«Δεν υπάρχει σεβασμός»

«Δεν υπάρχει σεβασμός»

Την άποψή του πως η Πολιτεία δεν σέβεται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, εξέφρασε ο Κώστας Κιάσσος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο άσος του ΟΦΗ, μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM» καταδίκασε την επίθεση προς τον Ηλία Κώτσιο, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η βία έχει πάρει ανεξέλικτες διαστάσεις.

Αρχικά, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί: «Όλη την εβδομάδα υπήρχαν δημοσιεύματα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς λόγο και χωρίς ουσία. Δεν υπήρχαν παρατράγουδα, εκτός από ένα περιστατικό με τον Ηλία Κώτσιο, που το καταδικάζω. Δεν μπορώ να καταλάβω ότι εκτός του ποδοσφαίρου, υπάρχει και άλλο κομμάτι, το προσωπικό. Είναι πολλά λεπτά ζητήματα. Δεν μπορείς να παίζεις με τα προσωπικά του άλλου».

Για το αν έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από το ζήτημα της αδειοδότησης, ανέφερε: «Αυτή την στιγμή, θα έλεγα, με κάθε σιγουριά, όσοι βρίσκονται στην οικογένεια του ΟΦΗ και κυρίως οι παίκτες, έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα. Όλοι κάνουν υπομονή. Στόχος είναι η άνοδος, είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω των μπαράζ. Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται, αλλά γνωρίζουμε και σε ποια ομάδα είμαστε. Μας κρατάει ζωντανούς, σε καλή αγωνιστική κατάσταση και κοιτάζουμε την άνοδο. Θέλω να τονίσω ότι μέσα στο γήπεδο, όχι απλά δεν φαίνεται, αλλά φαίνεται πως έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα.

Για τα φαινόμενα της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Ένα σημαντικό θέμα που θέλω να θίξω και έχει να κάνει με τον ΠΣΑΠ, είναι η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Επικρατούν συνθήκες τριτοκοσμικές που πας να παίξεις και δε ξέρεις αν θα καταφέρεις να γυρίσεις. Το συναντάω κάθε εβδομάδα. Η Πολιτεία δεν μπορεί να πάρει μέρος. Αυτή την στιγμή μιλάω εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Θα πω κάτι και δεν ξέρω πως θα ακουστεί. Λέγοντας εγώ κάτι, θα ιδρώσει το αφτί κανενός; Θα αντιδράσει η ΕΠΟ;».

Όσον αφορά στην στάση της Πολιτείας, υποστήριξε: «Εγώ βλέπω καθημερινά ότι δεν υπάρχει σεβασμός. Ο σεβασμός δεν είναι για κάθε έναν ατομικά. Είναι δύο πολύ σοβαρά σημεία. Στην Ισπανία, πάμε σε ένα πρωτάθλημα που απέχουν πολλά χρόνια μπροστά. Γνωρίζετε τι έκαναν στην Β’ και Γ’ Εθνική Ισπανία; Μάζεψαν χρήματα και λύθηκε το πρόβλημα παικτών σε αυτές τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει σεβασμός και προστασία από την Πολιτεία, που είναι το πρώτο όργανο που μπορεί να δώσει λύσεις».

Μόνο το κράτος μπορεί να διορθώσει αυτά τα πράγματα. Αυτή την στιγμή αυτό που «καίει» την Πολιτεία είναι η οικονομική κρίση. Ανέκαθεν. Όταν αγωνιζόμουν στην Ισπανία, έχω κρατήσει. Είδαν αυτά που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου και μου είπαν «μία ομάδα από τις δύο ήταν ερασιτεχνική ή επαγγελματική;».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved