Δικαίωση και ανατροπή για ΟΦΗ

Δικαίωση και ανατροπή για ΟΦΗ

Η βαθμολογία της Football League δεν θα επικυρωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου και αν διεξαχθούν νωρίτερα τα play off ο ΟΦΗ θα πάρει κανονικά μέρος, καθώς οι Κρητικοί δικαιώθηκαν στο Εφετείο.

Η υπόθεση της μη επικύρωσης της βαθμολογίας της Football League που ζητάει ο ΟΦΗ, εκδικάστηκε στο Εφετείο. Οι Κρητικοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιουλίου που έχει προγραμματιστεί να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η προσφυγή κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων.

Η πλευρά της ΕΠΟ δεν παρέστη, ενώ από τον ΟΦΗ παρόντες ήταν ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου κ. Καϊμακάμης, ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, η βουλευτής Μαρία Σκραφνάκη. Επίσης, στο εφετείο είχε μεταβεί και ο δικηγόρος της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής, κ. Βουλγίδης. Η σύσταση του Εφετείου ήταν μονομελής με δικαστή τον Χαράλαμπο Μαχαίρα.

Ο κ. Βουγλίδης, λοιπόν, έκανε δυο ενστάσεις. Πρώτον, ισχυρίστηκε πως το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να κρίνει την υπόθεση και πως ο ΟΦΗ έπρεπε να πάει στο CAS. Επίσης, τόνισε πως στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται και τυπικά η χρονιά και αν ισχύσουν όσα ζητάει ο ΟΦΗ, δεν θα μπορούν να γίνουν οι κληρώσεις για το νέο πρωτάθλημα.

Στον αντίποδα, ο κ. Καϊμακάμης τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αναρμοδιότητας του δικαστηρίου, ενώ συμπλήρωσε ο κ. Φωτάκης, από το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ, πως εφόσον επικρατεί μια περίεργη κατάσταση στο ποδόσφαιρο με την αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ, υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν, οπότε δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα ο ΟΦΗ.

Επίσης, από την πλευρά του ΟΦΗ επισημάνθηκε πως υπάρχει δεδικασμένο, αναφορικά με την αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Μάλιστα οι Κρητικοί τόνισαν πως πέρσι προσέφυγαν στο CAS, που όμως τους παρέπεμψε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ που με τη σειρά του έκανε παραπομπή στα πολιτικά δικαστήρια.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30. Τελευταίος πήρε το λόγο ο Γιάννης Κουράκης που ερωτηθείς από τον δικαστή τι θα γίνει σε περίπτωση που τα play off γίνουν με τον ΟΦΗ και βγουν πρώτοι οι Κρητικοί, ενώ στη συνέχεια μπορεί να χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα, απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα ανέβει ο ΟΦΗ στη Super League, αλλά η επόμενη ομάδα στη βαθμολογία. Επίσης, ο δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε πως τα play off μπορεί να γίνουν και μέσα στον Ιούλιο, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Από την πλευρά του Ερασιτέχνη, επισημάνθηκε πως εκπρόσωποί του έδωσαν το «παρών», καθώς έχουν έννομο συμφέρον, έχοντας το 20% της ΠΑΕ. Επίσης, τόνισαν πως εφόσον ο ΟΦΗ δεν δικαιωθεί, θα υποστεί ζημιά και ο Ερασιτέχνης.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του ΟΦΗ για τη σύσταση της Επιτροπής, έχει να κάνει με την παρουσία του κ. Σμαΐλη, που είναι ορκωτός λογιστής στην ΕΠΟ, αλλά έχει αναλάβει ανάλογα καθήκοντα σε κάποιες ΠΑΕ. Οι Κρητικοί, λοιπόν, ισχυρίζονται πως πρόκειται για περίπτωση που πρέπει να ισχύσει ασυμβίβαστο, ενώ σημείωσαν πως πάντα ο συγκεκριμένος στις υποθέσεις του ΟΦΗ ψηφίζει κατά του συλλόγου.

Τελικά, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για δικαίωση του ΟΦΗ επιβεβαιώθηκαν. Έτσι, η βαθμολογία της Football League δεν θα επικυρωθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου και σε περίπτωση που διεξαχθούν τα play off νωρίτερα, ο ΟΦΗ θα λάβει κανονικά μέρος.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει: «Δέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής, απαγορεύει τη διεξαγωγή των αγώνων διαβάθμισης, χωρίς τη συμμετοχή της αιτούσης ΠΑΕ ΟΦΗ, υπό τον όρο της συζήτησης της αίτησης αναστολής την 7η Ιουλίου του 2011 και μέχρι την ημερομηνία αυτή».



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved