Ανακοίνωσε «ψαλίδι» ο Σάμιος

Ανακοίνωσε «ψαλίδι» ο Σάμιος

Ηθική δέσμευση προς την κοινωνία χαρακτήρισε τη γενναία μείωση του μπάτζετ ο Θανάσης Σάμιος.

Ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας έδωσε το παρών στην αυλαία των δοκιμών των «μαυραετών» και αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Τοποθετήθηκε, λοιπόν, τόσο για το σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και για την καθαρότητα της Δόξας, τη μεγάλη μείωση του μπάτζετ ενόψει της νέας σεζόν, τα πενιχρά έσοδα, το προπονητικό κέντρο και έκανε γνωστό ότι οι «ασπρόμαυροι» θα ενισχύσουν το δραμινό στοιχείο και θα αποκτήσουν νεαρούς παίκτες. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάμιου:

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είμαστε περήφανοι ως ΔΣ, παρόλο που η ομάδα χωρίς τη θέληση μας έχει εμπλακεί σε στημένους αγώνες. Παρόλα αυτά έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ όχι μόνο οι λογαριασμοί μας, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις. Το ΔΣ όσο κι εγώ δεν είμαστε πουθενά ούτε καν σε αυτούς που έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση κι αυτό είναι μεγάλη τιμή για τη Δόξα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που αγαπάμε και υπηρετούμε».

Για τα play off: «Δεν υπάρχει αυτοδιοίκητο αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα έχει ξεκινήσει μία διαδικασία κάθαρσης την οποία υποστηρίζουμε και πιστεύω ότι πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκαλο. Δεν θέλω να προλάβω τις εξελίξεις. Αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι ομόφωνα η λίγκα αποφάσισε δις τη φετινή χρονιά είναι ότι πρέπει να ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις. Επαναλαμβάνω ότι ηθικά δίκαιο θα είναι για τη Δόξα να αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στη Super League διότι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και διοικητικά σε μία πολύ δύσκολη περίοδο και μέσω κρίσης απέδειξε ότι μπορεί να μετέχει στη μεγάλη κατηγορία. Aυτό που εύχομαι και νομίζω ότι ευχόμαστε όλοι ως φίλαθλοι στη Δράμα είναι να έχουμε γρήγορα θετικές εξελίξεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι εξελίξεις αυτές να είναι πάντοτε προς τον τομέα της αγάπης στο άθλημα και σεβασμού της ισονομίας γιατί όλες οι ομάδες πρέπει να είναι ίσες απέναντι στο νόμο».

Για την πληροφόρηση που έχει σχετικά με την ομάδα που θα προβιβαστεί: «Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία επιπλέον πληροφόρηση από αυτή που διαθέτει ο υπόλοιπος ελληνικός λαός. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλά ανοιχτά μέτωπα. Δεν έχουν επικυρωθεί οι βαθμολογίες γιατί εκκρεμούν όπως ξέρετε στην αθλητική δικαιοσύνη υποθέσεις όπως είναι για τις παράνομες βεβαιώσεις για ψευδείς φορολογικές ενημερότητες και υπάρχει θέμα υποβιβασμού ομάδων. Ενδέχεται, με δεδομένο ότι πλέι οφ δεν μπορούν να γίνουν, να τεθεί και θέμα για το ποιες ομάδες θα πρέπει να ανέβουν. Θεωρώ ότι θα πρέπει να λυθεί το θέμα με τα πολιτικά δικαστήρια από κει και πέρα θα πρέπει η αθλητική δικαιοσύνη να επιληφθεί για τα βαρύτατα θέματα. Έχουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα γίνει με τις επικυρώσεις των βαθμολογιών και ποια ομάδα θα κάνει μεταγραφές τη στιγμή που όλες ο χώρος του ποδοσφαίρου βαρύνεται με ένα σκάνδαλο. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να επιδοθεί δικαιοσύνη να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να επέλθει αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από κει και πέρα ανάλογα θα είναι και οι δικές μας κινήσεις».

Για τις εκκαθαρίσεις στο ρόστερ: «Δεν δέχομαι ότι η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Είναι προσωπική σας άποψη, τη σέβομαι, αλλά δεν τη δέχομαι καθόλου. Τα ίδια λέγατε και πέρυσι. Όταν έφυγαν όλοι, η ομάδα εμφανίστηκε πιο δυνατή. Όταν δεν ξέρει κανείς σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται είναι εκ των ενόντων αδύνατο να κάνει αγωνιστικό πλάνο. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για μας. Ισχύει και για άλλες ομάδες. Έτσι λοιπόν θα σας απαντήσω ανάποδα. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ιστορική συγκυρία που προσφέρει η δυνατότητα και η διαδικασία κάθαρσης που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος είναι δεδομένο ότι πέρα από το ότι ο ποδοσφαιρικός χάρτης θα είναι αλλαγμένος θα είναι πολλά πράγματα διαφορετικά. Μεταξύ αυτών θα είναι και τα μπάτζετ των ομάδων. Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση και την ευκαιρία στη Δράμα να δημιουργήσουμε μία ομάδα σύμφωνα με αυτά που κι εγώ και οι υπόλοιποι Δραμινοί φίλαθλοι ονειρευόμαστε. Μία ομάδα με νέα παιδιά, με προσπάθεια να τονιστεί το δραμινό στοιχείο, σαφέστατα με Ελληνόπουλα τα οποία θα έρθουν στην ομάδα και θα δουλέψουν γιατί καταλαβαίνουν ποια είναι η βαρύτητα αυτής της φανέλας.

Δεν σας κρύβω ότι φέτος είμαι υποχρεωμένος να μειώσω το μπάτζετ όχι 20% που γράφετε, αλλά πολύ περισσότερο γιατί αυτή είναι η ηθική δέσμευση απέναντι σε αυτή την κοινωνία που περνάει μία τεράστια κρίση κι αυτή είναι η πραγματική δυνατότητα που έχουμε ως ομάδα. Για να μπορούμε και του χρόνου να έχουμε αδειοδότηση και να είμαστε περήφανοι ότι είμαστε μία από τις ελάχιστες ομάδες που δεν χρωστούν χρήματα. Για το λόγο αυτό φέτος θα προσπαθήσουμε να στηριχθούμε σε νέα παιδιά και να χτίσουμε μία ομάδα με προοπτικές».

Για την ετοιμότητα της διοίκησης: «Από κάθε άποψη είμαστε έτοιμοι. Είμαστε μία πεντακάθαρη ομάδα. Διαθέτουμε έναν κόσμο που στηρίζει την ομάδα, μία ιστορία που μας βαραίνει και πάνω απ’ όλα την πρόθεση και την αγάπη στο ποδόσφαιρο για να φτιάξουμε αυτή την ομάδα κι αυτό θα κάνουμε. Να είστε σίγουροι ότι παρά τις αμφισβητήσεις και τις φοβίες και η καινούργια Δόξα θα πρωταγωνιστήσει, όπως έκανε και η Δόξα η φετινή».

Για το αν θα γίνουν εντυπωσιακές μεταγραφές: «Ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε θα πρέπει να κάνουμε επιλογές της τελευταίες στιγμής. Δεν εννοώ ούτε πρόχειρες, ούτε αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη τα απομεινάρια. Εννοώ με βάση την πραγματικότητα που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι πολλές ομάδες όπως και η δική μας δεν μπορούν εκ των ενόντων να κάνουν σοβαρό προγραμματισμό γιατί δεν γνωρίζουν που θα αγωνίζονται. Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε κάποιους παίκτες αναγνωρισμένης αξίας ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε.

Σ’ αυτή την πόλη μόνο βάζω λεφτά σ’ αυτή την ομάδα, δεν έχω καν χορηγό. Δεν παίρνω λεφτά και το λέω ανοιχτά για να το ακούσουν οι φίλαθλοι της ομάδας ότι πέρυσι τα έσοδα μας από αυτή την πόλη έφταναν για να καλύψουν το συμβόλαιο του Μαρκόφσκι και του Γκονζάλες. Έτσι λοιπόν αν με ρωτάτε αν θα φέρω πιασάρικα ονόματα για να κάνουμε τον κόσμο να έρθει ειλικρινά η απάντηση είναι όχι. Θα ψάξω να βρω παίκτες που δεν έχουν μεγάλο όνομα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αλλά έχουνε μεγάλη αξία. Για να ξαναδείξουμε σαν Δόξα Δράμας, που είναι χρέος αυτής τη ομάδας και η παρακαταθήκη στην ιστορία είναι να αναδεικνύει παίκτες και όχι να παίρνει παίκτες. Με άλλα λόγια και δίνω μία διαβεβαίωση στο δραμινό κοινό εγώ ήρθα εδώ σοβαρός και ότι εξήγγειλα το έπραξα. Αυτό θα κάνω και φέτος. Θα κάνω μία ομάδα που το μπάτζετ της θα αντέχει, μία ομάδα που θα ψάξει να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να έχει ποδοσφαιριστές καλοπληρωμένους και ονόματα τα οποία είναι ξεπερασμένο για την εποχή. Πρέπει να δούμε μπροστά».

Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου: «Τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο γιατί είμαστε σε συζητήσεις με τον κύριο Γρηγορίου. Δεν έχουμε καμία διαφωνία, ωστόσο προτίθεμαι να κάνω σημαντικές περικοπές στο μπάτζετ . Δεν έχω συζητήσει μαζί του περί του θέματος. Θα είναι η μοναδική ενδεχομένως περίπτωση να διαφωνήσουμε. Είναι το οικονομικό τίποτα άλλο».

Για το προπονητικο κέντρο: «Επισκέφτηκα στο Παρανέτσι κάποιες υποδομές που υπάρχουν εκεί πέρα με προοπτική να κάναμε κάτι για την ομάδα. Η αρχική εκτίμηση και η δική μου και του Κασδοβασίλη είναι ότι δεν είναι πρόσφορο το Παρανέστι και οι εγκαταστάσεις για κάτι ποιο μεγαλεπήβολο που σκεφτόμασταν. Έτσι θα προχωρήσουμε με την Αδριανή. Δεσμεύτηκα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω στείλει στον δήμαρχο την πρόταση του ιδιωτικού συμφωνητικού για να προχωρήσουμε. Ό,τι έχουμε συμφωνήσει αυτό και θα γίνει. Μπορεί να φαντάζομαι ένα προπονητικό σαν της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, αλλά είμαι στη Δράμα και σας επαναλαμβάνω ότι όταν εξαγγέλθηκε το προπονητικό δεν βρέθηκε μία εταιρεία ένα φυσικό πρόσωπο να γίνει ανάδοχος όπως γίνεται με όλες τις ομάδες και όλα τα προπονητικά του πλανήτη. Έτσι δεν θα πάω στην φαντασία μου θα πάω στην πραγματικότητα και στην τσέπη μου και σας διαβεβαιώ ότι θα γίνει κάτι που θα είναι χρηστικό για την ομάδα, αλλά όχι με τις πολυτέλειες και με αυτά που θα φανταζόταν κανείς δεδομένου ότι και στη σημερινή εποχή το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να προκαλεί, αλλά πρέπει να φέρει τον κόσμο κοντά κι αυτή είναι και η ποιο δύσκολη αποστολή που έχουμε εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Να ξαναφέρουμε στα γήπεδα τις οικογένειες και τα παιδιά».

Για το αν είναι πικραμένος: «Βγάζω την πραγματικότητα. Δεν με απογοητεύει κάτι. Με εκπλήσσουν δύο γεγονότα. Η ομάδα δεν είναι στα στημένα. Είμαι ο μόνος πρόεδρος που δεν είμαι πουθενά. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι με ρωτάτε για μεταγραφές και τα μπάζτετ. Εδώ δεν με ρωτάτε αν αντικειμενικά η ομάδα έχει βοηθηθεί από κάποιον εδώ στη Δράμα και μου κάνει εντύπωση κι ένα άλλο γεγονός. Διατυμπανίζεται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέσεις παικτών ότι δεν είναι ευχαριστημένοι που δεν του έγινε αύξηση. Σας απαντώ πολύ απλά. Όταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κόβουν το 50% του μπάτζετ τους απορώ πως κάνετε τέτοιες ερωτήσεις. Είστε εσείς σε άλλο πλανήτη ή βλέπετε άλλο ποδόσφαιρο από αυτό που βλέπω εγώ; Αυτή είναι η δική μου ερώτηση. Ούτε θυμός ούτε πικρία. Δυστυχώς εμμένετε σε ορισμένα πράγματα τα οποία δεν με βοηθάνε να πάω μπροστά την ομάδα. Ποιο δυναμωμένος από ποτέ αισθάνομαι απλά ξεκαθαρίζω ότι ήρθα να φτιάξω ομάδα κι αυτό θα πράξω όπως λοιπόν εγώ δεν κάνω γάμους με ξένα κουφέτα και κηδείες με ξένα κόλλυβα θα παρακαλούσα να έρθετε να υποστηρίξετε την ομάδα με αυτές τις επιλογές που μπορούμε να κάνουμε και οι οποίες συνάδουν και με τις δυνατότητες που υπάρχουν εδώ και με τις δυνατότητες που έχουμε αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν λοιπόν θέλουμε να δούμε μπροστά θα πρέπει να μην ασχολούμαστε με το ποιοι παίκτες αξίας θα έρθουν και ποιο είναι το μπάτζετ, αλλά πως θα στηρίξουμε αυτή την ομάδα γιατί η ομάδα πάνω απ’ όλα είναι όραμα, είναι νοοτροπία, είναι αγάπη για το ποδόσφαιρο».

Για τις περσινές χορηγίες: «Δεν βάλαμε καμία τιμή. Παράδειγμα, για το προπονητικό που έχουμε εξαγγείλει δεν χρειάζεται να ζητήσουμε κάποιον για να γίνει χορηγός. Όποιος θέλει να βοηθήσει κάποιον το κάνει ανιδιοτελώς και από μόνος του. Εμείς δεν πουλάμε κάποιο προιόν εδώ στη Δράμα ούτε είμαστε οργανωμένη ΠΑΕ για να διεκδικούμε μία διαφημιστική πίτα που δεν υπάρχει. Τα έσοδα της ΠΑΕ είναι πενιχρά. Ειδικά τα εισιτήρια που λέτε και ξαναλέτε έχω τονίζει επανειλημμένως και κουράστηκα να λέω ότι στην ΠΑΕ καταλήγει το 45%. Άρα ούτε τα εισιτήρια μας ενδιαφέρουν για να πάρουμε χρήματα. Θέλουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο για να χαίρεται ο κόσμος την ομάδα και για να έχουμε υποστήριξη και από κει και πέρα όποιες και να είναι οι χορηγίες η Δράμα είναι σε τέτοια οικονομική κατάσταση, το γνωρίζετε κι εσείς τι γνωρίζω κι εγώ που είναι αδιανόητο να καλύψουμε το 20% του μπάτζετ . Όταν λοιπόν πέρυσι η ομάδα είχε 2.500.000 ευρώ μπάτζετ και τα έσοδα συνολικά από την πόλη ήταν 180.000 ευρώ ελάτε εσείς να μου πείτε πώς θέλετε να φέρουμε τους μεγάλους παίκτες και να κάνουμε τις μεγάλες μεταγραφές. Η μοίρα αυτή τη στιγμή των ομάδων όπως είναι η Δράμα είναι να δουλεύουν για να βγάλουν παίκτες από τις ακαδημίες τους και να τροφοδοτούν τη μεγαλύτερη ομάδα. Δεν θα κάνουμε το παιχνίδι εμείς τον τριών τεσσάρων του κέντρου που έχουν τη δυνατότητα με τεράστια έξοδα να αγοράζουνε παίκτες. Όπως είδατε στα προηγούμενα χρόνια δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αυτή είναι η θέση μας και αυτό θα πράξω φέτος».

Για τα έσοδα της επόμενης σεζόν: «Ενδέχεται να κοπεί η επιχορήγηση από την Πολιτεία κάτι το οποίο εξαγγέλλεται και επί του παρόντος όπως γνωρίζετε είναι όλες οι συμβάσεις στον αέρα. Άρα με τι έσοδα θα γίνει το μπάτζετ το μεγάλο που η πόλη ευελπιστεί να γίνει; Και πόσο βιώσιμο θα είναι; Θα χτίζουμε πάνω στην άμμο και θα σας παρακαλέσω ότι έχουμε όλοι υποχρέωση όσοι αγαπάμε την ομάδα και το ποδόσφαιρο να εξηγήσουμε στον κόσμο πως είναι τα πράγματα και τι σημαίνει αδειοδότηση. Γιατί ο ΟΦΗ κόπηκε και τα Τρίκαλα κόπηκαν γιατί όταν κανείς υπογράφει τεράστια συμβόλαια και δεν μπορεί να τα τιμήσει από δω και πέρα το κόστος θα είναι να μην μπορεί να αγωνιστεί στην επόμενη κατηγορία. Είναι απλό και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Ποιο καλά τίμιοι, καθαροί και μέσα στα πράγματα παρά με τεράστια μπάτζετ και τελικά κομμένοι. Αυτή είναι η θέση μου».

Για το αν έσβησε το όνειρο της ανόδου: «Το όνειρο δεν έχει να κάνει ούτε με υψηλά μπάτζετ, ούτε με ακριβούς παίκτες. Το όνειρο θα είχε επιτευχθεί φέτος. Η ομάδα αν έπαιζε στα πλέι οφ έτσι όπως αδειοδοτηθήκαμε, με τη θέση που ήμασταν και κυρίως με τη φυσική κατάσταση που βρισκόμασταν και με την ψυχολογία που διαθέταμε θα ήταν φέτος στη Super League. Ηταν μία ομάδα που είχε αμφισβητηθεί πολύ από τη αρχή όπως κι αυτή που θα φτιάξουμε και με παίκτες που δεν έχουν έρθει καν».

Για τους στόχους της Δόξας: «Από τότε που ήρθα είναι δεδηλωμένος. Η Δόξα να παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Αυτός ήταν πέρυσι, αυτός θα είναι φέτος, θα είναι και του χρόνου. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε με τα μέσα που διαθέτουμε όχι αυτά που θα θέλαμε να διαθέτουμε. Εν πάση περιπτώσει προκαλώ και προσκαλώ όποιον θέλει να φέρει παίκτες κι εγώ θα τους βάλω στην ομάδα, αλλά δεν γίνεται, επαναλαμβάνω, με 180.00 ευρώ έσοδα από την πόλη και με άλλες 500.000 αμφισβητούμενες πλέον από την Πολιτεία να θέλουμε μπάτζετ των 2.500.000 , των 3.000.000 ευρώ και των 4.000.000. Αυτά δεν γίνονται. Θέτω και ευθέως το θέμα ότι αυτά τα μπάτζετ που δημοσιεύονται αν είναι πραγματικά για τον πολύ απλό λόγο ότι εμείς τα δηλώνουμε, είναι πραγματικά και τα πληρώνουμε. Κάποιοι άλλοι δεν τα δηλώνουν, τα δημοσιεύουν και από ό,τι γνωρίζετε με τις προσφυγές που γίνεται ουδέποτε τα πληρώνουν. Άρα να ξέρουμε γιατί ακριβώς μιλάμε. Για θεωρεία ή για πραγματικότητα;».

Τέλος, έστειλε μήνυμα στους φιλάθλους: «Πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, γιατί εν μέσω κρίσης και κατάντιας του ποδοσφαίρου είμαστε μία από τις ελάχιστες ομάδες που μπορεί να μιλάει προς τα έξω και να κρατάει ψηλά τη σημαία της κάθαρσης, της διαφάνειας και της περηφάνιας. Είμαστε μία ομάδα που απέδειξε ότι δικαιούται να παίξει στην πρώτη εθνική κατηγορία. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Το μήνυμα είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι αγάπη και αθλητισμός. Δεν είναι ούτε χρήματα, ούτε βεντετισμοί, ούτε πουλάμε προϊόν, είτε οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό ισχύει για όλους μας. Χρειάζεται πίστη και υπομονή. Θα προσκαλέσω και φέτος τον κόσμο. Πρέπει να ξαναφέρουμε τις οικογένειες στο γήπεδο και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας. Βοηθήστε με να το κάνω γιατί αυτό είναι το όνειρο μου».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved