Ξύπνησαν μνήμες στο Ηράκλειο

Ξύπνησαν μνήμες στο Ηράκλειο

Μνήμες από το ένδοξο παρελθόν, τότε που ο ΟΦΗ μεσουρανούσε όχι μόνο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και στην Ευρώπη ξύπνησαν το Σάββατο το απόγευμα (04/06) στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στο φιλικό των Παλαιμάχων του συλλόγου με την πρώτη ομάδα.

Νιόπλιας, Μαρινάκης, Παπαβασιλείου, Χανιωτάκης, Αδάμος, Σκέντζος, Κουτσουπιάς, Παπαγιαννάκης αλλά και η προηγούμενη φουρνιά ποδοσφαιριστών της κρητικής ομάδας (Φουστανάκης, Πατεμτζής, Βλάχος, Πασσάς, Τζιράκης, Κορωνάκης) έφεραν στο μυαλό των 1.500 φιλάθλων που βρέθηκαν στα Καμίνια τις παλιές καλές στιγμές του Ηρακλειώτικου συλλόγου. Για την ιστορία, η πρώτη ομάδα του ΟΦΗ επικράτησε με 6-4 των Παλαιμάχων, με τους οποίους αγωνίστηκε για 25 λεπτά και ο Νίκος Αναστόπουλος, που έδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται. Κορυφαίοι των Παλαιμάχων πάντως ήταν οι... έφηβοι εντός αγωνιστικού χώρου Μαρινάκης και Ανδιαδάκης.

Αμφότεροι έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν για πλάκα και σήμερα σε υψηλό επίπεδο. Οι τωρινοί άσοι από τους οποίους ξεχώρισε ο Ουκάρ, έδωσαν την τελευταία φετινή τους παράσταση στο «Γεντί Κουλέ» και μαζί με τους Παλαιμάχους χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο. Η πρώτη ομάδα του ΟΦΗ προηγήθηκε στο 3ʼ με δεξί βολέ μέσα από την περιοχή του Βερόν (η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Χανιωτάκη) για να ισοφαρίσουν οι Παλαίμαχοι στο 8ʼ με πλασέ του Μαρινάκη από δεξιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από λάθος της άμυνας.

Το 1-2 για τους Παλαιμάχους έγινε στο 13ʼ με τον Ανδριαδάκη που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Μαρινάκη και αφού απέφυγε περίτεχνα τον Βεζυρίδη, μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 17ʼ ο Ρούσεφ με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χανιωτάκη, κάνοντας το 2-2. Στο 23ʼ ο Αναστόπουλος έφυγε μπροστά, την κατάλληλη στογμή πάσαρε στον Κορωνάκη που με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-3. Το ημίχρονο (διάρκειας 30 λεπτών) έληξε με σκορ 2-4 υπέρ των Παλαιμάχων, με φοβερό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ανδριαδάκη στο ύψος της περιοχής και από αριστερά (η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κασμερίδη).

Στην επανάληψη, επίσης διάρκειας 30 λεπτών, η πρώτη ομάδα του ΟΦΗ ...πήρε μπροστά, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και ανατρέποντας πλήρως την εις βάρος της κατάσταση. Στο 34ʼ ο Αγρίτης έστρωσε στον Ουκάρ που με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χανιωτάκη, μειώνοντας σε 3-4. Το 4-4 έγινε στο 38ʼ με ατομική προσπάθεια και σουτ του Αγρίτη μέσα από την περιοχή. Στο 55ʼ ο Κατσικογιάννης έδωσε στον Ουκάρ, εκείνος γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Βλόνταρτσικ με πλασέ από κοντά σημείωσε το 5-4. Το τελικό 6-4 διαμόρφωσε στο 60ʼ με διπλή προσπάθεια και δυνατό σουτ ο Ουκάρ (το πρώτο του σουτ εξουδετέρωσε αρχικά ο Χανιωτάκης).

ΟΦΗ: Βεζυρίδης (29ʼ Κασμερίδης/ 48ʼ Μπαρτζώκας), Ζαχαράκης, Γαλανόπουλος (33ʼ Σταυρακάκης), Μπερτίν, Πίτσος, Βερόν (33ʼ Ουκάρ), Κατσικογιάννης (33ʼ Κάλαϊτζιτς), Ρούσεφ (48ʼ Κατσικογιάννης), Παπουλής (48ʼ Βλόνταρτσικ), Βλόνταρτσικ (33ʼ Ζορμπάς), Αγρίτης

Παλαίμαχοι ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Φουστανάκης, Πατεμτζής, Αδάμος, Βλάχος, Πασσάς, Τζιράκης, Κορωνάκης, Ανδριαδάκης, Μαρινάκης, Αναστόπουλος. Από το 25ʼ και μετά έπαιξαν και οι: Παπαγιαννάκης, Σκέντζος, Κουτσουπιάς, Αποστολάκης, Νιόπλιας (51ʼ Βερυκοκίδης), Χαραλαμπάκης, Παπαβασιλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τάσος Βαρδάκης



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved