Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Σε τέσσερις κατηγορίες χωρίζονται οι προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2 της νέας περιόδου.

Όπως αναφέρει η «Sportday», οι ομάδες ενημερώθηκαν με τετρασέλιδο έγγραφο από την Football League, για τα απαραίτητα έγγραφα που θα πρέπει να πληρούν ώστε να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Τα κωλύματα, τα οικονομικά στοιχεία, τα μετοχολόγια και οι συμβάσεις, είναι τα τέσσερα κριτήρια στα οποία αναφέρονται οι προϋποθέσεις. Μάλιστα, οι ομάδες της Football League πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ αυτές της Football League 2 δίνεται περιθώριο μέχρι 15 ημέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά τι απαιτείται για τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής:

Για τα κωλύματα:

1) Υπεύθυνη δήλωση κάθε μέλους της διοίκησης που να δηλώνεται ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο του κανένα κώλυμα από τα αναφερόμενα στον νόμο για την συμμετοχή τους στη διοίκηση. 2) Πλήρη ταυτοποιητικά στοιχεία (επώνυμο, όνομα πατρός, μητρός κ.α.) κάθε μέλους της διοίκησης, με βάση τα οποία η Επιτροπή θα αναζητήσει από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία (Τμήμα Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης) την ποινική κατάσταση (ποινικό μητρώο) κάθε μέλους.

Για τα οικονομικά θέματα:

1) Υποβολή το αργότερο δεκαπέντε ημερών πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων ισοσκελισμένου και θεωρημένου από έναν τουλάχιστον ορκωτό ελεγκτή λογιστή και εγγυητική επιστολή ύψους ίσου με το 10% του συνόλου των προϋπολογισθέντων εξόδων. Η ανωτέρω είναι μια από τις βασικές και κύριες υποχρεώσεις. 2) Ουσιώδης προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας είναι α) η καταβολή των οφειλόμενων φόρων προς το Δημόσιο, β) η εξόφληση των εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, γ) η καταβολή των οφειλών προς τρίτους (αθλητές, προπονητές κ.α.) που έχουν επιδικασθεί με τελεσίδικες αποφάσεις.

Γι αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν εξοφλητική απόδειξη της ΔΟΥ ή του ταμείου ενώ αν έχει γίνει ρύθμιση, όλος ο διακανονισμός με αναφορά στις δόσεις. Ολα αυτά πιστοποιημένα, προσκομίζοντας επιπροσθέτως τις σχετικές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. δ) Υποβολή τριμηνιαίων αναλυτικών καταστάσεων εσόδων -εξόδων.

Μετοχολόγια:

Προσκόμιση αντίγραφου βιβλίου μετόχων και του μετοχολογίου (με σαφή καταγραφή του ποσοστού εκάστου των μεγαλομετόχων) καθώς και πρακτικά των Γ.Σ. και Δ.Σ. που αφορούν την εκλογή και συγκρότηση της εταιρείας.

Συμβάσεις:

α) Σύναψης ή παροχής δανείου, β) Ανάθεσης δικαιωμάτων διοίκησης και εκπροσώπησης σε τρίτους, γ) Συμφωνίες με ιδρυτικά αθλητικά σωματεία, χορηγούς, διαφημιστικές εταιρείες, δ) Με αθλητές και προπονητές, ε) πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved