρμα. Αυτό θέλουμε και αυτό πιστεύουμε ότι θα κάνει η διοίκηση. Εξάλλου, όπως είπαμε σημασία έχει το ταξίδι. Δεν υπάρχει καμία πίεση για επιτυχία. Να ζήσουμε το πάρτι και όλα τα άλλα θα έρθουν…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΓΡΙΝΙΟ: ΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved