«Καταρρίπτεται το αυτοδιοίκητο»

«Καταρρίπτεται το αυτοδιοίκητο»

Μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών και την δικαίωση της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Βασίλης Ξημέρης δήλωσε πως εστάλη το μήνυμα πως καταρρίπτεται το αυτοδιοίκητο.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης, αναφέρθηκε και στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ στην Α2 και τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βασίλη Ξημέρη στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 :

Για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών ο Βασίλης Ξημέρης σχολίασε: «Το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ όπου ζητούσαμε να  βγει προσωρινή διαταγή απόφαση μέχρι τις 7 Ιουλίου που θα εκδικαστεί το κύριο αίτημα να μην γίνουν play off χωρίς την συμμετοχή του ΟΦΗ μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία».

Για το σκεπτικό της απόφασης και την σημασία του, ανέφερε: «Εδώ έχει διπλή σημασία η απόφαση. Το Εφετείο Αθηνών στέλνει ένα μήνυμα στην ΕΠΟ και την Football League ότι το αυτοδιοίκητο καταρρίπτεται με αυτή την απόφαση. Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας αν δεν δικαιωθεί από τα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης πρέπει να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Η απόφαση αυτή δίνει το δικαίωμα στην ΕΠΟ να δει με πολύ μεγάλη σκέψη αυτή την απόφαση που δικαιώνει τον ΟΦΗ στο αίτημα που είχε κάνει καθώς λέγαμε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου ήταν άδικη και παράνομη. Στις 7 Ιουλίου όπου θα γίνει η κύρια εκδίκαση το Εφετείο Αθηνών θα έχει το σκεπτικό της σημερινής αποφάσεως».

Για το γεγονός ότι είναι δύσκολο να γίνουν play off την ώρα που στις 30 Ιουνίου λήγουν τα περισσότερα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών: «Το γνωρίζουμε ότι μέχρι 30/6 ισχύουν τα περισσότερα συμβόλαια σε όλες τις ΠΑΕ που μπορούν να διαγωνιστούν στα play off. Δεν μπορώ να προκαθορίσω ποια θα είναι η απόφαση της Football League υπάρχει ένα έκτακτο συμβούλιο που θα συζητηθεί αυτό το θέμα . Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι έρχεται το Εφετείο Αθηνών και λέει ότι δεν θα γίνουν play off χωρίς την παρουσία του ΟΦΗ».

Για την στάση που τήρησε η νομική υπηρεσία της Football League ως αντίδικος στην υπόθεση του ΟΦΗ, υπογράμμισε: «Ήταν κατά του ΟΦΗ η Football League είπε ότι η αίτηση που έχει κάνει η ΠΑΕ ΟΦΗ είναι απαράδεκτη και εγώ του απαντώ ότι η στάση της ΕΠΑΕ είναι απαράδεκτη. Κανονικά η Football League έπρεπε να μην είναι αντίδικος στον ΟΦΗ αλλά να έρθει στο δικαστήριο και να μας υποστηρίξει».

Για το ενδεχόμενο κυρώσεων στην ΠΑΕ ΟΦΗ και αποβολή της από το πρωτάθλημα επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, ξεκαθάρισε: «Ήταν κοινή η απόφαση που πήραμε, αλλά έπρεπε να σπάσουμε το κατεστημένο του αυτοδιοικήτου. Η ΕΠΟ πρέπει να μελετήσει την απόφαση αυτή και να επανορθώσει την απόφαση της με την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αν θέλει να πάει κόντρα στην Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα ας το κάνει. Θα πάει να συγκρουστεί με τους Νόμους του κράτους; Θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν στην πλάτη του κάθε Έλληνα φιλάθλου που δίνει τον οβολό του για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τις κινήσεις της ΕΠΟ σχετικά με την φορολογική ενημερότητα του ΟΦΗ και τα δημοσιεύματα ότι είναι πλαστή, σημείωσε: «Η ΕΠΟ έψαχνε την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ας ψάξουν κάπου αλλού για πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Σήμερα ήρθε μια αποστομωτική απάντηση τόσο από το ΙΚΑ όσο και από την Εφορία Ηρακλείου για την ασφαλιστική και φορολογική μας ενημερότητα. Κρατάμε όλα όσα έχουν γίνει εις βάρος μας , και κάποιοι θα βρούνε τον μπελά του στην πορεία. Με τους θεσμούς δεν πρέπει να παίζει κανείς. Και τους τρεις εφέτες τους ενδιέφερε να μάθουν ποια είναι η αλήθεια. Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα και η ομάδα του ποδοσφαίρου θα βρεθεί εκεί που ανήκει και να πανηγυρίσει μαζί με το μπάσκετ την άνοδο. Στέλνουμε πολλά μηνύματα με την συσπείρωση μας. Κάποιοι άλλοι δημιουργούν την βία με πράξεις και αποφάσεις που κάνουν ηθελημένα ή μη».

Για την άνοδο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ στην Α2, τόνισε: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία σε μια κρίσιμη περίοδο οικονομική και σε μια κατήφεια που υπάρχει στις τάξεις της οικογένειας του ΟΦΗ . Είναι μια δικαίωση και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες , στον προπονητή και στους εφόρους της ομάδας Μανόλη Ξημέρη και Μανόλη Σφακιανάκη. Δούλεψαν σκληρά και οργανωμένα και δικαίως πήραν την άνοδο».

Για το ενδεχόμενο ο ΟΦΗ να διεκδικήσει τη νέα χρονιά την άνοδο στα σαλόνια της Α1, επισήμανε: «Επιθυμία μου είναι αν μπορούσα να δω την ομάδα να αγωνίζεται στην Α1 . Είναι ένα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο εγχείρημα απλά χρειάζεται συμπαράσταση απ’ όλους τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου αλλά και από τον Δήμαρχο της πόλης με τον οποίο θα συναντηθώ λίαν συντόμως. Χρειάζεται καλή οργάνωση και συσπείρωση από τον κόσμο που μπορεί να δώσει παραπάνω βοήθεια στην ομάδα . Ήταν δύσκολη η προσπάθεια για την άνοδο φέτος γιατί το επίπεδο της Β’ Εθνικής είναι αρκετά υψηλό».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved