Έκανε «ταμείο» ο Ντούμος

Έκανε «ταμείο» ο Ντούμος

Απολογισμό της εξάχρονης παρουσίας του στον Πιερικό έκανε ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πιερικός Γιάννης Ντούμος μιλώντας σε αθλητική εκπομπή κατερινιώτικου τηλεοπτικού σταθμού το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με τον επόμενο μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Κώστα Παπαδόπουλο.

Ο επί μία εξαετία «ισχυρός άνδρας» του κατερινιώτικου συλλόγου εξέφρασε την πικρία του για άλλη μια φορά για τη μικρή στήριξη του κόσμου προτρέποντάς τους φιλάθλους να "αγκαλιάσουν" τη νέα προσπάθεια.
Όσον αφορά στον Κώστα Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε στους στόχους της νέας διοίκησης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιος από τους Σούλη Παπαδόπουλο και Αντρέας Κομιάτι θα είναι ο προπονητής της νέας περιόδου.Παράλληλα έκανε "άνοιγμα" στον κόσμο, ανακοινώνοντας μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας.

Εξάλλου, ο Γιάννης Ντούμος αποκάλυψε πως ο Πουλάκος ήδη αποτελεί παρελθόν ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους Μίμα και Περουτζίνι. Όσον αφορά στους υπόλοιπους παίκτες, τους έχει γίνει προσφορά να λάβουν το 80% των οφειλομένων της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.
Αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι της μεταβίβασης των μετοχών, μοναδική υποχρέωση των νέων ιδιοκτητών θα είναι οι οφειλές στο ΙΚΑ (250.000 ευρώ) που είναι διακανονισμένες ενώ όλες οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις θα βαρύνουν την απερχόμενη διοίκηση.

Η μεταβίβαση των μετοχών θα ολοκληρωθεί και τυπικά μέχρι την Παρασκευή (3/6).

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τους Γιάννη Ντούμο και Κώστα Παπαδόπουλο:

 

Γιάννης Ντούμος: Συγχαρητήρια στο Βατανιακό για την άνοδο του στη Football League 2. Μου θυμίζει τη δική μας αφετηρία στον Πιερικό, όταν πριν έξι χρόνια ανεβήκαμε στη Γ' Εθνική.
Γιατί αποφάσισε να αποσυρθεί: Πέρυσι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να μπορέσουμε να ανεβούμε στην Α' Εθνική. Καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ, και στο πρώτο ματς με τον ΟΦΗ, είχαμε μόλις 411 εισιτήρια. Μάλιστα στο τέλος του παιχνιδιού είχαμε έλθει σε αντιπαράθεση με τον τότε Πρόεδρο του ΟΦΗ, Γιάννη Κουράκη, ο οποίος είπε "θέλεις να πας στην Α' Εθνική με αυτό τον κόσμο";
Ο κόσμος δεν αναγνώρισε την προσπάθειά μας και δεν ήλθε στο γήπεδο. Χωρίς κόσμο ο Πιερικός δε θα μπορέσει να ανεβεί στην Α' Εθνική.
Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης ήθελε να φύγουμε μετά το ματς με τον ΟΦΗ, κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει τη δεδομένη στιγμή.
Κάναμε μια νέα προσπάθεια, χαμηλώνοντας το μπάτζετ, φέρνοντας ένα νέο προπονητή, αλλά και πάλι ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ κόψαμε 51 εισιτήρια και μάλιστα, μετά το γκολ του ΟΦΗ, ακούσαμε ότι το ματς ήταν "στημένο"...
Ποτέ δε στήσαμε παιχνίδι και δεν παίξαμε παιχνίδια εις βάρος του Πιερικού.
Μπήκαμε χωρίς ιδιοτέλεια στον Πιερικό. Δεν έχουμε ανάγκη από τα λεφτά του στοιχήματος. Ας μας ελέγξουν για το παιχνίδι Εθνικός Αστέρας-Πιερικός, δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε.
Η νέα διοίκηση σκοπεύει να εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο, με γηγενείς παίκτες, κάτι που προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε, και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.
Κώστας Παπαδόπουλος: Θυμάμαι σαν χθες, ότι η ομάδα είχε ανεβεί από τη Δ' Εθνική, και μια ομάδα φιλάθλων με επικεφαλής τον Μανώλη Πέρρο που είχε μια πολύ σημαντική συμβολή, απευθύθνηκαν σε μένα για να αντεπεξέλθει η ομάδα στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Τότε προσεγγίσαμε τον Γιάννη Ντούμο για να ασχοληθεί με τον Πιερικό. Έγινε ο ηγέτης των τελευταίων χρόνων και η ομάδα κατάφερε να ξεφύγει από τη "μιζέρια" και να στέκεται με αξιοπρέπεια στη Β' Εθνική. Ουδείς τόλμησε να σκεφτεί ότι ο Πιερικός δεν ήταν καθαρή ομάδα. Οι παράγοντές του ήταν διαφανείς.
 

Γιάννης Ντούμος: Προσπαθήσαμε να βρούμε τι φταίει και δεν ήλθε ο κόσμος στο γήπεδο. Ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε μια ομάδα, με καλυμμένες τις υποχρεώσεις, και να βλέπουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος. Θεωρώ ότι μερίδιο στη μη προσέλευση του κόσμου, είναι το γεγονός ότι αρκετοί φίλαθλοι "στράφηκαν" στον ΠΑΟΚ. Αν η καινούρια διοίκηση δε φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, δε θα μπορέσει να πετύχει τίποτε.
 

Κώστας Παπαδόπουλος: Η πορεία του Πιερικού τα τελευταία χρόνια, "παρέσυρε" προς τα πάνω και το πιερικό ποδόσφαιρο.

Γιάννης Ντούμος: Το ενδιαφέρον του Κώστα Παπαδόπουλου μου γνωστοποιήθηκε πριν ένα μήνα, μετά από μια κουβέντα που κάναμε, όταν του εξομολογήθηκα πως σκέφτομαι να φύγω και μου είπε πως ενδιαφέρεται να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση, μαζί με κάποιους άλλους ανθρώπους. Δεν υπήρχε πρόταση από το Χειμώνα, όπως είχε ακουστεί.
Ο κόσμος θα πρέπει να έλθει δίπλα στη νέα διοίκηση. Κι εγώ θα στηρίξω όσο μπορώ. Περάσαμε έξι χρόνια, στενοχωρηθήκαμε, κλάψαμε, γελάσαμε, τα δώσαμε όλα. Πάντα ήμουν κοντά με τον Κώστα Παπαδόπουλο και θα συνεχίσω. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, αν τον στηρίξει ο κόσμος. Αν δε συμβεί αυτό, δε θα αντέξουν πάνω από δυο χρόνια...
Για τις παλαιότερες "συγκρούσεις" του με τους οργανωμένους: Οι φίλαθλοι κάνουν τη δουλειά τους και τα η διοίκηση τη δική τους. Πάλι καλά που υπήρχαν και αυτά τα 50-100 παιδιά που φώναζαν για τον Πιερικό.

Κώστας Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχει οικονομικό κέρδος για καμία ομάδα στην Ελλάδα. Ακόμα και οι χορηγοί ήταν προσωπικοί φίλοι της διοίκησης. Το γεγονός ότι ο Πιερικός πορεύτηκε σε αυτές τις "ράγες" οφείλεται στον Ντούμο. Το μοντέλο στο ποδόσφαιρο είναι ζημιογόνο. Θεωρώ ότι το μοντέλο "γερά πορτοφόλια" δεν είναι βιώσιμο, γιατί σε μια στιγμή έρχεται η κόπωση. Ο Ντούμος δεν έφυγε επειδή ηττήθηκε αλλά επειδή κουράστηκε...

Γιάννης Ντούμος: Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει τη διοίκηση, γιατί μόνο έτσι η ομάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Όσον αφορά στη βοήθεια από τον πολιτικό κόσμο της Πιερίας, δεν προσέβλεπα σε βοήθεια από κανέναν, ούτε και ζήτησα όμως. Ο Δήμαρχος Κατερίνης, πάντως, Σάββας Χιονίδης, μας βοήθησε πολύ και με τα βοηθητικά, και με την ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο Στάδιο, και με το χλοοτάπητα. Για τη νέα σεζόν πάντως, είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση με το γηπεδικό πρόβλημα μιας και θα αγωνίζονται πλέον τρεις ομάδες σε επαγγελματικές κατηγορίες (Πιερικός, ΑΕ Ποντίων, Βατανιακός) και το γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις είναι μόνο ένα.
Με τον Κώστα Παπαδόπουλο έχουμε συζητήσει το θέμα των οικονομικών. Η νέα διοίκηση θα αναλάβει τις οφειλές στο ΙΚΑ, που είναι διακανονισμένες (250.000 ευρώ). Όλες οι άλλες οικονομικές υποχρεώσεις βαρύνουν εμάς, μεταξύ αυτών και τα χρήματα που οφείλονται στους ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνει πρόταση στους ποδοσφαιριστές να λάβουν το 80% των οφειλομένων καθώς ήταν μια δύσκολη χρονιά, με μικρότερα έσοδα από όσα υπολογίζαμε.  Θεωρώ ότι είναι μια ρεαλιστική πρόταση, δεδομένης και της διαμορφωμένης κατάστασης. Ακόμη κι αν δεν τα βρούμε με κάποιους παίκτες, θα τους πληρώσουμε όσα χρωστάμε, θα μας μείνει όμως μια πικρία. Ήδη αποτελεί παρελθόν ο Πουλάκος, τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά του, δεχόμενος το 80% των οφειλομένων, ενώ τον ίδιο δρόμο παίρνουν και οι Περουτζίνι, Μίμα και έπεται συνέχεια. Θεωρώ ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι επιτυχημένος προπονητής, που έγινε πλέον και φίλος μου, μετά από τρεις παρουσίες στον Πιερικό, ενώ και ο Κομιάτι είναι μια λύση που είχα στα υπ' όψιν παλαιότερα, όμως δεν προχώρησε.

Κώστας Παπαδόπουλος: Μετά από συνάντησή με τους ποδοσφαιριστές, διέγνωσα ότι αρκετοί από αυτούς έχουν τη διάθεση να παραμείνουν και ελπίζω οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος. Όσον αφορά στο θέμα του προπονητή, ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει αξιολογηθεί από τη διοίκησή μας, φέρθηκε γενναία, λύνοντας την παρεξήγηση με τον Γιώτη Σατσίδη. Βγήκαμε για φαγητό, μιλήσαμε, με άγγιξε σαν άνθρωπος. Είναι μια από τις επιλογές μας.
Η άλλη μας επιλογή είναι ο Αντρέας Κομιάτι, με τρεις ανόδους στην Α' Εθνική και ενδεχομένως να μας βοηθήσει και στον τομέα της ενίσχυσης των ποδοσφαιριστών. Προς το παρόν όμως δεν έχουμε καταλήξει.
Παράλληλα ο Κώστας Παπαδόπουλος έκανε πρόταση συμμετοχής στο νέο Δ. Σ. της ΠΑΕ, στον πρόεδρο των παλαιμάχων του Πιερικού, Νίκο Καλαμπάκα, ή σε άλλο μέλος του συλλόγου.
Μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, θεώρησα υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ. Πρέπει να χτίσουμε ένα νέο διοικητικό περιβάλλον με τη συμμετοχή των παλαιμάχων, οργανωμένων οπαδών αλλά και άλλων ανθρώπων της πόλης.
Έχουμε πλάνο, όπου το σκάουτινγκ παίζει πρωταρχικό ρόλο, παράλληλα με το επικοινωνιακό κομμάτι, το εμπορικό κομμάτι, τη στελέχωση των ακαδημιών με επαγγελματίες του χώρου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν όροι παραγωγής...
Υπάρχει μια ομάδα Νέων που επί δυο χρόνια κατάφερε και βγήκε τρίτη σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό των Νέων της Football League. Ο Βατανιακός ανέβηκε στη Γ' Εθνική, πέρυσι το ίδιο πέτυχαν οι Πόντιοι. Αυτό σημαίνει ότι η Πιερία βγάζει ταλέντα, κι αν υπάρξει προγραμματισμός μπορεί να βγει πολύ ωφελημένη η ομάδα.
Μπροστά θα είμαι εγώ, με το Γιώτη Σατσίδη και το Χρήστο Τζότζο, στέλεχος των επιχειρήσεων του Μάκη Αμβροσιάδη. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ίσως δε θέλουν να αποκαλυφθούν ακόμη.
Παρότι η επόμενη σεζόν προβλέπεται να είναι πολύ δύσκολη οικονομικά, είμαστε αποφασισμένοι να μην μειώσουμε το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Περιμένουμε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των παικτών με την απερχόμενη διοίκηση για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις με όσους παίκτες θέλουμε να κρατήσουμε στο ρόστερ, κάτι που γίνεται βάσει της αξιολόγησης από τον νυν τεχνικό, Σούλη Παπαδόπουλο.
Έχουμε αποφασίσει να μειωθεί η τιμή στα εισιτήρια διαρκείας γιατί θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Οι τιμές θα διαμορφωθούν από 200 σε 100 ευρώ, από 100 σε 50 (εισιτήρια συνδέσμων) ενώ το μόνο που θα αυξηθεί θα είναι το εισιτήριο των επισήμων από 400 σε 500 ευρώ.

Γιάννης Ντούμος: Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Παυλίδη (γραμματέα), τον "Καραμέλα" (φροντιστή), τον Αχιλλέα (Ιωακειμίδη, γενικό αρχηγό), το Βαγγέλη Λαγδάρη, φίλο μου και συνεργάτη, τους φιλάθλους που ήταν «βρέξει-χιονίσει» στο γήπεδο, τους παίκτες που έπαιξαν μπάλα στον Πιερικό.

Κώστας Παπαδόπουλος: Απευθύνομαι στους «μελανόλευκους», τη Θύρα 5, τους παλαιμάχους, τον ΣΦΙΠ, την κοινωνία της Κατερίνης, τις ομάδες της περιοχής και τους καλώ να διεκδικήσουν ρόλο και συμμετοχή στο διοικητικό γίγνεσθαι του Πιερικού. Ειδικά για τα ερασιτεχνικά, να ξέρουν ότι θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να είμαστε η «μαμά του λόχου» για όλα. Καλούμε το φίλαθλο να απαντήσει θετικά στην πρόκληση για να πάμε μπροστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Δημήτρης Πάππας



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved