Οδηγός επιβίωσης στα πλέι οφ

Οδηγός επιβίωσης στα πλέι οφ

Ο γυμναστής του Πανσερραϊκού Σάκης Παντελίδης μιλά στο Onsports για το… μαρτύριο των προπονήσεων μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Ενας και πλέον μήνας έχει περάσει από τη 15η Μαΐου, οπότε οι ομάδες της Football League έκλεισαν την αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες αυτό τον καιρό τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ωστόσο, έχει απομείνει λιγότερο από ένας μήνας πριν την έναρξη της προετοιμασίας εν όψει της επόμενης περιόδου και πολλές ομάδες περιμένουν ακόμα να πάρουν μέρος στα μπαράζ ανόδου. Αλλοι συνεχίζουν να προπονούνται, άλλοι έχουν ξεκινήσει τα μπάνια και άλλοι βρίσκονται σε αναμονή μήπως τους ζητηθεί να επιστρέψουν στα γήπεδα. Ποιος θα βγει ζωντανός από αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία; Ο γυμναστής του Πανσερραϊκού Σάκης Παντελίδης δίνει τον οδηγό… επιβίωσης…

«Το διάστημα αυτό, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες είναι διάστημα ξεκούρασης», δήλωσε το μέλος του τεχνικού τιμ των «λιονταριών» και μίλησε για τον μεγάλο αντίπαλο των ομάδων που αναμένεται να πάρουν μέρος στα πλέι οφ: «Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, οι παίκτες είναι λογικό να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και έχουν τραβήξει μεγάλο… κουπί όλη τη σεζόν».

Κάποιες ΠΑΕ έχουν δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται stand by σε περίπτωση που απαιτηθεί να αγωνιστούν και κάποιες άλλες συνεχίζουν να προπονούνται. Ποιος θα υστερήσει σε περίπτωση διεξαγωγής των μπαράζ; «Μπορεί κάποια ομάδα να βρει τον ρυθμό της, όμως όχι 100%», είπε ο Παντελίδης και συνέχισε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις μετρά η εμπειρία και οι τακτικές γνώσεις. Μετρά το πάθος και η θέληση. Όταν αφήνεις έναν ποδοσφαιριστή ελεύθερο είναι λογικό αυτός να ξεφεύγει από τον στόχο. Τα πάντα εξαρτώνται από την υποδομή του κάθε παίκτη. Ας μην ξεχνάμε ότι τα συμβόλαια τελειώνουν στο τέλος του μήνα και πολλοί νιώθουν άγχος για το μέλλον τους».

Οσον αφορά στην ιδανική προετοιμασία – όσο ιδανική είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες - ο γυμναστής της ομάδας των Σερρών είπε: «Τακτικές προπονήσεις μικρής διάρκειας και υψηλής έντασης. Φυσικά, πρέπει να γίνονται πολλά διαλείμματα με πολλά υγρά». Οι ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν να προπονούνται, βέβαια, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά. Και όπως είπε ο Παντελίδης: "Θα πρέπει να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης και να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ώστε σταδιακά να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα. Εξαρτάται, βέβαια, από τη ζωή που κάνει ο κάθε αθλητής αν θα αντεπεξέλθει μετά από έναν χρόνο συνεχόμενων προπονήσεων".



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved