Ντέρμπι και… παραμονή

Ντέρμπι και… παραμονή

Στην τελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας της Football League μπαίνουμε την Κυριακή (15/05) με τη διεξαγωγή της 34ης αγωνιστικής.

Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο μεγάλο ντέρμπι του Ηρακλείου, όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα. Βαθμολογικά όλα έχουν κριθεί, μια και οι Ηπειρώτες έχουν «κλειδώσει» την άνοδο και μαθηματικά, ενώ οι Κρητικοί θα πάρουν μέρος στα play off, θέλοντας ένα εισιτήριο για την επιστροφή στην Super League.

Ωστόσο, το παιχνίδι στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» συγκεντρώνει τα βλέμματα, λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει, μεταξύ των δύο συλλόγων, ειδικά μετά τα όσα είχαν γίνει στο ματς του πρώτου γύρου στους «Ζωσιμάδες».

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στην Ηλιούπολη, καθώς η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που «καίγονται» για τους βαθμούς, καθώς θέλουν το τρίποντο στην προσπάθειά τους ν' αποφύγουν την διαδικασία παραμονής μέσα από την διαδικασία των play out.

Πάντως, τους βαθμούς της νίκης θέλουν και οι Αγρινιώτες, καθώς αν κατακτήσουν το «τρίποντο» και ηττηθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Ηράκλειο, τότε θα κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή της Football League. Ωστόσο, και σ' αυτό το παιχνίδι υπάρχει… εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον, λόγω αντιπαλότητας των δύο ομάδων.

Η «μάχη» για την παραμονή… περνάει και από τη Νίκαια. Ο Ιωνικός βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη των play out και θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό, για να μην… μπλέξει σε περιπέτειες.

Κάτι αντίστοιχο θα έχουμε στην Καισαριανή. Ο Εθνικός Αστέρας θα παίξει κόντρα στην Βέροια και θέλει το «τρίποντο», ούτως ώστε να περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων, που θα βοηθήσουν την ομάδα να βγει από τα play out.

«Μάχη» παραμονής θα έχουμε και στο Ελληνικό. Ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχθεί τον Αγροτικό Αστέρα. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στις θέσεις των play out, ενώ από την άλλη οι «σταχυοφόροι» με το «τρίποντο» θα παραμείνουν στην κατηγορία χωρίς… μπελάδες.

Υπό άλλες συνθήκες, η αναμέτρηση του Διαγόρα με τα Τρίκαλα θα ήταν ντέρμπι για τα play off, αλλά η αποχώρηση των Ρόδιων από την διαδικασία… ρίχνει το ενδιαφέρον στους Θεσσαλούς. Πάντως, αμφότερες οι ομάδες θα παρουσιαστούν με «λειψές» αποστολές. Οι μεν γηπεδούχοι, λόγω των… μόνιμων οικονομικών προβλημάτων, ενώ οι φιλοξενούμενοι, λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

Την τελευταία ευκαιρία να βγει από τις θέσεις που οδηγούν απ’ ευθείας στην Football League 2 και να μπει στα play out έχει την Κυριακή η Αναγέννηση Καρδίτσας, που θα υποδεχθεί τη Δόξα Δράμας και το «τρίποντο» είναι μονόδρομος. Οι Δραμινοί θέλουν τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα μπαράζ για την άνοδο.

Στο «Ελ Πάσο», η Καλλιθέα θα αντιμετωπίσει τον Θρασύβουλο. Οι «γαλάζιοι» περιμένουν την απόφαση για την ένσταση που έχουν καταθέσει εναντίον του Εθνικού και του Ιωνικού. Από την άλλη, οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη, για να μπουν πιο ισχυροί στα play out.

Τέλος, στην Κομοτηνή, ο τοπικός Πανθρακικός θα υποδεχθεί τον Πιερικό. Και οι δύο ομάδες είναι εκτός διεκδίκησης στόχων και θέλουν τη νίκη, για να «κλείσουν» με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.

Δείτε το πρόγραμμα και τη βαθμολογία, πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved