«Ας μας βάλουν φυλακή!»

«Ας μας βάλουν φυλακή!»

Σίγουρος για την καθαρότητα και πληρότητα του φακέλου του ΟΦΗ, εμφανίστηκε, ο Γιάννης Κουράκης στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Κυριακή το μεσημέρι (29/05) στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης η ΕΠΣΗ, για το φλέγον ζήτημα της αδειοδότησης της κρητικής ομάδας.

«Ο ΟΦΗ, πρέπει να πάρει άδεια. Ο ΟΦΗ δεν έχει πλαστογραφημένα στοιχεία. Δυστυχώς, κάποιοι έλεγαν, από τον Ιανουάριο, ότι ο ΟΦΗ δεν θα πάρει άδεια και μέσα σε αυτούς, ήταν και κάποια πολιτικά πρόσωπα από το νησί μας. Αναγκαστήκαμε και πληρώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές, «τουρίστες», με 200.000 ευρώ (Πέερσμαν, Σουλεάπ) από λάθη της παλαιότερης διοίκησης, που τα χρεωθήκαμε.

Τον ΟΦΗ τον «τιμωρούν» γιατί δεν είναι μέσα στο κόλπο με τα στημένα παιχνίδια. Τους χαλάει την σούπα αυτή η ομάδα», δήλωσε αγανακτισμένος ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και συνέχισε: «Μπορούμε, να ανεχθούμε, να μπει, στα πλέι οφ, μια ομάδα, που έχει 24 βαθμούς, διαφορά, με τον ΟΦΗ, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κινδύνευε, να μπει στα πλέι άουτ μέχρι και την τελευταία αγωνιστική; Αν υπάρχει, μια πλαστογραφία, στο φάκελο του ΟΦΗ, ας μας βάλουν φυλακή και να μας καθαιρέσουν από το αξίωμά μας. Κάποιοι, έχουν φροντίσει και έχουν δώσει την εντύπωση, στην πολιτική ηγεσία, του αθλητισμού, ότι ο φάκελος του ΟΦΗ, δεν είναι σωστός».

B. Ξημέρης: «Είμαστε, στο και πέντε…»

Το… ζουμί της ιστορίας και το πόσο στενά είναι τα χρονικά περιθώρια, για δικαίωση του Ηρακλειώτικου συλλόγου, έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Βασίλης Ξημέρης. «Πρέπει, να καταλάβουμε, όλοι, ότι είμαστε, όχι στο παραπέντε, αλλά στο και πέντε, σε ότι έχει να κάνει, με την προσπάθειά μας για την αδειοδότηση της ομάδας. Την Δευτέρα το πρωί, αν η ΕΠΟ δεν δώσει εντολή, να χρεωθεί ο φάκελος του ΟΦΗ, στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή και να επανεξεταστεί, στη συνέχεια, δεν έχουμε καμία τύχη. Και αυτό το λέω, γιατί την Τρίτη το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο, της Football League, θα συνεδριάσει, για να επικυρώσει, την βαθμολογία. Πρέπει, ο ίδιος, ο κ. Πιλάβιος, να δώσει, εντολή, στην ΕΠΟ, να γίνει δεκτό, το αίτημά μας».

Ν. Τζώρτζογλου: «Είναι, εντάξει ο ΟΦΗ»

Ο Νίκος Τζώρτζογλου, επισήμανε, ότι ο φάκελος του ΟΦΗ, είναι εντάξει. «Αν ο ΟΦΗ δεν είναι εντάξει, σε ό,τι έχει να κάνει, με τον φάκελό του, τότε να πέσει κατηγορία. Ο ΟΦΗ, όμως, είναι εντάξει και αυτό το γνωρίζουν καλά, αυτοί που διαφεντεύουν, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο θέμα του ΟΦΗ, κάποιοι, εκμεταλλεύτηκαν, την ρήτρα εμπιστευτικότητας και πήραν την αρνητική απόφαση, σχετικά με την αδειοδότηση. Ο ΟΦΗ, έχει όλα τα στοιχεία, για να διεκδικήσει την άνοδο, στη Σούπερ Λίγκα. Όσο, για την Δευτεροβάθμια Επιτροπή, της ΕΠΟ, δεν είναι νόμιμη, η σύνθεσή της, καθώς ο κ. Σμαίλης, βρίσκεται, παράνομα, σε αυτή. Όσο, για τους παίκτες, που υποστηρίζει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή, ότι δεν έχουν εξοφληθεί, αυτό είναι ψέματα και μπορώ να το αποδείξω, καθώς έχω όλες τις αποδείξεις. Επειδή, δηλαδή, ο ΟΦΗ καθυστέρησε, δέκα μέρες, να καλύψει, τις οφειλές του, θα τον διαλύσουμε, με το έτσι θέλω», υποστήριξε, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ.

Τι, είπαν, βουλευτές και τοπικοί φορείς

Αναλυτικά, το, τι είπαν, επίσης, στη σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης, Κρήτης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλης Κουμαντάκης και οι βουλευτές, του νομού:

Ευριπίδης Κουκιαδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης): «Η ΕΠΟ, είναι μια παράγκα και όποιος θέλει, ας μου κάνει μήνυση, για τα λεγόμενά μου. Τα δύο μέλη της δευτεροβάθμιας, οι κ.κ. Πάλλης και Σμαϊλης, είναι μέρος, αυτής, της παράγκας. Δεν μπορεί, τόσο ο πρόεδρος, στην πρωτοβάθμια επιτροπή, όσο και ο πρόεδρος στη δευτεροβάθμια, να μας δίνουν, το δικαίωμα, να αδειοδοτηθούμε και αυτοί, οι δύο κύριοι, μέσα, σε πέντε σελίδες, να θέλουν, να καταδικάσουν μια ομάδα. Και μπορεί και πρέπει, να παρέμβει, η ΕΠΟ, για να σπάσει, αυτό, το απόστημα. Την μάχη, θα πρέπει, να την δώσουμε, σαν Κρήτη και όχι σαν ΟΦΗ».

Μαρία Σκραφνάκη (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ): «Πιστεύω, ότι ο ΟΦΗ, έχει αδικηθεί, στο θέμα, της αδειοδότησης. Δεν ζητάμε, να μας κάνουν, καμία χάρη, αλλά η απόφαση, που έχει εκδοθεί, από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή, είναι άκυρη. Έχει πάει στον κ. Δημητρίου, η αίτηση και δεν την έχουν δώσει, ακόμη, στην ΕΠΟ. Είμαι υπέρ, του να έρθουν, όλοι, οι φάκελοι, στη Βουλή και να ανοίξουν, για να δούμε, πως έχουν πάρει αδειοδότηση, όλες οι ομάδες».

Μανόλης Στρατάκης (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ): «Πρέπει, να δούμε, με σοβαρότητα, το δίκαιο, αίτημα, του ΟΦΗ. Οι επαφές, που θα κάνουμε, στην Αθήνα, θα πρέπει, να φέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Φραγκίσκος Παρασύρης (Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ): «Τα τελευταία, δύο χρόνια, ο ΟΦΗ, ταλαιπωρείται, βάναυσα, από συγκεκριμένους, ανθρώπους και αυτή, είναι, μια υπόθεση, που πρέπει, να σταματήσει. Το ποτήρι, της οργής, έχει ξεχειλίσει. Είναι ντροπιαστικό, για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά, να ξαναδούμε, από την αρχή, την διαδικασία, με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ».

Μανόλης Κεφαλογιάννης (Βουλευτής Ηρακλείου Ν.Δ): «Για μένα, το θέμα, πλέον, είναι πολιτικό και πρέπει να το φέρουμε στη Βουλή και να ζητήσουμε, να ανοίξουν, οι φάκελοι, όλων των ομάδων. Ο κ. Γερουλάνος, έχει, μεγάλη ευθύνη και πρέπει, να ασχοληθεί, με το συγκεκριμένο θέμα. Οι επαφές μας, στην Αθήνα, θα πρέπει, να φέρουν, αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα, με την επανεξέταση του φακέλου. Δεν πρέπει, να γυρίσουμε πίσω, με άδεια χέρια».

Μανόλης Κουμαντάκης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου): «Πρέπει, να καταλάβουμε όλοι, ότι πρέπει να σπάσει, αυτό το απόστημα. Να δει η διοίκηση, της ΠΑΕ ΟΦΗ, μήπως πρέπει, να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια. Να πάει ο φάκελος του ΟΦΗ, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, της Βουλής ή να γίνει άμεση ανάκληση και αναψηλάφηση του φακέλου. Δεν μπορεί ένας Μπέος και ένας Κομπότης, να βιάζουν συνεχώς τον ΟΦΗ και κατ’ επέκταση, το Ηράκλειο».

 

Ηράκλειο, ανταπόκριση: Τάσος Βαρδάκης



Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved