«Δικαίωση για όλους»

«Δικαίωση για όλους»

Ως δικαίωση για όλη την ομάδα χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League, ο Μπάμπης Τεννές.

Ο Έλληνας τεχνικός του Παναιτωλικού, σε συνέντευξή του στην «Sportday» μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με τα «καναρίνια», τη φετινή χρονιά, αλλά και τα πλάνα του για την ερχόμενη περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος προπονητής, μίλησε για:

Το αν προσφέρει κάτι παραπάνω το πρωτάθλημα: «Είναι μια δικαίωση για όλη την οικογένεια του Παναιτωλικού. Είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια όλης της χρονιάς. Η ομάδα ήταν σοβαρή και πειθαρχημένη. Χωρίς οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Τα είχε όλα και γι' αυτόν τον λόγο αποτελεί δικαίωση. Το πρωτάθλημα προσθέτει μόνο πρεστίζ, αλλά σε εμάς κάτι περισσότερο λόγω του περιστατικού στο παιχνίδι με τον, τότε, πρωτοπόρο ΠΑΣ. Δεν δικαιωθήκαμε τότε, αλλά δικαιωθήκαμε την τελευταία αγωνιστική».

Την ανταπόκριση του κόσμου: «Έβλεπες πολύ κόσμο στο γήπεδο, αλλά ήταν όλοι με χαμόγελο, με καλή διάθεση, χωρίς αμφισβήτηση. Μόνο για να το χαρούν. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είχαν μόνο συγχαρητήρια να δώσουν χωρίς «αλλά», χωρίς να σκέφτονται τίποτε άλλο. Στον Άρη, που έχει και περισσότερο κόσμο, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές όταν νικήσαμε τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό τώρα ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν το περίμενα. Σίγουρα όταν στο μέλλον θα θυμάμαι επιτυχίες κι ανόδους, το πρώτο που θα μου έρχεται στο μυαλό θα είναι αυτό που ζήσαμε αυτές τις μέρες».

Την ανανέωσή του με τον Παναιτωλικό: «Είναι τιμή μου που ο κύριος Κωστούλας θέλησε να συνεχίσουμε και την καινούργια σεζόν. Από τη στιγμή που αξιολόγησε θετικά τη μέχρι τώρα παρουσία μου στην ομάδα, όλα ήταν εύκολα για τη συμφωνία. Απλώς συναντηθήκαμε ένα απόγευμα για λίγη ώρα και προχωρήσαμε».

Την αγωνιστική του φιλοσοφία: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν ενδείκνυνται πια οι δύο φορ περιοχής. Μια ομάδα οφείλει να συνδυάζει δύναμη και ταχύτητα, η οποία ταχύτητα πρέπει να χαρακτηρίζει τα 7/10 του συνόλου. Ο μέσος όρος σε ύψος πρέπει να υπερβαίνει το 1,80 μ.».

Τις κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας: «Πρώτα θα μιλήσουμε με τους υπάρχοντες παίκτες που έχουν συμβόλαιο ή που λήγει το συμβόλαιό τους. Αυτό είναι το σωστό. Σαφώς έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό, βάσει του οποίου θα αποκτήσουμε από οκτώ έως δέκα ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν ορισμένοι που έχουμε στο μυαλό μας και ταυτόχρονα κάποιοι ακόμα, τους οποίους είδε και θα δει το τμήμα σκάουτινγκ. Όταν ξεκαθαρίσει ποιοι ακριβώς θα μείνουν, τότε θα αξιολογηθούν οι περιπτώσεις που εξετάζουμε και θα κάνουμε τις κινήσεις μας».

Τη νέα σεζόν για τον Παναιτωλικό: «Αυτή η ομάδα έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες και ο κόσμος της διψάει για ποδόσφαιρο. Όμως, τώρα μπαίνει σε κατηγορία που τα μεγέθη είναι άλλα. Δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. Ο Νικολαΐδης έχει παίξει ως τερματοφύλακας στην Α' Εθνική, αλλά θα υπάρξουν κι άλλοι που θα ξέρουν την κατηγορία. Σαφώς πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός μπορεί να φτάσει πολύ ψηλότερα και να κάνει υπερβάσεις, αρκεί αυτό να επιδιωχθεί βήμα-βήμα. Θα αντιμετωπίζουμε πλέον ομάδες με μεγάλη δυναμική, πολύ κόσμο και πολύ μεγάλα έσοδα, οπότε και υψηλότατα μπάτζετ».

Τις αλλαγές στις Ακαδημίες: «Έχει σημασία η στελέχωση των ομάδων U-21, U-17, U-15 με προπονητές που ήδη υπάρχουν στις υποδομές, αλλά στους U-21, U-17 θα χρειαστεί οπωσδήποτε και γυμναστής. Πρέπει επιπλέον να υπάρξει κοινή αγωνιστική φιλοσοφία ανάμεσα στην επαγγελματική ομάδα και τις ομάδες υποδομής, ώστε να αυξηθούν οι προϋποθέσεις να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές από τις μικρές ηλικίες».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved