Φωτάκης:«Πανηγυρική δικαίωση»

Φωτάκης:«Πανηγυρική δικαίωση»

Εμφανώς ευχαριστημένος από την δικαίωση του ΟΦΗ στο Εφετείο, εμφανίστηκε ο Μανώλης Φωτάκης.

Με δηλώσεις του στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6», ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ ΟΦΗ, τόνισε ότι αν αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ θα βγει πρώτος στα play offs, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τον αν υπάρχει θέμα κυρώσεων μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών υπέρ του ΟΦΗ:«Ο ΟΦΗ πέτυχε μια πανηγυρική δικαίωση. Είναι μια σημαντική νίκη και έχει ένα συμπληρωματικό σκεπτικό ότι τα play offs θα πρέπει να γίνουν με τον ΟΦΗ να συμμετέχει στη διαδικασία. Αν αδειοδοτηθούμε και βγούμε πρώτοι τότε του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στη Σούπερ Λίγκα, αν δεν πάρουμε την πρώτη θέση στα play offs τότε δεν θα ανέβουμε. Είμαι όμως ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα κερδίσουμε το θέμα της αδειοδότησης και επειδή έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει την άνοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για την άτυπη συνεδρίαση των ομάδων της Football League που έγινε την Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΑΕ: «Ήτανε μια άτυπη συνεδρίαση πιο πολύ ενημερωτική για το θέμα της αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ. Υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ιωνικού και της Καλλιθέας αλλά επαναλαμβάνω ότι ήταν περισσότερη μια συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετά την αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ για τις επόμενες 15 μέρες. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι συμφωνούσε να γίνουν τα μπαράζ αλλά θα έπρεπε να πάρει εντολή από την ΕΠΟ για να τα κάνει. Όμως από την στιγμή που υπήρξε αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο κ. Κομπότης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα play offs αλλά οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν τα πλέι οφ».

Για το πώς αντιμετώπισε το Δ.Σ της Football League την απόφαση υπέρ του ΟΦΗ από το Εφετείο Αθηνών: «Ο κ. Σφακιανάκης είπε πως δεν υφίσταται θέμα τιμωρίας του ΟΦΗ κάτι το οποίο το αναγνωρίζει και το αρμόδιο διαιτητικό όργανο της ΕΠΟ άλλωστε που παρέπεμψε τα Τρίκαλα στο Εφετείο Αθηνών . Ο ΟΦΗ ενήργησε νομίμως. Υπήρξε μια αντίδραση από τον εκπρόσωπο του Ιωνικού αλλά η παρέμβαση του κ. Σφακιανάκη του έδωσε να καταλάβει ότι δεν φταίει ο ΟΦΗ που έχει μπλοκάρει η διαδικασία διεξαγωγής των play offs αλλά η ΕΠΟ που έχει αναστείλει τη λειτουργία της. Τότε ο εκπρόσωπος του Ιωνικού είπε ότι κατάλαβε πως έχει το θέμα».

Για τις φήμες για πλαστή φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ ΟΦΗ που εξαλείφθηκαν πλήρως με την έγγραφη απάντηση της Α΄ΔΟΥ στην ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ μπάζει από παντού. Ακούω ότι κατηγορείτε ο ΟΦΗ ότι είχε προσκομίσει πλαστή φορολογική ενημερότητα όμως σήμερα υπήρξε η επίσημη απάντηση από την Α΄ΔΟΥ και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις σε όσους έγραψαν αυτά τα δημοσιεύματα».

Για το αν υπάρχει θέμα κυρώσεων για την ΠΑΕ ΟΦΗ μετά την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Ο ΟΦΗ δεν πήγε στο Εφετείο εξαρχής. Αν εξαρχής πήγαινε σε Εφετείο παραβλέποντας τόσο την πρωτοβάθμια όσο και την δευτεροβάθμια επιτροπή θα υπήρχε θέμα. Το ίδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που είναι το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας είπε στα Τρίκαλα ότι μπορεί να απευθυνθεί στο Εφετείο Αθηνών δηλώνοντας το ίδιο αναρμόδιο».

Για τις δηλώσεις του κ. Σαρρή ότι η ΕΠΟ έκλεισε για να μην υποβιβαστεί ο ΟΦΗ από το πρωτάθλημα: «Είναι συκοφαντία αυτό που είπε ο κ. Σαρρής ότι η  ΕΠΟ έκλεισε για να μην τιμωρηθεί ο ΟΦΗ. Δεν μπορεί να διασύρει μια ιστορική ΠΑΕ γιατί αυτό δεν στέκει νομικά. Υπάρχει μια φοβερή παραπληροφόρηση. Αυτός ο κύριος ήταν στην πρωτοβάθμια επιτροπή και δεν είναι τυχαία η δήλωση του».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved