«Ο χρόνος μας τελείωσε»

«Ο χρόνος μας τελείωσε»

Απογοητευμένος από την καθυστέρηση των play offs, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Γελαδάρης.

Ο έμπειρος αμυντικός της Δόξα Δράμας, ζήτησε την παρέμβαση του ΠΣΑΠ για να βρεθεί λύση στα play offs, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δικαίωση του ΟΦΗ, την οποία χαρακτήρισε αναμενόμενη, με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Εξέδρα»:

- Δημήτρη, έχουμε φτάσει στις αρχές Ιουνίου και ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα πλέι οφ. Περίμενες τέτοια καθυστέρηση;

«Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Κανονικά τώρα θα ετοιμαζόμασταν να τελειώσουμε τα πλέι οφ και να ετοιμαστούμε για τις διακοπές μας. Ηδη θα ξέραμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε τη νέα σεζόν και θα άρχιζε ο προγραμματισμός. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν πάει περίπατο. Μας έχει κουράσει πολύ αυτή η κατάσταση. Φέτος αγωνίστηκα σε 33 αγώνες, επί 90 λεπτά, και τόσο πολύ δεν κουράστηκα όσο τον τελευταίο μήνα με όλα αυτά που γίνονται. Αλλαγές επί αλλαγών και πιέσεις επί πιέσεων. Απορώ, δεν μας σκέφτεται κανείς; Υποτίθεται ότι εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές και θα μας αναγκάζουν να παίζουμε με 35 βαθμούς θερμοκρασία».

- Χθες δικαιώθηκε ο ΟΦΗ στην έφεση που κατέθεσε για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Με όλα αυτά που βλέπω να γίνονται στην Ελλάδα, το περίμενα και αυτό. Πλέον περιμένω να ακούσω τα πάντα. Ακόμα και μια απόφαση που θα μας φέρνει εκτός πλέι οφ την άλλη εβδομάδα. Όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δεχόμαστε τις αποφάσεις των... υπευθύνων και απλά συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα».

- Υπάρχει μια φημολογία ότι ο ΟΦΗ θα μπει τελικά στα πλέι οφ και θα μείνει εκτός η Βέροια.

«Καλό θα ήταν αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις να μελετάνε πιο προσεκτικά τα στοιχεία που τους δίνονται. Δεν γίνεται τη μια εβδομάδα να βγάζουν εκτός τον ΟΦΗ και να μπαίνει η Βέροια και λίγες μέρες μετά να βγαίνει η Βέροια για να μπει ξανά ο ΟΦΗ. Είναι σαν να ακυρώνουν τους ίδιους τους εαυτούς τους».

- Το ενδεχόμενο να μη γίνουν καθόλου αγώνες μπαράζ το έχετε συζητήσει καθόλου; Είναι και αυτό ένα σενάριο που ακούγεται έντονα.

«Είναι ένα ενδεχόμενο που ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες. Όσο περνάει ο καιρός και δεν λαμβάνεται μια απόφαση, τόσο πιο έντονα θα ακούγεται. Εμείς θεωρώ ότι θα ξέρουμε αυτή την εβδομάδα για το τι θα γίνει. Ο χρόνος μας τελείωσε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ή την ερχόμενη Κυριακή θα αρχίσουν τα μπαράζ ή δεν θα γίνουν καθόλου. Είναι τρελό να ξεκινήσουν σε δέκα μέρες και να παίζουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

- Είσαι χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θεωρείς ότι κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα;

«Δυστυχώς με μεγάλη μου λύπη καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα. Αν και κάθε χρόνο αρχίζουμε τη σεζόν με ευχολόγια για κάτι καλύτερο, κάθε χρόνο βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Αντί για βελτίωση βλέπω ότι κάθε χρόνο πάμε όλο και χειρότερα. Οσο δεν μπαίνει το μαχαίρι στο κόκαλο, τίποτα δεν θα αλλάξει. Και θα βλέπουμε συνέχεια τα ίδια πράγματα... Ομάδες να διαμαρτύρονται, φιλάθλους να αγανακτούν, παίκτες να μην ξέρουν τι τους περιμένει».

- Θεωρείς δηλαδή ότι κάποιες ομάδες ίσως δεν έχουν τη μεταχείριση που θα έπρεπε;

«Θεωρώ ότι θα πρέπει κάθε ομάδα να βρίσκεται εκεί που της αξίζει και εκεί που είναι νόμιμο να αγωνίζεται. Οποιες τηρούν τις προϋποθέσεις, να παίζουν στις μεγάλες κατηγορίες. Οσες δεν τις τηρούν, να πάνε εκεί που ορίζει ο νόμος. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά θα πρέπει να μην υπάρχουν παρεμβάσεις από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου».

- Αν παίξετε αγώνες πλέι οφ τον Ιούλιο, τι θα γίνει με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου; Θα ρισκάρουν να παίξουν;

«Αν θες την άποψή μου, εδώ θα πρέπει να παρέμβει ο ΠΣΑΠ. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να ρισκάρει. Μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγουν κάποια συμβόλαια, οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, τι θα γίνει; Ρισκάρει κανείς να βάλει τα πόδια του στη φωτιά για μια ομάδα στην οποία νομικά δεν ανήκει πλέον; Και αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός; Μετά πώς θα κλείσει σε άλλη ομάδα; Ηδη το ότι καθυστέρησε τόσο η διαδικασία των πλέι οφ στοίχισε σε κάποιους παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν ήδη κλείσει σε άλλον σύλλογο. Τόσο από μας όσο και από τη Βέροια, τον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό».

- Εσύ, για παράδειγμα, μιλάς με άλλες ομάδες και μάλιστα μία από αυτές είναι η Ξάνθη. Θα ρισκάρεις έναν πιθανό τραυματισμό στα πλέι οφ;

«Είναι ένα ρίσκο που λίγοι παίκτες θα πάρουμε. Με στενοχωρεί που το λέω, αλλά έτσι είναι. Αν και τώρα μιλάμε για ένα σενάριο που είναι το χειρότερο, αφού μπορεί τα μπαράζ να αρχίσουν την ερχόμενη Κυριακή και στις 30 Ιουνίου να τελειώσουμε. Αν όμως πάμε στον Ιούλιο τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αρχές Ιουλίου οι ομάδες αρχίζουν προετοιμασία και εμείς θα παίζουμε ρισκάροντας έναν τραυματισμό; Νομικά θα είμαστε όλοι ελεύθεροι. Γι' αυτό λέω ότι είναι μπερδεμένα τα πράγματα. Από την άλλη, αν παίξεις μπαράζ και δεν ρισκάρεις, τότε πάνε χαμένοι οι κόποι όλης της χρονιάς. Είναι σαν να κλοτσάς μία ευκαιρία που δεν σου δίνεται καθημερινά. Πάντως, μιλάω και με άλλους παίκτες και δεν είναι σχεδόν κανένας διατεθειμένος να ρισκάρει».

- Ενα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι και αυτό της ξεκούρασής σας. Είναι λογικό να σας επηρεάσει ενόψει της νέας σεζόν.

«Αν τα πλέι οφ αρχίσουν τώρα και τελειώσουν στα τέλη Ιουνίου, τότε σίγουρα όλοι μας θα έχουμε μειονέκτημα. Αν σκεφτείς ότι στις αρχές Ιουλίου αρχίζουν οι ομάδες την προετοιμασία τους, καταλαβαίνεις πως δεν θα πάρουμε ανάσα. Ευτυχώς έχουμε δίπλα μας τόσο τον προπονητή με τους συνεργάτες του, όσο και τον γιατρό της ομάδας με τους εργοφυσιολόγους που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για μας».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved