«Πρώτη»  για… λίγους

«Πρώτη» για… λίγους

Άγνωστη παραμένει για 12 ΠΑΕ της Football League η ημερομηνία που γίνει η επίσημη πρώτη ενόψει της νέας χρονιάς

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας θα μετρούσαν τώρα αντίστροφα για το ξεκίνημα της προετοιμασίας της νέας περιόδου. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα…

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε ότι ακόμα και τον… Οκτώβριο τα play off πρέπει να γίνουν, όλοι αναμένουν τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης σχετικά με τους στημένους αγώνες, ενώ το μπάχαλο σχετικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες και την ισχύ ή όχι των αδειοδοτήσεων καλά κρατεί… Πώς, λοιπόν, οι ΠΑΕ να έρθουν σε συμφωνία με προπονητικά κέντρα από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν ποια είναι η επόμενη μέρα; Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι έχουν την πολυτέλεια να γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα μετέχουν την επόμενη σεζόν…

Ας δούμε, όμως την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις ΠΑΕ, με εξαίρεση τους Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα που προβιβάστηκαν στη Super League και έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει προετοιμασία, με τον πρόεδρο Κώστα Ριαβόγλου να ψάχνει εγγυήσεις για να ενισχύσει την προσπάθεια της επόμενης περιόδου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:  Το μπλέξιμο με την ασφαλιστική ενημερότητα θα λυθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, οπότε οι «κιτρινόμαυροι» δεν γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα πάρουν μέρος. Άγνωστο ποιος θα αναλάβει ενόψει της επόμενης σεζόν.

ΒΕΡΟΙΑ: Θέμα με την ασφαλιστική ενημερότητα έχει και η «βασίλισσα του βορρά» και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Ημερομηνία για την «πρώτη» δεν έχει γνωστοποιηθεί.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Μόλις τη Δευτέρα (04/07) έγινε γνωστό ότι ο μεγαλομέτοχος Κώστας Χρυσοχοϊδης θα συνεχίσει στους «κυανέρυθρους». Οι Ροδίτες την επόμενη εβδομάδα θα προγραμματίσουν την «πρώτη», όμως παράλληλα είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η Δόξα είναι υπέρ των αδειοδοτήσεων και αναμένει να δει αν θα διεξαχθούν πλέι οφ. Ωστόσο το ρόστερ έχει αδειάσει και σίγουροι είναι μόλις επτά παίκτες. Φυσικά, ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση.

ΕΘΝΙΚΟΣ:  Κατηγορείται για δόλια έκδοση παράνομων δελτίων και αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Τα χρέη αρκετά και τα σενάρια ακόμα και για υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική όλο και πληθαίνουν. Κανείς δεν γνωρίζει τι ξημερώνει στην πειραϊκή ομάδα, με τον Ερασιτέχνη να κάνει προσπάθειες για να σώσει το ναυάγιο.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Μόλις την Τρίτη (05/07) έγινε γνωστό ότι θα στελεχωθεί άμεσα το ΔΣ της ΠΑΕ. Ο ιδιοκτήτης έχει κριθεί προφυλακιστέος, ο πρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος και είναι αποφασισμένος να μην ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Ο υποβιβασμός είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μασούρης συνεχίζει να ψάχνει λύση στο διοικητικό αδιέξοδο. Μόλις οκτώ τα συμβόλαια αυτή τη στιγμή και άγνωστο πότε θα κατέβουν οι «πράσινοι» στο γήπεδο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Στην ίδια κατάσταση με τον Εθνικό. Απειλείται άμεσα με υποβιβασμό για έκδοση παράνομων δελτίων. Ελάχιστοι παίκτες έχουν μείνει στο ρόστερ, προπονητής δεν υπάρχει και η λέξη «πρώτη» είναι άγνωστη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε διακοπές και ο πρόεδρός του Γιάννης Κομπότης επιθυμεί την ισχύ των αδειοδοτήσεων στα play off. Ακόμα οι Βοιωτοί δεν γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου, οπότε είναι απόλυτα λογικό να μην έχει προγραμματιστεί η έναρξη της προετοιμασίας.

ΟΦΗ: Διπλό δικαστικό μέτωπο έχουν ανοίξει οι Κρητικοί και παλεύουν ώστε να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις. Έχουν τερματίσει 3οι στη Football League, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα προβιβαστούν στη Super League, αν θα παίξουν play off ή αν μείνουν στην ίδια κατηγορία.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αρχικά οι Ακρίτες είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν στις 13 Ιουλίου, όμως με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή βρίσκεται στον «αέρα».

Αντίθετα, οι ΠΑΕ που έχουν ανακοινώσει ημερομηνία έναρξης προετοιμασίας είναι οι Πανσερραϊκός (14/07), Εθνικός Αστέρας (15/07), Καλλιθέα (18/07), Πιερικός (14/07) και Λάρισα (11/7).

Οσο για τον Ηρακλή, παραμένει το ερώτημα σε ποια κατηγορία θα μετέχει, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν ρίξει το βάρος στη συγχώνευση με την Καβάλα.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved