Έπιασε Μάη και... παραμονή!

Έπιασε Μάη και... παραμονή!

Πολύτιμο τρίποντο  με ανατροπή πήρε ο Ιωνικός, επικρατώντας του αποδεκατισμένου Διαγόρα Ρόδου με 2-1 στη Νίκαια, βγαίνοντας παράλληλα εκτός θέσεων που οδηγούν στα play out.

Η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης  ήταν επιτακτική ανάγκη για τους παίκτες του Ιωνικού στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν για την εξασφάλιση της παραμονής. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας από το «Σμαραγδένιο νησί», αγωνίζονται πλέον μόνο για τη φανέλα και την αξιοπρέπειά τους, αφού είναι γνωστό πως η διοίκηση του συλλόγου δεν κατέθεσε φάκελο για συμμετοχή στα play off, ενώ χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πέτρου Ρουτζιέρη, ήταν οι μόλις δυο παίκτες που είχε διαθέσιμους στον πάγκο ο Έλληνας τεχνικός (ένας εκ των οποίων μάλιστα τερματοφύλακας!).

Παρά το γεγονός ότι, όπως θα περίμενε κανείς, το κίνητρο των γηπεδούχων θα τους ωθούσε να μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του (άδειου για μία ακόμα φορά) γηπέδου της Νεάπολης, το παιχνίδι τα πρώτα λεπτά είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, με τα λάθη στο χώρο του κέντρου από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάπου εκεί όμως οι ποδοσφαιριστές του Μαρωνίτη βρήκαν τα πατήματά τους και ανεβάζοντας σταδιακά ρυθμούς, έψαξαν το γκολ. Θα μπορούσαν μάλιστα να το είχαν... βρει αν το δεξί δοκάρι του Ταμπάση δεν... συνωμοτούσε κατά του Σπυριδάκη στο 14ο λεπτό, καθώς το γυριστό σουτ που επιχείρησε, απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Τον επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων (σουτ του Γιόνδη στο 16΄, από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα ωστόσο αφού κόντραρε, κατέληξε λίγο έξω και ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Άλβες στο 22΄, ο οποίος «νικήθηκε» από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων), θα διακόψει για λίγο ο Ταραχούλσκι, όταν στην αμέσως επόμενη φάση από το σουτ του Γιόνδη, θα βγει στην αντεπίθεση, το σουτ του όμως θα διώξει ο Θεοδωρόπουλος.

Την απειλή ωστόσο του Πολωνού, θα κάνει… πράξη, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πλάτανος στο 26’, αφού μετά από κάθετη του Γεωργίου, θα κερδίσει και κάποιες κόντρες, φθάνοντας μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όπου δεν θα λαθέψει, ανοίγοντας το σκορ.

Πριν προλάβουν, ωστόσο, να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Πασσάς δεν θα φανεί... αγενής στην ασίστ που του πρόσφερε ο Σπυριδάκης  μετά από ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και με σουτ από το ύψος του πέναλτι θα «γράψει» το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και όσο και αν έψαχνε κανείς δεν μπορούσε να βρει ούτε… υποψία φάσης, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να οδηγηθούν με το 1-1 στα αποδυτήρια!

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μοναδικό σκοπό το γρήγορο γκολ που θα τους έφερνε κοντά στην επίτευξη του στόχου! Ό,τι δεν κατάφεραν ωστόσο ο Σπυριδάκης (50’) και ο Πασσάς (51’) που απείλησαν από μακριά τον Ταμπάση, το κατάφερε ο Άλβες από το σημείο του πέναλτι! Στο 57’ ο Βραζιλιάνος θα μπει στην περιοχή και θα ανατραπεί από τον Χατζόπουλο, με αποτέλεσμα ο Βοσκάκης να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Ο Άλβες θα αναλάβει ο ίδιος την εκτέλεση και κάνοντας την πλήρη ανατροπή, θα χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, αφού ούτε η αποβολή του Αρβανίτη με δεύτερη κίτρινη στο 89’, έμελλε να κρύβει νέες συγκινήσεις.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved