Μαχλάς: «Δεν κάνουμε πίσω»

Μαχλάς: «Δεν κάνουμε πίσω»

Αποφασισμένος δηλώνει ο Νίκος Μαχλάς να μην αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα, πεπεισμένος ότι ο ΟΦΗ θα δικαιωθεί.

Μιλώντας στον Sentra fm, ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι ο ΟΦΗ δεν θα κάνει πίσω, ενώ καλεί την ΕΠΟ να ανοίξει όλους τους φακέλους: «Αυτό που γίνεται είναι ένας εκφοβισμός της ομοσπονδίας, μέσω της κ. Πασκέ από τη FIFA, επειδή εδώ είμαστε ανίκανοι να λύσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Εμείς σαν ΟΦΗ που είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση. Ολοι μιλάνε εκτός από εμάς. Τα προβλήματα πρέπει να τα λύσει η ΕΠΟ. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε, πως εμείς δεν έχουμε αντιδικία με τη ΕΠΟ. Ο Πιλάβιος κάλεσε άνθρωπο από την UEFA και τη FIFA, επειδή κάτι δεν πάει καλά. Δεν έγιναν όλα σωστά από την ΕΠΟ και κάλεσαν άλλους να τα λύσουν.

Κάνω την δική μου κρίση πάνω στο θέμα, που το ξέρω καλά, όπως και το γνωρίζουν καλά και στην ΕΠΟ. Πικραμένος δεν είμαι, έχουμε μάθει στα δύσκολα. Είναι πολύ εύκολο να δοθεί μια λύση. Να ανοιχτούν οι φάκελοι. Αν ήθελε η ΕΠΟ θα ήταν εύκολο, δεν είναι αδύνατο. Υπάρχει μια ρήτρα, 150.000 ευρώ, που πληρώνεις αν ανοίξουν οι φάκελοι. Η δική μας αντιδικία δεν είναι με την Ομοσπονδία, αλλά με τη μη σύννομη σύσταση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Η ΕΠΟ μας υπέδειξε να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια, μέσω της απόφασης για τα Τρίκαλα που τα παραπέμπει εκεί.

Αν δεν υπήρχε το δικαστήριο και τη δικαίωση, κανένας δεν θα ασχολιόταν με τον ΟΦΗ. Δεν τρελαθήκαμε να τα βάζουμε με όλους και όλα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Μας έδωσε πάτημα η ΕΠΟ, μέσω των Τρικάλων για να βρούμε το δίκιο μας στο Εφετείο. Δεν κάναμε κάτι άλλο».

Για το αν έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Κανένας δεν μας πήρε τηλέφωνο, ούτε ο Πιλάβιος, ούτε κανένας άλλος από την ΕΠΟ.
Ασχολούνται άλλοι άνθρωποι με την υπόθεση και όλα αυτά θα τα συμπεριλάβουμε στη δικογραφία. Θα υποβάλλουμε μηνύσεις κατά ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που φτάσαμε. Κάτι στραβό έχει γίνει από την ΕΠΟ ή την Επιτροπή. Ακόμη ο φάκελος δεν έχει πάει στον αρμόδιο κ. Γυφτάκη».


Για το πώς πήρε την απόφαση να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια: «Το Δευτεροβάθμιο όργανο δεν είναι διαιτητικό, είναι Πειθαρχικό. Κι έχουμε και τη μειοψηφία του προέδρου. Όταν συναντήθηκα με τον κ. Πιλάβιο τυχαία στο αεροδρόμιο, γιατί προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερνα. Τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω να δικαιωθώ, γιατί στην επιτροπή δεν έπρεπε να είναι τα συγκεκριμένα άτομα, επειδή δεν είναι αρμόδια τεχνικά. Εκείνος μου απάντησε ότι θα κοιτάξει προσωπικά τον φάκελο και θα τον δώσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Με έστειλε εκεί, όμως το Διαιτητικό δεν είναι αρμόδιο».

Για το κενό νόμου που υπάρχει για τη σύσταση της επιτροπής και το άρθρο του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Το κενό νόμου που προκύπτει, δεν ισχύει μόνο για την ΕΠΟ, αλλά και για τις ΠΑΕ. Υπάρχει ένα καταστατικό, που προβλέπει πως για διοικητικά κριτήρια μπορούμε να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια. Μάλιστα, μπορούμε να πάμε και στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να φτάσει ο φάκελος στον κ. Γυφτάκη ή σε κάποιον αναπληρωτή του. Η προσωρινή διαταγή δεν θα εκδιδόταν, εάν ο δικαστής στο Εφετείο έκρινε ότι ο κ. Σμαϊλης έπρεπε να βρίσκεται στην επιτροπή. Είχαμε όλα τα στοιχεία μέσα στον φάκελο και αξιολογήθηκαν. Ο κ. Σμαϊλης υπογράφει ισολογισμούς σε εταιρία που συνεργάζεται. Επρεπε ο ίδιος να δηλώσει κώλυμα, γιατί υπογράφει ισολογισμούς σε τρεις ΠΑΕ. Δεν πρέπει να είναι στην επιτροπή βάσει των στοιχείων».

Για το ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ κινδυνεύει με τιμωρία: «Εμείς δεν πήγαμε για αθλητικό λόγο στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά για διοικητικά θέματα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Κάναμε προσφυγή για τη σύνθεση της επιτροπής. Εχουμε ρωτήσει πολλούς δικηγόρους, αλλά ας το κρίνουν τα δικαστήρια. Και όλα αυτά τα κάναμε επειδή ο φάκελός μας είναι καθαρός και πρέπει να δικαιωθούμε».

Τι θα κάνει εάν τελικά τιμωρηθεί: «Το αυτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο. Σεβόμαστε τους νόμους. Όμως αυτό που γίνεται είναι ωμός εκβιασμός. Αν θέλει η UEFA, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να δει τον φάκελό μας και να δει ότι είναι καθαρός. Αν η ΕΠΟ κατέφυγε σε FIFA και UEFA για να μας τιμωρήσει, εμείς που πρέπει να καταφύγουμε για να βρούμε το δίκιο μας; Τα ελληνικά δικαστήρια είναι πάνω από όλα. Σέβομαι και τους θεσμούς και τους νόμους. Πήγαμε στα ελληνικά δικαστήρια για να δικαιωθούμε».

Για το αν σκέφτεται να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα μέτρα. Ας ανοίξουν όλους τους φακέλους, και του ΟΦΗ πρώτους από όλους. Ας μας ρίξουν και στη Δ’ Εθνική και στο τοπικό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved