«Και την ψυχή μου για την άνοδο»

«Και την ψυχή μου για την άνοδο»

Και την ψυχή του στον διάβολο θα έδινε ο Νίκος Αναστόπουλος, για να πάρει ο ΟΦΗ την άνοδο στην Super League.

Με δηλώσεις του στο περιοδικό «MVP», ο Νίκος Αναστόπουλος τόνισε ότι ήταν «αποστολή αυτοκτονίας» η συνεργασία του με τον ΟΦΗ,  ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρητική ομάδα, στον Φαγαδάκη, ενώ ακόμη, θυμάται τα play off το 2001 που ήταν προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Λίγο πολύ το τι γίνεται σε κάθε ομάδα είναι γνωστό, τα πράγματα για μένα ήταν γνωστά όταν ήρθα στον ΟΦΗ. Είναι σημαντικό όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα να γνωρίζεις τα προβλήματα που έχει και εγώ ήξερα τα προβλήματα, αν πας και τα επικαλεστείς τα προβλήματα μετά, δεν είναι σωστό και έντιμο. Το οικονομικό είναι ένα γενικό πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν το έχει μόνο ο ΟΦΗ, ειδικά οι ομάδες της Β΄ Εθνικής, έχουν όλες προβλήματα, αν εξαιρέσουμε 5 ομάδες και βάζω μέσα και από την Super League, οι υπόλοιπες φυτοζωούν, αυτά είναι γνωστά».

Για τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει όταν ήταν προπονητής στον Άρη:

«Στην προπονητική μου καριέρα, λίγες ήταν οι ομάδες που είχαν λύσει το οικονομικό, οι περισσότερες ήταν αποστολές αυτοκτονίας, όπως είναι και αυτή στον ΟΦΗ. Στον Άρη για παράδειγμα, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, όταν πήγα η ομάδα είχε πέσει στην Β΄. Χρήματα δεν υπήρχαν και είχα να αντιμετωπίσω ακόμη ένα πρόβλημα, ότι η ομάδα είχε μια τιμωρία 9 αγώνων στην έδρα της. Δεν παίξαμε στο Χαριλάου, για φαντάσου στον ΟΦΗ 9 παιχνίδια χωρίς στο «Γεντί Κουλέ». Το έχω ξαναδεί το έργο και μάλιστα ξέρω και την κατάληξη, αλλά και το φινάλε».

Τι πρέπει να γίνει στον ΟΦΗ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα:

«Ο ΟΦΗ, μια ομάδα με ιστορία στο ποδόσφαιρο, ταλανίζεται από τόσα προβλήματα. Ασφαλώς και λυπάμαι. Υπάρχει πρόβλημα. Τι πρέπει να κάνουμε όμως, να τα παρατήσουμε; Πρέπει να πολεμήσουμε το πρόβλημα.  Ο μαχητής αυτό το στοιχείο έχει. Παλεύει, αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς, αλλά και όλοι στον ΟΦΗ».

Για τον Φαγαδάκη:

«Έγινε ένα deal, το οποίο δεν προχώρησε. Πας να αγοράσεις ένα σπίτι και μετά δεν το παίρνεις. Το μετανιώνεις; Τι θα πει αυτό; Θα χαθούν τα σπίτια; Δεν έχει άλλα να αγοράσεις; Ο ΟΦΗ παραμένει μαγαζί γωνία και η εκτίμησή μου τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο λέει ότι θα βρεθεί λύση».

Για την προσπάθεια του Νίκου Μαχλά:

«Ξέρεις πολλούς να βάζουν το κεφάλι τους στον ντορβά; Τι να λέμε τώρα. Δεν το έχει βάλει κάτω ποτέ. Προσπαθεί, αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι και να πετύχουμε και τα δύο. Και τα λεφτά να βρούμε και την άνοδο να πάρουμε, ώστε η ομάδα να πάει στην θέση της».

Αν ο ίδιος φοβάται ότι ο ΟΦΗ δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί του χρόνου στην Super League:

«Ανησυχώ μόνο για τον Θεό. Να μας έχει καλά και όποιος δουλεύει αμείβεται.  Ο ΟΦΗ είναι μια ευκαιρία και για μένα και για όλους, πάντα συζητάω με τους παίκτες για τα προβλήματα και για όλα τα θέματα, δημόσιες σχέσεις θα κάνω στον ΟΦΗ; Δεν με έφερε κανένας νταλαβερτζής σε αυτή την ομάδα, για μένα ένας προπονητής πρέπει να λύνει τα προβλήματα. Και βέβαια ήταν αποστολή αυτοκτονίας ο ΟΦΗ με όλα αυτά τα θέματα που συζητάμε ανοιχτά, ο προπονητής φαίνεται και στα δύσκολα, καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με δέκα Δομάζους ή δέκα Νοβοσέλατς, όμως δεν είναι εκεί το θέμα, δεν παίζω εγώ μπάλα, οι παίκτες παίζουν, αν θα έπαιζα εγώ θα οικονομάγαμε».

Για τα μπαράζ ανόδου το 2001 όταν ήταν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ήταν ψυχοφθόρα παιχνίδια. Και ο ΟΦΗ και τα Γιάννινα ήταν πολύ καλές ομάδας, είχαν και οι δύο θέση στην Α΄ Εθνική, σώθηκαν κάποιες ομάδες που δεν το άξιζαν. Θυμάμαι είχαμε κάνει έναν εκπληκτικό δεύτερο γύρο, όπως και ο ΟΦΗ έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο, είχε παιχταράδες ο ΟΦΗ, είχε τον Νόμπλια, τον Γκόμεζ, τον Μάουρο, τον Σταυρακάκη, τον Πίτσο και τα Γιάννινα όμως είχαν καλή ομάδα. Μου έχει μείνει η ένταση και το πάθος του κόσμου. Τώρα έχω αρκετούς φίλους στο Ηράκλειο που μου λένε ότι τότε με έβριζαν. «Εντάξει λέω λογικό είναι. Τώρα με βρίζουν οι Γιαννιώτες επειδή ήρθα στον ΟΦΗ». Όταν ήμουν στον ΠΑΣ έδινα και την ψυχή μου. Τώρα την δίνω στον ΟΦΗ και θα συνεργαστώ και με τον διάβολο για να ανέβει ο ΟΦΗ. Έτσι είναι ο σωστός επαγγελματίας και έτσι είναι ο άνθρωπος που τιμάει και την πόλη που ζει και τους ανθρώπους που τον πληρώνουν».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved