Σιαλμάς… λαμπρός τον «οδηγεί»!

Σιαλμάς… λαμπρός τον «οδηγεί»!

Ο Δημήτρης Σιαλμάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 του Εθνικού στους «Ζωσιμάδες».

Ο Έλληνας άσος, πέρασε ως αλλαγή στο 63’ όταν το σκορ ήταν στο 1-1, με τα τέρματα των Τζάνη (6’) και Ψιάνου (38’) και με δύο προσωπικά του γκολ, πήρε από το… χεράκι τους Γιαννιώτες για μία ακόμα νίκη. Στο 66’ με πλασέ έκανε το 2-1 και στο 89’ «κλείδωσε» με προσωπική ενέργεια το «τρίποντο».

Ονειρικό ξεκίνημα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μόλις στο 6’ ο «Άγιαξ» της Ηπείρου άνοιξε το σκορ με τον Χρήστο Τζάνη. Ήταν η πολύ καλή κίνηση του Σκούφαλη από τα δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Έλληνας μέσος με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 1-0.

Ωστόσο, μετά το γρήγορο τέρμα, οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ δεν έδειξαν την ίδια διάθεση και στην συνέχεια, καθώς επαναπαύτηκαν στο σκορ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό να ισορροπήσει. Από την άλλη, ο ΠΑΣ απειλούσε κυρίως από ατομικές ενέργειες.

Στο 23’ ο Ντε Βινσέντι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου. Η… απάντηση του Εθνικού ήρθε στο επόμενο λεπτό, αλλά το σουτ του Βασιλόγιαννη, ήταν εύκολη… λεία για τον Σωτηρίου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μία… ανάσα από το 2-0 στο 37’ όταν ο Σκούφαλης βρήκε τον Ντάσιο που είχε ανέβει από τα δεξιά, έκανε την σέντρα, αλλά ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Ψυχρολουσία στους «Ζωσιμάδες»

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, μια και ο Ψιάνος έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Ήταν το 38’ όπου ο Φαρινόλα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, είδε την κίνηση του Ψιάνου και ο τελευταίος με πλασέ, από το ύψος του πέναλτι, ισοφάρισε για τους Πειραιώτες.

Πάντως, ο «Άγιαξ» έχασε διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για πάει με προβάδισμα στην ανάπαυλα. Ο Σκούφαλης έκανε την κίνηση από τα δεξιά, βρήκε τον Μπακαγιόκο, που σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γκράιμς και πέρασε κόρνερ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κυριάκος, αλλά η κεφαλιά του Κώτσιου πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Σωτηρίου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με το 1-1 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος. Στο 56’ ο Κυριάκος βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μπακαγιόκο, αυτός κινήθηκε προς την περιοχή του Εθνικού, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Σωτηρίου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Γκράιμς στον Τζάνη, που είχε βγει απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

«Χρυσός» Σιαλμάς για άνοδο

Η υπεροχή του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε… καρπούς στο 66’ με την «χρυσή» αλλαγή του Στεφάν Ντεμόλ, τον Σιαλμά που είχε περάσει πριν από τρία λεπτά. Ο Κεϊτά βρήκε με ωραία κάθετη τον Σκούφαλη, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Σωτηρίου απέκρουσε, αλλά ο Σιαλμάς με πλασέ διαμόρφωσε το 2-1 για τον «Άγιαξ».

Στην συνέχεια, ο Εθνικός θέλησε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα. Από εκεί «χτύπησε» και πάλι ο Σιαλμάς στο 89’ που «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους. Ο Έλληνας άσος, με προσωπική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 3-1.



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved