Του… πάνε τα μπαράζ!

Του… πάνε τα μπαράζ!

Καλή παράδοση έχουν τα Τρίκαλα σε ότι έχει να κάνει με τα Play off, αφού οι «κυανέρυθροι» δεν έχουν γευτεί πίκρες στο συγκεκριμένο θεσμό.

Ο ΑΟΤ έχει  αγωνιστεί τρεις φορές σε αγώνες μπαράζ, οι οποίοι ήταν νοκ-άουτ, αλλά και σε ματς κατάταξης για την άνοδο στην Α' Εθνική.

Πιο συγκεκριμένα το 1964 τα Τρίκαλα είχαν επικρατήσει με 3-2 του Ολυμπιακού Βόλουκαι αναδείχθηκαν  πρωταθλητές στην Β΄ Εθνική, ωστόσο για να ανέβουν  στην Α΄ Εθνική έδωσαν  νέους αγώνες μπαράζ,  πανηγυρίζοντας την άνοδο!

Με επιτυχία «στέφθηκε» επίσης και το ματς μπαράζ το 1971, όπου η Θεσσαλική ομάδα είχε επικρατήσει με 1-0 της Ελευσίνας.

Μάλιστα, να θυμίσουμε επίσης, πως πριν ένα χρόνο η ομάδα των Τρικάλων είχε πανηγυρίσει με ιδιαίτερη επιτυχία την άνοδο στη Football League, κερδίζοντας 2-0 στο παιχνίδι μπαράζ , τον Βύζαντα Μεγάρων.

Αναλυτικά:

ΜΠΑΡΑΖ  Δ'ΟΜΙΛΟΥ - Β'ΕΘΝΙΚΗΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΟΛ.ΒΟΛΟΥ                    3-2

17 Μαΐου, 1964    Στάδιο Λαμιάς

Ενώπιων 12.000 περίπου φίλαθλων η ομάδα των Τρικάλων κέρδισε δικαία τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-2 και κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας και το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς για την άνοδο στην Α' Εθνική . Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και αγωνιώδης με τις δυο ομάδες να παίζουν με πάθος και πείσμα αλλά με την Τρικαλινή ομάδα να υπερέχει σε τεχνική. Έχοντας σε φοβερή μέρα τον Καλατζή τα Τρίκαλα προηγήθηκαν δια του ιδίου λίγο πριν το ημίωρο του πρώτο ημίχρονο. Ένα ορμητικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού Βόλου μεταξύ 40' και 42' έφερε δυο τέρματα δια του Γιαλατζή και Μανθογιάννη. Λίγο πριν λήξη το ημίχρονο όμως ο Πουλιάνας ισοφάρισε. Στο Β' ημίχρονο τα Τρίκαλα κυριάρχησαν και η υπεροχή αυτή καρποφόρησε με γκολ του Καλατζή έντεκα λεπτά πριν το τέλος με σε έξαλλους πανηγυρισμούς των Τρικαλινών εκδρομέων. Το γλέντι ξεκίνησε και συνεχίστηκε έως το πρωί .

ΣΚΟΡΕΡ - 28'Καλατζής [1-0], 40' Γιαλατζής [1-1], 42' Μανθογιάννης [1-2],

44' Πουλιάνας [2-2], 79' Καλατζής [3-2]

Η σύνθεση: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Τζελαλίδης, Ζάχος, Πουλιάνας, Χαριτίδης, Καλατζής, Κακαβίτσας.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ   Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ             1-1

24 Μαΐου, 1964    Γήπεδο Νίκαιας

Παρουσία 6.000 στην Νίκαια, Προοδευτική και Τρίκαλα έμειναν στο ισόπαλο αποτέλεσμα με σκορ 1-1. Το αποτέλεσμα θεωρείται επιτυχία για την φιλοξενούμενοι ομάδα που παρά την μέτρια ης εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο αντέδρασε εις στην επανάληψη ισοφάρισε με τον Καλατζή και παραλίγο να κερδίσει το παιχνίδι. Η Προοδευτική μπήκαν δυνατά μέσα στο γήπεδο και κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 44' δια του Φράντζη με γωνιακό σουτ και όλα έδειχναν ότι θα συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό κάτι που βεβαία δεν επέτρεψαν οι Τρικαλινοί. Άριστος ο Βούλγαρος διαιτητής Γκαιντάρωφ΄.

ΣΚΟΡΕΡ - 44' Φράντζης [1-0], 48' Καλατζής [1-1]

Η σύνθεση: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Τζελαλίδης, Ζάχος, Πουλιάνας, Χαριτίδης, Καλατζής, Κακαβίτσας

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ                 1-0

31 Μαΐου 1964     Γήπεδο Τρικάλων

Θριαμβευτική νίκη επέτυχαν τα Τρίκαλα επί της Παναχαϊκής με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Χαριτίδης στα μέσα περίπου του δεύτερου ημίχρονου. Οι Τρικαλινοί ήταν ανώτερη και η νίκη της θεωρείται δικαία αφού είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού παίζοντας με δύναμη και πάθος. Η Παναχαϊκή που ήταν τεχνικώς καλύτερη δεν μπόρεσε να επιβάλει το δικό της ρυθμό και εν τούτοις δέχτηκε μια φυσιολογική ήττα. Δυο τέρματα [20' Χρονόπουλος και 26' Πουλιάνας] ακυρωθήκαν για οφσάιντ από κάθε ομάδα. Από τους νικητές ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Χαριτίδης και Κακαβίτσας χωρίς βεβαία να υστέρησε κανείς. Από την Παναχαϊκή οι Κρητικός και Ζαγκότσης.

ΣΚΟΡΕΡ - 65' Χαριτίδης [1-0]

Η σύνθεση: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Τζελαλίδης, Ζάχος, Πουλιάνας, Χαριτίδης, Καλατζής, Κακαβίτσας

ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ    1-4

7 Ιουνίου, 1964    Γήπεδο Καβάλας

Η ομάδα των Τρικάλων αποδίδοντας υπέροχο παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του αγώνα συνέτριψε με 1-4 το συγκρότημα  των Φιλίππων Καβάλας εις το γήπεδο του παρουσία 5.000 θεατών και έκανε σημαντικό βήμα για να ανέλθει στην Α' Εθνική κατηγορία. Η νικήτρια κυρίως στο Α' μέρος ήταν ασύλληπτη σε τεχνική και δυναμισμό και κατόρθωσε να σημειώσει τέσσερα γκολ έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους κυνηγούς Πουλιάνα και Χαριτίδη. Η τοπική ομάδα περιορίστηκε απεγνωσμένη στην αμυντική της γραμμή αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στις χειμαρρώδης επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων της.

ΣΚΟΡΕΡ - 2' Πουλιάνας [0-1], 7' Πουλιάνας [0-2], 39' Χαριτίδης [0-3],

44' Πουλιάνας [0-4], 80' Γαρίτσης [1-4]

Η συνθέση: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Τζελαλίδης, Ζάχος, Κακαβίτσας, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Καλατζής.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ             2-1

14 Ιουνίου, 1964  Γήπεδο Τρικάλων

Μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών της, η ομάδα των Τρικάλων κέρδισε την Προοδευτική με 2-1 και ανέβηκε μόλις ένα χρόνο μετά την δημιουργία της, στην ανώτερη κατηγορία της Ελλάδος. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυναμικό και στο πρώτο ημίχρονο μοιρασμένο. Το Τρικαλινό συγκρότημα προηγήθηκε με γκολ του Χαριτίδη μετά από συνδυασμό Καλατζή και Πουλιάνα αλλά δέκα λεπτά πριν την λήξη ο Φράντζης ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μακρή. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, το ματς έγινε σαφώς πιο σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Προοδευτική τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες και τα Τρίκαλα με δέκα [ο Πανταζής αποβλήθηκε]. Το χρυσό γκολ της νίκης που έστειλε την Τρικαλινή περιφέρεια στα ουράνια επέτυχε ο Χαριτίδης στο 86' με ευθύβολο δυνατό σουτ που αναπαύτηκε στα δίκτυα του Αναστασιάδη. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Ζάχος, Πανταζής, Κλαπανάρας, Πουλιάνας και φυσικά ο σκόρερ Χαριτίδης. Επιτυχής σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι η διαιτησία του Αυστριακού κ.Μπαμπατέξ.

ΣΚΟΡΕΡ - Χαριτίδης [1-0], 35' Φράτζης [1-1], 86' Χαριτίδης [2-1]

Η σύνθεση: Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κλαπανάρας, Κόκκαλης, Τζελαλίδης, Ζάχος, Κακαβίτσας, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Καλατζής.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ                 3-0

17 Ιουνίου, 1964            Γήπεδο Πάτρας

Χάνοντας πλήθος ευκαιριών, η ομάδα της Παναχαϊκής κέρδισε την ομολογουμένως αδιάφορη ομάδα των Τρικάλων με σκορ 3-0 διατηρώντας έτσι ελπίδες για την άνοδο στην Α' Εθνική. Όλα βεβαία θα κριθούν σε τρεις μέρες όταν οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν την Προοδευτική για να καθοριστεί ποιο συγκρότημα θα ακολουθήσει τα Τρίκαλα στην ανώτερη κατηγορία. Η Παναχαϊκή ήταν ανώτερη και με γκολ του Λεβεντάκο [δυο] και Κοζαβίνο πήρε την άνετη αυτή νίκη. Η διαιτησία του Αυστριακού κ.Χελδεμπέκερ ήταν πολύ καλή.

ΣΚΟΡΕΡ - 17' Κοζαβίνος [1-0], 23' Λεβεντάκος [2-0], 48' Λεβεντάκος [3-0]

Η σύνθεση: Λύμπος, Ζυγουλίκας, Μακρής, Κόκκαλης, Κλαπανάρας, Τζελαλίδης, Ζάχος, Βίτσας, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Κακαβίτσας.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ    2-1

21 Ιουνίου, 1964            Γήπεδο Τρικάλων

Πανηγυρίζει όλη η Θεσσαλία με την άνοδο των Τρικάλων στην Α΄Εθνική που επικράτησε έστω και δύσκολα στο τελευταίο της παιχνίδι στους αγώνες κατατάξεως του Φίλιππου Καβάλας με 2-1. Η εμφάνιση των νικητών ήταν θαυμάσια και κατάφεραν να προηγηθούν δια του διακριθέντα Καλατζή στο 33'. Οι φιλοξενούμενοι που δεν το έβαλαν κάτω ισοφάρισαν λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου με τον υπέροχο κυνηγό της Γαρίτση. Το τέρμα της νίκης επέτυχε δεκατέσσερα λεπτά πριν την λήξη του αγώνος ο Πουλιάνας . Ο διαιτητής κ.Αναγνωστόπουλος με σφάλματα στο παιχνίδι του, παρέλειψε καταφανέστερο πέναλτι υπέρ της τοπικής ομάδας.

ΣΚΟΡΕΡ - 33' Καλατζής [1-0], 50' Γαρίτσης [1-1], 76' Πουλιάνας [2-1]

Λύμπος, Ζυγουλίκας, Μακρής, Κόκκαλης, Κλαπανάρας, Τζελαλίδης, Ζάχος, Βίτσας, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Κακαβίτσας.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ   Α' ΕΘΝΙΚΗΣ

6 Ιουνίου, 1971 (Λαμία)

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ                    1-0

Τα Τρίκαλα και πάλι στην Α' Εθνική!!!! . Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, η ομάδα των Τρικάλων κέρδισε με σκορ 1-0 τον Πανελευσινιακό στην Λαμία κερδίζοντας ταυτόχρονα το πρωτάθλημα αλλά και την άνοδο. Παρουσία 15.000 Θεατών στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας, οι 7.000 περίπου Τρικαλινοί ανάμεσα τους και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Απόστολος Τόσκας, πρώην παίκτης των «κυανέρυθρων» και νυν της Α.Ε.Κ., τα Τρίκαλα παίζοντας με πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα και ψυχή νίκησαν δικαία την Ελευσίνα που προσπάθησε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στο 91' όταν σε μια επίθεση των Θεσσαλών, δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα του Πανελευσινιακού, ο Μυλωνάς σούταρε από τα αριστερά και η μπάλα πήγε στο Σωτήρη Καλατζή, ο οποίος ψύχραιμα την έστειλε να αναπαυτεί στα δίκτυα του Σιδέρη γράφοντας το ανεπανάληπτο 1-0 των Τρικάλων. Όπως προαναφέραμε νωρίτερα η νίκη των «κυανέρυθρων» ήταν πέρα ως πέρα δικαία και αν ο σκόρερ Καλατζής είχε μεγαλύτερη ευστοχία στα σουτ και στις κεφαλιές που επιχείρησε κατά την διάρκεια του αγώνα, η νίκη θα ερχόταν σαφώς πολύ πιο νωρίς.

Από τα Τρίκαλα διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Καλατζής, Σιδηρόπουλος, Πανταζής, Νίκας και Μπεβενίου χωρίς να υστερήσει κανείς. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μουρίκης και Καναβάς. Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Βαμβακόπουλο με βοηθούς τους Λιανού και Πούλιου.

ΣΚΟΡΕΡ - 91' Καλατζής [1-0]

Η σύνθεση: Σιδηρόπουλος, Πανταζής, Νίκας, Γεωργίτσης, Παπασίμος, Κοτόβας, Γρηγορίου (Μπεσίρης), Μπεβενίου, Καλατζής, Συνάτκας, Μυλωνάς.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ- ΤΡΙΚΑΛΑ        0-2

29 Μαϊου 2010 (Αθήνα)

Γήπεδο Νέας Σμύρνης

Μπροστά σε 5.00 φίλους του,  ο ΑΟΤ την περίοδο 2009-010 πανηγύρισε την άνοδο στη Football League, μετά από  εννέα χρόνια απουσίας,  Το μπαράζ ανόδου με αντίπαλο τον Βύζαντα Μεγάρων είχε θετική κατάληξη για το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη, που νίκησε 2-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το 2000-01.Το πρώτο μέρος δεν ήταν αντάξιο του... φίλαθλου αγώνα που διεξαγόταν στις κερκίδες. Η νευρικότητα και το άγχος κατέβαλε και τους 22 ποδοσφαιριστές και οι πραγματικά καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες απουσίαζαν. Ο Βύζας ήταν λίγο πιο δραστήριος, αλλά ο Τόλιος «εξουδετέρωσε» κάθε απειλή δίχως μεγάλο κόπο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο πρώτος σκόρερ των Τρικάλων, ο Ενοκ Πέρες, πήρε την μπάλα μετά από σέντρα του Μίνγκα και από κοντινή απόσταση άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς. Ο Βύζας αντέδρασε γρήγορα και ο ρυθμός του αγώνα αυξήθηκε, ωστόσο οι Μεγαρείς δεν ήταν αποτελεσματικοί στην πίεση που άσκησαν. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Βύζαντα είχαν διαμαρτυρηθεί για χέρι του Γεωργίου στο σουτ του αμυντικού των Μεγαρέων και οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την στιγμή και στην αντεπίθεση έκαναν το 2-0 με τον Ενοκ και πάλι, να βάζει το.. κερασάκι στην «τούρτα»!

ΣΚΟΡΕΡ:50'-94' Ένοκ

Του… πάνε τα μπαράζ!



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved