Κώτσιος: «Την ίδια σοβαρότητα»

Κώτσιος: «Την ίδια σοβαρότητα»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην κορυφή, αλλά όπως τονίζει ο Ηλίας Κώτσιος στο Onsports η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα.

Ο δυναμικός αμυντικός, που την φετινή σεζόν είναι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας του συλλόγου, υποστήριξε πως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, παρά το προβάδισμα που έχει ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Όσο για την εξαιρετική εικόνα των Ηπειρωτών, ο Ηλίας Κώτσιος ξεκαθάρισε πως είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς που γίνεται στα Γιάννινα.

- Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την συμπλήρωση των 2/3 του πρωταθλήματος, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας διαφορά ασφαλείας. Θεωρείς πως έχει «κλειδώσει» την άνοδο;

«Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα, όπου είχε στόχο να επανέλθουμε στην Σούπερ Λίγκα. Από την αρχή της περιόδου μέχρι τώρα έχουμε δείξει σοβαρότητα και βρισκόμαστε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αν δεν ήμαστε σοβαροί μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μπορεί να έχουμε προβλήματα. Το καλό είναι ότι δείχνουμε πως τα μυαλά μας δεν έχουν πάρει αέρα και θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα για να προχωρήσουμε».

- Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές και πολλοί ταλαντούχοι με μοναδικό στόχο την άνοδο. Πόσο εύκολο είναι να «δέσει» μια ομάδα, υπό την πίεση του στόχου;

«Οι παίκτες που αποκτήθηκαν, ήρθαν στην ομάδα για να ανεβάσουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό το έχουμε πει από την πρώτη προπόνηση, από την πρώτη ημέρα στα αποδυτήρια και για αυτό τον σκοπό δουλεύουμε όλοι, από τους παίκτες, τους προπονητές και τους γυμναστές. Έχουμε ολοκληρώσει τα 2/3 του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο για τον φετινό «μαραθώνιο».

- Θεωρείς ότι η φετινή παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς;

«Σίγουρα είναι ένα μείγμα, της δουλειάς που γίνεται με τον χαρακτήρα των ανθρώπων και το κλίμα, που βοηθάει την ομάδα να καλύψει τις όποιες αδυναμίες έχουν. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει και η διοίκηση, που είναι δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και είναι σωστή στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα, ειδικά στην Football League, όπου βλέπουμε ομάδες να κατεβαίνουν σε απεργίες και να έχουν να πληρωθούν οκτώ και εννιά μήνες».

- Ο ΠΑΣ είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου για την άνοδο. Αυτό δημιουργεί άγχος για την συνέχεια;

«Σε κάθε ματς υπάρχει άγχος, ακόμα και στους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, διότι από την στιγμή που είμαστε πρωτοπόροι, όλοι οι αντίπαλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Εμείς ετοιμαζόμαστε κάθε εβδομάδα για τους αγώνες της Κυριακής, προσπαθώντας να βρούμε το αδύναμο σημείο των αντιπάλων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ακόμα και στα παιχνίδια που υπάρχει άγχος, έχουμε δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved