«Κουκουλοφόρα στοιχεία»

«Κουκουλοφόρα στοιχεία»

Την έντονη αντίδρασή της για την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου που χαρακτήρισε άδικα τους οπαδούς του ΟΦΗ «δολοφόνους!» εξέφρασε η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η απάντηση της κρητικής ομάδας στην οποία ανφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα επεισόδια στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προκλήθηκαν από κουκουλοφόρα στοιχεία, έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ πληροφορήθηκε με απορία την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Όχι μόνο γιατί δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για την έδρα μας, αφού στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» δε συνέβη το παραμικρό καθʼ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και φυσικά ούτε στον αγώνα της Κυριακής, αλλά και γιατί προχωρά ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας γενικά και αόριστα τους οπαδούς της ομάδας μας «δολοφόνους», συνδέοντάς τους με την έξαρση της βίας που παρατηρείται δυστυχώς τον τελευταίο καιρό σε ευρύ κοινωνικό φάσμα.

Πιστεύουμε ότι το συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας δεν υπάρχει για να καλλιεργεί κοινωνικό ρατσισμό και να περιθωριοποιεί και να αποδίδει κατηγορίες σε ολόκληρες ομάδες ανθρώπων.
Τα όποια επεισόδια διεξήχθησαν στην παραλιακή λεωφόρο, μακριά από το γήπεδο, από κουκουλοφόρα στοιχεία, δεν αφορούν το κίνημα των φίλων του ΟΦΗ συνολικά.

Αν αποδεδειγμένα συμμετείχαν μεμονωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ, ας υπάρξει έρευνα για όσους έχουν ατομική ευθύνη και ας αποδοθούν κατηγορίες, και όχι να σπιλώνεται μια κοινότητα χιλιάδων ανθρώπων.
Όταν κάποιος συμμετέχει σε επεισόδια και προχωρά σε πράξεις όπως αυτές που περιγράφονται στην εν λόγω ανακοίνωση, δεν πιστεύουμε ότι το πρώτιστο χαρακτηριστικό στοιχείο που πρέπει να του αποδοθεί είναι «οπαδός του ΟΦΗ», αλλά πολλά άλλα!

Η ιδιότητα του «οπαδού» οποιασδήποτε ομάδας, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι αυτή που πρέπει να προβληθεί και να επισημανθεί!
Ούτε θα δικαστεί κάποιος με βάση αυτή την ιδιότητα!
Άλλωστε και η ΠΑΕ ΟΦΗ και οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας έχουν ήδη καταδικάσει τα γεγονότα.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ νιώθει θιγμένη από την ανακοίνωση αυτή καθώς αισθάνεται ότι φέτος έχει προστατέψει αποτελεσματικά και την έδρα της και τον άμεσα περιβάλλοντα χώρο, κάτι που αποδεικνύεται και από όλες τις εκθέσεις διαιτητών/παρατηρητών, και επιφυλάσσεται για κάθε νομική αντίδραση.

Παράλληλα εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεργασία με την ηγεσία της αστυνομίας για την πάταξη κρουσμάτων βίας», καταλήγει η ανακοίνωση.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved