Μαντινάδα υπεροχής!

Μαντινάδα υπεροχής!

Εντυπωσιακός ο ΟΦΗ, διέσυρε με 4-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο και έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει την άνοδο στη διαδικασία των play off.

Μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου και… τρελό πανηγύρι από τους περίπου 8.500 οπαδούς της, καθώς είδαν τον ΟΦΗ να στερεί τον τίτλο του πρωταθλητή από τους Ηπειρώτες και να τον στέλνει στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, εξασφαλίζοντας παράλληλα 4 βαθμούς για την εκκίνηση των play off τα οποία οι Κρητικοί ευελπιστούν ότι θα τους επαναφέρουν στην Super League.

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα που έκλεισε άσχημα μια επιτυχημένη κατά τα άλλα χρονιά, η οποία τον βρίσκει να επιστρέφει στην Super League, αλλά όχι ως πρωταθλητής όπως θα επιθυμούσε, αφού με την ήττα στην Κρήτη, ο τίτλος κατέληξε στον Παναιτωλικό που επίσης γιορτάζει την επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση πριν καν ακόμα αρχίσει, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για διαφορετικούς λόγους αναζητούσαν την νίκη και φρόντισαν με το «καλημέρα» να δείξουν ότι έχουν σκοπό να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο.

Οι Κρητικοί με την εξέδρα να βοηθά τα μέγιστα στο να βρουν ρυθμό, μπήκαν αρκετά δυναμικά στον αγώνα και πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, χάρη κυρίως στην καλή απόδοση του Βερόν και του Κάλαϊτζιτς, με τον Καμπάνταη να είναι αρκετά κινητικός στην επίθεση και να δημιουργεί χώρους για Παπουλή και Αγρίτη.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ προσπάθησε να βρει τον Μπακαγιόκο στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σκούφαλη και Κυριάκου στα άκρα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Αντίθετα, η ομάδα του Αναστόπουλου με κάποια καλά σουτ των Βερόν και Αγρίτη έφτασε κοντά στο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι Ηπειρώτες ήταν μάλιστα αυτοί που, κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ. Ήταν το 39’ του παιχνιδιού στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» όταν ο Μπακαγιόκο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, βρήκε τον Πατσατζόγλου που είχε κινηθεί στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Βεζυρίδη για το 1-0 του ΠΑΣ στο Ηράκλειο!

Ο ΟΦΗ προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα άμεσο, με την ισοφάριση να έρχεται σε ένα αρκετά κομβικό σημείο. Στο 44’ ο Καμπάνταης ανατράπηκε από τον Πάντο μέσα στην μεγάλη περιοχή του Κηπουρού, ο Αγρίτης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που καταλόγισε άμεσα ο Παμπορίδης και το 1-1 ήταν γεγονός στο «Γεντί Κουλέ», λίγα λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο μέρος στην Κρήτη.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε και την πρώτη διορθωτική κίνηση για λογαριασμό του ΟΦΗ, αφού απέσυρε τον αρνητικό Κιάσσο και πέρασε στη θέση του τον Γιακούμπου, κάνοντας έτσι αρκετά πιο επιθετικό το σχήμα των Κρητικών.

Αυτό είχε αποτέλεσμα, αφού ο ΟΦΗ έγινε πολύ πιεστικός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να οδηγήσει την ομάδα του Ντεμόλ σε αρκετά λάθη και ένα από αυτά που έκανε ο Κώτσιος, κόστισε στους Ηπειρώτες, αφού επωφελήθηκε στο 56’ ο Καμπάνταης και έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ, βάζοντας τις βάσεις για την ανατροπή.

Το παιχνίδι μετά το δεύτερο γκολ των Κρητικών έγινε αρκετά δυνατό και τα νεύρα ήταν τεντωμένα, με αποτέλεσμα μια μικροσυμπλοκή των παικτών στο 60’, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του βοηθού του Νίκου Αναστόπουλου, Ανδρέα Σκέντζου. Αυτό δεν πτόησε, πάντως, την ομάδα του Ηρακλείου, που συνέχισε να έχει την υπεροχή και να είναι καταιγιστική από ένα σημείο και έπειτα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΣ περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, η εξέδρα «έσπρωξε» αρκετά την ομάδα προς ένα ακόμα γκολ και τελικά αυτό ήρθε στο 68’ μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των παικτών του Αναστόπουλου που είχε τελικό αποδέκτη τον Γιακούμπου ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κηπουρό για το 3-1 στο «Γεντί Κουλέ».

Οι Κρητικοί παρά το ξεκάθαρο προβάδισμά τους, δεν… πάτησαν φρένο και έψαξαν ένα ακόμα γκολ, το οποίο ήρθε στο 73’ και ήταν το δεύτερο προσωπικό του Αγρίτη. Ο έμπειρος φορ πήρε μια καταπληκτική πάσα με το τακουνάκι από τον Παπουλή, βρέθηκε σε θέση βολής και δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το 4-1 στο Ηράκλειο.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, εκτός από την αποβολή του Γαλανόπουλου στο 90’+2’ από πλευράς ΟΦΗ που, όμως, δεν κόστισε στους Κρητικούς. Έτσι, στο Ηράκλειο στήθηκε… τρελό πανηγύρι για την νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και για την εκπληκτική εμφάνιση του ΟΦΗ, που έδειξε έτοιμος για… άνοδο στη Super League μέσω των play off.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την πρόσφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε το pre-game του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved