«Δικαιώθηκαν οι κόποι μας»

«Δικαιώθηκαν οι κόποι μας»

Η δικαίωση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς ήταν για τον Παναιτωλικό η άνοδός του στη Super League, σύμφωνα με τον Λουίτζι Τζενάμο.

Σε δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3 o τερματοφύλακας της αγρινιώτικης ομάδας μίλησε για την δίψα της πόλης του Αγρινίου να δει την ομάδα ξανά στα «μεγάλα σαλόνια», έκανε λόγο για το πολύ καλό κλίμα που επικρατούσε στο σύλλογο, για τις δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και για τις προσθήκες που θα χρειαστούν ώστε ο Παναιτωλικός να σταθεί με αξιώσεις στην Super League.

Τέλος, μίλησε για την καλύτερη απόκρουση που πραγματοποίησε στη διάρκεια της σεζόν, ενώ «έδειξε» τον Mιχάλη Σηφάκη ως τον καταλληλότερο τερματοφύλακα για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουίτζι Τζενάμο:

Για τα συναισθήματα που προκάλεσε η άνοδος στην Super League: «Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ανακούφιση, οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς δικαιώθηκαν χθες. Και οι κόποι όλων των φιλάθλων που περίμεναν 33 χρόνια ανταμείφθηκαν με την χθεσινή επιτυχία. Μεγάλη στιγμή όχι μόνο για τους φιλάθλους του Παναιτωλικού, αλλά και για την πόλη που αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα, η δίψα είναι μεγάλη».

Για το γεγονός ότι κι άλλες φορές ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στην άνοδο, αλλά  η πίεση τον λύγιζε: Είναι αλήθεια αυτό. Γνωρίζαμε κι εμείς οι καινούργιοι, αλλά και οι παλαιότεροι ότι υπάρχει όντως μια πίεση στην πόλη και την ομάδα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι περισσότερες λαοφιλείς ομάδες έχουν πίεση, αλλά τα καταφέραμε γιατί είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, στηρίζαμε ο ένας τον άλλο στις δύσκολες και τις στραβές που μπορούσαν να δημιουργηθούν στη διάρκεια του αγώνα. Κι έτσι όλα πήγαν καλά».

Για το αν υπήρξε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος που φοβήθηκαν μήπως η άνοδος δεν επιτευχθεί: «Ασχημη περίοδος ήταν η περίοδος των αγώνων που προηγήθηκαν της αποχώρησης του κ. Δελακούρα. Κάναμε γκέλα με τον Εθνικό, γνωρίσαμε την ήττα στη Ρόδο από τον Διαγόρα. Βαθμολογικά ήμασταν καλά βέβαια τότε, αλλά μας είχε πάρει από κάτω για λίγο. Τελικά όμως σηκώσαμε κεφάλι».

Για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΣ και για το ποια πιστεύει ότι είναι η ομάδα που θα ανεβεί από τα μπαράζ: «Είχαν ένα ποιοτικό ρόστερ τα Γιάννινα, είχαν και την στήριξη του κόσμου τους και δικαίως βρίσκονται στη Super League. Κατά τ’ άλλα στη Football League είναι παράξενη η κατάσταση, υπάρχουν ομάδες με δυναμική, όπως ο ΟΦΗ, που όμως ταλανίζονται από άλλου είδους προβλήματα. Τα πάντα θα κριθούν στα μπαράζ. Τα Τρίκαλα είναι πολύ καλή ομάδα, ο Λεβαδειακός έχει ποιοτικό ρόστερ, αλλά στο γήπεδο δεν πείθει, δεν έχει διάρκεια. Αυτή τη στιγμή είναι όλα 50-50, δεν ξέρω ποιος θα τα καταφέρει».

Για το τι χρειάζεται ο Παναιτωλικός για να καταστεί ανταγωνιστικός στη Super League: «Προσθήκες  χρειάζονται οπωσδήποτε. Το θέμα είναι οι παίκτες που θα έρθουν όχι μόνο να αξίζουν ποιοτικά, αλλά να δέσουν και με τον κορμό που θα μείνει. Που υποθέτω ότι θα μείνει, για να μην μπαίνω σε ξένα λημέρια. Οι παίκτες που θα έρθουν να δέσουν  με το υπάρχον ρόστερ ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο δυνατό σύνολο».

Για το ποια είναι η καλύτερη απόκρουση που έκανε μέσα στη σεζόν, αυτή που θα την θυμάται το καλοκαίρι: «Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Είναι μια απόκρουση που δεν την έδειξαν καν τα κανάλια, αφού ξέρετε πώς είναι τα πράγματα με την Football League. Γρήγορα και ό,τι προλάβουμε. Ηταν μια απόκρουση στην Καρδίτσα στην πρώτη φάση του αγώνα μετά από ενάμισι λεπτό παιχνιδιού. Αν είχα κόψει τα νύχια μου μπορεί και να μην την έβγαζα (γέλια). Ηταν σημαντική αν σκεφτεί κανείς πως αν δεχόμασταν το γκολ, θα ήταν δύσκολα, αφού ο Παναιτωλικός δεν έχει γυρίσει παιχνίδι. Εχει πάρει μόνο ένα βαθμό στον Πανθρακικό. Ηταν μια πολύ δύσκολη απόκρουση».

Για το ποιος πιστεύει ότι είναι ο ιδανικότερος τερματοφύλακας για τον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή ο Σηφάκης δείχνει ότι έχει πάρει τις εμπειρίες στον Αρη. Τις είχε και πριν τις εμπειρίες, αλλά δεν έδειχνε στον Ολυμπιακό αυτό που δείχνει τώρα. Αυτό που δείχνει τώρα με πείθει. Δεν μπορώ να πω ότι είναι αυτή τη στιγμή ο επάξιος αντικαταστάτης του Νικοπολίδη. Ο Αντώνης έχει μεγάλη πορεία και μεγάλη ιστορία. Όμως, δείχνει ότι μπορεί να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και αγωνιστικά και σε επίπεδο εμπειρίας».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved