Σαλευρής: «Μεγάλο σκάνδαλο»

Σαλευρής: «Μεγάλο σκάνδαλο»

Για την επίθεση που δέχτηκε, αλλά και για την απόφαση αναστολής της ΕΠΟ από τον Σοφοκλή Πιλάβιο, καθώς και για τις υποθέσεις με τις πλαστές ενημερότητες μίλησε ο πρόεδρος της Καλλιθέας Νίκος Σαλευρής.

«Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο ποδόσφαιρο άνθρωποι για να καλύψουν τις παράνομες επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Με απογοητεύει η στάση της Πολιτείας. Τρεις μήνες γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχουν ΠΑΕ που το εξαπατούν», τόνισε μεταξύ άλλων και επεσήμανε: «Δεν μπορεί να είμαστε πλαστογράφοι και να μιλάμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sentra FM 103,3»:

Για τις υποθέσεις με τις πλαστές ενημερότητες και τις καταγγελίες της Καλλιθέας: «Είμαι λάτρης της ισονομίας. Με λύπη μου διαπίστωσα τον τελευταίο χρόνο ότι πολλές ομάδες καταστρατηγούν τους κανόνες. Αυτά πάντα γίνονταν. Έχουμε δει φαινόμενα βία και κακές διαιτησίες αλλά αυτό που είδαμε φέτος δεν το έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια. Το φαινόμενο των πλαστών εγγράφων είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων 30 χρόνων.

Στις 16 Φλεβάρη για παράδειγμα αγωνιζόμασταν με τον Εθνικό στο Ελληνικό κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά ο αγώνας έγινε με ανοικτές πόρτες. Είχε περίπου 600 άτομα το γήπεδο. Με εξέπληξε αυτό. Την επόμενη εβδομάδα αφού άφησα να δω πού θα φτάσει το θράσος τους ενημέρωσα με γραπτή καταγγελία γι' αυτά που έγιναν. Τέτοια φαινόμενα καταργούν τον υγιή ανταγωνισμό. Υπάρχουν ομάδες με πλαστά χαρτιά. Έχουν κάνει μεταγραφές με πλαστές ενημερότητες. Από τις καταγγελίες μου ορισμένοι έχασαν το χρώμα τους, αλλά οι πιο πολλοί μου είπαν να προχωρήσω.

Έκανα πράγματι καταγγελία και ζήτησα να ελεγχθούν τα στοιχεία όλων των ΠΑΕ και συγκεκριμένα κατονόμασα τους Εθνικό και Ιωνικό. Μετρά από έρευνα διαπιστώνεται πως ο Εθνικός προσκόμιζε πλαστές ενημερότητες. Ο Ιωνικός από τις 29 Μαΐου του 2009 είχε να πάρει ενημερότητα καθώς πλαστογραφούσε τα έγγραφα. Το θέμα έχει καθυστερήσει πολύ. Αρχικά αφού πρώτα η ΕΠΟ αφαίρεσε τα δελτία από παίκτες του Εθνικού και Ιωνικού τους παρέπεμψε στα πειθαρχικά όργανα. Η επιτροπή της ΕΠΟ έκανε κατηγορητήριο όχι για τα άρθρα που ζητήσαμε εμείς αρχικά και το οποίο διόρθωσε στη συνέχεια.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει βγει απόφαση και για μένα αυτό είναι ύποπτο. Έχουμε κάνει ένσταση για το Πιερικός-Ιωνικός και την απέρριψαν γιατί δεν είχαμε παράβολο των 700 ευρώ αλλά των 350, ενώ είχαμε το σωστό. Μετά, στο Ιωνικός-Καλλιθέα λένε ότι κάναμε μετά τις 48 ώρες την καταγγελία, ενώ έγινε μετά από 40 ώρες».

Για την απόφαση του Σοφοκλή Πιλάβιου να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΠΟ: «Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Πιλάβιο τον οποίο στηρίζω γιατί πιστεύω ότι το απόστημα έχει σπάσει. Πρέπει όλοι να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας αν θέλουμε να πάει μπροστά το άθλημα. Δεν μπορεί να είμαστε πλαστογράφοι και να μιλάμε. Αυτό δεν θα σταθεί εμπόδιο στα όργανα για να συνεδριάζουν και να αποδίδουν δικαιοσύνη. Πρέπει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατό γρηγορότερα γιατί εκκρεμούν αγώνες για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ».

Για την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή: «Από τότε που έχω κάνει αυτές τις καταγγελίες δέχομαι απειλητικά τηλέφωνα. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. Αυτά εμένα μου τονώνουν το ηθικό. Δεν τους φοβάμαι. Την Πέμπτη το βράδυ μου λένε συνεργάτες μου ότι περιμένουν 2 άτομα στην είσοδο των γραφείων μου. Δεν τους θεώρησα ύποπτους. Την Παρασκευή, όπως συνηθίζω πηγαίνω με τα πόδια από την Καλλιθέα στο Καλαμάκι. Όταν φτάνω να περάσω απέναντι στη Συγγρού ακούω μια μηχανή να σταματάει δίπλα μου. Κατεβαίνει κάποιος και μου λέει “εξυγιαντή θα πεθάνεις”.


Άρχισα να φωνάζω βοήθεια και ο Θεός με φώτισε και δεν συνέχισα, όπως περίμενε αυτός, να κατέβω στην υπόγεια διάβαση, μπήκα στον παράδρομο και με τις φωνές μου αναγκάστηκαν να ανέβουν στη μηχανή και να φύγουν. Φώναξα την αστυνομία, ήρθαν περιπολικά και οι συνεργάτες μου. Αφού μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, με πήραν και πήγα συνοδεία περιπολικού στο τμήμα. Έδωσα κατάθεση, υπέβαλα μήνυση κατ' αγνώστων. Ήρθαν από τη ΓΑΔΑ, με ανέκριναν μέχρι τη 1 το βράδυ, την επόμενη μέρα, είδα ξανά φωτογραφίες μήπως τους αναγνωρίσω.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και ο άλλος που μου επιτέθηκε όχι. Οι δυο λέξεις που μου είπε ήταν καθαρά στα ελληνικά. Αυτό που με έχει απογοητεύσει δεν είναι η συμπεριφορά των παραγόντων γιατί γνωρίζω ποιους έχω απέναντί μου. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο ποδόσφαιρο άνθρωποι για να καλύψουν τις παράνομες επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Με απογοητεύει η στάση της Πολιτείας. Τρεις μήνες γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχουν ΠΑΕ που το εξαπατούν. Μάλιστα τη σημερινή εποχή που στερούνται οι συνταξιούχοι τα 600 ευρώ. Μόνο από 2 ομάδες το κράτος τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 1,5-2 εκ. Ευρώ και δεν έχει κάνει τίποτα».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved