«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε»

«Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε»

Ο Πιερικός δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή του σύμφωνα με τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Ο τεχνικός της ομάδας της Πιερίας στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή  μίλησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τους στόχους της ομάδας, τη μη καταβολή φακέλου αδειοδότησης για συμμετοχή στα play off, αλλά και την πιθανότητα να πάρει ο Πιερικός μέρος σε αυτά.

Ο 44χρονος τεχνικός δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στα σχέδια ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και στο μεγαλύτερο όπως χαρακτήρισε ταλέντο των τελευταίων χρόνων στην περιοχή που βρίσκεται στις ακαδημίες της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Σούλη Παπαδόπουλου:

Χρόνια πολλά σε όλους. Χριστός Ανέστη. Εύχομαι πάνω από όλα υγεία.

Για τον αγώνα κόντρα στη Δόξα Δράμας και τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είπε: Τα καταφέραμε καλά με τη Δόξα Δράμας και πήραμε τη νίκη. Είχαμε βάλει το όριο της σωτηρίας στους 40 βαθμούς και ίσως τώρα έχει κατεβεί λίγο. Θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να είμαστε και μαθηματικά εξασφαλισμένοι. Είμαστε σίγουρα σε καλό δρόμο.
Πιστεύω ότι η διακοπή μας έκανε καλό γιατί είχαν πιεστεί πάρα πολύ οι παίκτες από προπονήσεις και αγώνες. Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική του ευθεία και γίνεται μεγάλη μάχη τόσο για τα play off όσο και για τα play out. Εμείς, όσο βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, είμαστε πρώτοι σε συγκομιδή βαθμών, παρόλα αυτά όμως, δεν έχουμε εξασφαλιστεί ακόμη. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια, ένα με τον Εθνικό Αστέρα που παλεύει για την παραμονή, ένα με τον ΟΦΗ που κυνηγάει την απευθείας άνοδο και ένα με τον Πανθρακικό που διεκδικεί την είσοδο στα play off. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα στο ματς με τον Αστέρα θα έχουμε πολλές ελλείψεις όμως δε στεκόμαστε σε αυτές. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας μας έλειψε ο Πέντα, παρόλα αυτά τα καταφέραμε και ευελπιστώ ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Για τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που δεν είχαν μέχρι τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής, ανέφερε: Δε μου αρέσει να βάζω παίκτες στα εύκολα. Τώρα είναι η ευκαιρία να «μπούνε στα βαθιά» 4-5 ποδοσφαιριστές για να δείξουν τι αξίζουν. Νομίζω ότι θα αντεπεξέλθουν, παρόλο που παίζουμε με μια ομάδα πολύ καλή και δυνατή στην έδρα της.

Για τα play off, τόνισε: Είχα πει ότι αν θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να κοιτάμε ψηλά. Πριν λίγες εβδομάδες, κανείς δεν είχε στο μυαλό του ότι η ομάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στα play off γι αυτό και δεν κατατέθηκε φάκελος αδειοδότησης. Πιστεύω ότι πράξαμε σωστά και δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα, γιατί όποιος θέλει τα πολλά μπορεί να χάσει και τα λίγα. Όσο για το αν μπορούσαμε ή όχι, πιστεύω ότι ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει στο πρωτάθλημα. Είμαι υπέρ του να κερδίζουν οι ομάδες στα γήπεδα τις ανόδους αλλά από την άλλη πλευρά, είναι καλό κάποια στιγμή τα υγιή σωματεία να προχωρήσουν.
Αν τερματίσουμε σε θέση που μας δίνει το δικαίωμα να μπούμε στα play off και μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε φάκελο, επικαλούμενοι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι όταν έπρεπε, θα το πράξουμε. Δε θέλουμε όμως να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Πέρυσι που πίστευα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους. Θα πάμε για το 3 στα 3 και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πάντως αν σωθούμε χωρίς play out, για μένα θα είναι σαν να έχουμε μπει στα play off. Θα είμαστε επιτυχημένοι, σε αντίθεση με ομάδες όπως η Βέροια και ο Πανθρακικός που είχαν εξ αρχής στόχο τα play off και τώρα μπορεί να μπουν από το «παράθυρο».
Δεν πρέπει όμως να επαναπαύεται κανείς στην ομάδα μιας και δεν έχουμε σωθεί οριστικά παρότι έχουμε απόσταση ασφαλείας προς στιγμήν. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μέχρι τέλους και παράλληλα τώρα μας δίνεται μια ευκαιρία να ετοιμάσουμε την ομάδα για του χρόνου βλέποντας τις δυνατότητες των παικτών.

Για τη νέα σεζόν, κατέληξε: Ο Πιερικός έχει μια δυναμική σαν σωματείο. Πάντα δουλεύω στις ομάδες σαν να είμαι δέκα χρόνια σε αυτές. Συζητάω με τους συνεργάτες μου. Η διοίκηση μου αφήνει εν λευκώ τη διαχείριση μιας και ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Παρακολουθώ την ομάδα Νέων, όπου υπάρχει ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων ετών στην περιοχή, ο Ανέστης Παναγιωτίδης. Το θέμα είναι όμως να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα γιατί και άλλοι υπήρξαν ταλέντα αλλά έμειναν στάσιμοι. Όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό, δεν πιστεύω ότι οι ομάδες χτίζονται με πολλές αλλαγές. Ξέρω ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πιερικού, ακόμη και από τους δανεικούς. Όποιοι αξίζουν, θα είναι μαζί μου στην προετοιμασία. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που έχουν πολλές προοπτικές όπως ο Νίκου που νομίζω ότι μπορεί να καθιερωθεί. Θεωρώ ότι 1-2 παιδιά το χρόνο μπορούν να προωθούνται και σε μερικά χρόνια να φτιάξει ο Πιερικός το δικό του κορμό. Φταίμε όμως και εμείς οι προπονητές σε αυτό το θέμα, που ζούμε κάτω από την πίεση του αποτελέσματος.



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved