Στέψη στην Ηλιούπολη!

Στέψη στην Ηλιούπολη!

Ιστορική μέρα για τον Παναιτωλικό, καθώς μία εβδομάδα μετά την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ανόδου, οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ επιβλήθηκαν με 3-2 της Ηλιούπολης στην Αθήνα και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να... μπαίνουν με άλλο αέρα στη νέα χρονιά στη Super League.

Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Μίκι Τσίρκοβιτς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απ’ ευθείας παραμονή στην κατηγορία και μπήκε στις... περιπέτειες των μπαράζ.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Τα «καναρίνια» είχαν αφήσει μερικά μέτρα στους γηπεδούχους, κλείνοντας παράλληλα τους χώρους προς την εστία του Τζενάμο.

Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, στο 11’ όταν ο Μπαϊκαρά από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά ο Αδαμόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ηλιούπολη... απάντησε, όταν ο Θάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Εντζεγκουέλε δεν κατάφερε να διώξει, αλλά ο Ηλιόπουλος αιφνιδιάστηκε και δεν «έπιασε» το σουτ, μέσα από την περιοχή και ο Τζενάμο μπλόκαρε.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν απόλυτα την αναμέτρηση και μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 24’ με τον Θεοδωρίδη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε πλασαριστά το κόρνερ στον Μπουμάλ, έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ, από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Αδαμόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός έχασε διπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον Μπουμάλ. Συγκεκριμένα, ο Καραμαλίκης βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά, οι Νικολόπουλος και Λαμπρόπουλος δεν κατάφεραν να διώξουν, αλλά ο Μπουμάλ ήταν πιο μπροστά και δεν κατάφερε να σουτάρει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο μέσος των Αγρινιωτών «άδειασε» τον Λαμπρόπουλο, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Ηλιούπολη θέλησε να αντιδράσει και να πετύχει ένα τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά οι φιλοξενούμενοι με καλή αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Μίκι Τσίρκοβιτς να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τζενάμο.

Μάλιστα, στο 39’ ο Παναιτωλικός διπλασίασε τα τέρματά του με τον Καραμαλίκη. Ο Παλαιολόγος έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Νικολόπουλος δεν έδιωξε σωστά, ο Μπουμάλ «έπιασε» το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Αδαμόπουλος απέκρουσε ασθενώς και από την μικρή περιοχή, ο αμαρκάριστος Καραμαλίκης έκανε το 2-0 για τα «Καναρίνια».

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς θέλησε να αλλάξει την εικόνα των γηπεδούχων, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ιβάνοφ στην θέση του Μπέριου, με στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Όμως, δεν είχαμε κάποια αλλαγή στα εναπομείναντα λεπτά για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ηλιούπολη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους και «χτυπούσαν» κυρίως στις αντεπιθέσεις. Για τον λόγο αυτό, ο Μπάμπης Τεννές έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Καραμαλίκη στο 53’ και πέρασε τον Παππά για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του.

Μάλιστα, στο 67’ ο Παναιτωλικός έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το 3-0, όταν ο Γκόλιας έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Παππάς στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να μπει στην φάση, η μπάλα έφτασε στον Μπαϊκαρά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε άουτ.

Ωστόσο, η αναμέτρηση απέκτησε νέο ενδιαφέρον στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, καθώς στο 74’ ο Κρητικός μείωσε σε 2-1 για την Ηλιούπολη. Έπειτα από κάθετη μπαλιά, ο επιθετικός των γηπεδούχων κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Παναιτωλικού και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Τζενάμο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των «καναρινιών», προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Όμως, η προσπάθεια των παικτών του Μίκι Τσίρκοβιτς δημιούργησε πολλά κενά στην άμυνα.

Αυτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μπουμάλ στο 89΄ όταν βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, «έκοψε» προς το κέντρο, έκανε το σουτ, η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος μπροστά από τον Αδαμόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην εστία του πορτιέρο, κάνοντας το 3-1.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ηλιούπολη κατάφερε να μειώσει, όταν έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Τζενάμο, ο Αναστασιάδης προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και παρά την προσπάθεια του πορτιέρο των φιλοξενούμενων, κατέληξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-2.

Θυμηθείτε τα γκολ και της φάσης του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved