Έμεινε όνειρο η άνοδος

Έμεινε όνειρο η άνοδος

Τρεις στροφές απομένουν πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Football League και ο Πιερικός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Χωρίς αγώνες μπαράζ, σε μια περίεργη, αν μη τι άλλο σεζόν, όπου ο στόχος εξ αρχής ήταν η απευθείας σωτηρία, αλλά στο τέλος και μετά τις εξελίξεις από το μέτωπο της αδειοδότησης, η ομάδα φάνηκε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει την πόρτα των πλέι οφ ανόδου!
Τα όνειρα προβιβασμού όμως όπως φαίνεται παίρνουν αναβολή ενός τουλάχιστον έτους, με τον Πιερικό αγωνιστικά να προλαβαίνει την 8η και 9η θέση, αλλά να μη μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, αφού δεν έχει καταθέσει φάκελο αδειοδότησης, όπως έγινε γνωστό από τα χείλη του προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Ελευθεριάδη.
Ας θυμηθούμε συνοπτικά πως έφτασε ο Πιερικός στην 10η θέση μετά από 31 αγώνες, αλλάζοντας τρεις προπονητές.

Γιώργος Χατζάρας: Αγώνες 8, νίκες 2, ισοπαλίες 2, ήττες 4, γκολ 9-13
Ο Γιώργος Χατζάρας συμφώνησε να αναλάβει τον Πιερικό πριν ολοκληρωθεί η περυσινή περίοδος, αντικαθιστώντας τον Σούλη Παπαδόπουλο. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αφού (συμπεριλαμβανομένων των δανεικών) ήλθαν 20 και έφυγαν 19 ποδοσφαιριστές. Υπήρξε δραστική μείωση στο μπάτζετ με θέληση της διοίκησης να πάει σε ένα μοντέλο με ρόστερ μικρότερου μέσου όρου ηλικίας. Ο Χατζάρας προσπάθησε να παίξει θελκτικό ποδόσφαιρο, κάτι που εν μέρει πέτυχε, χωρίς όμως να φέρει και θετικά αποτελέσματα. Ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία, 1-1 με τον Εθνικό, ακολούθησε εκτός έδρας ήττα με 1-2 από τη Ηλιούπολη ενώ η πρώτη νίκη σημειώθηκε με τον Αγροτικό Αστέρα, με γκολ του Δήμου σο 87'. Στη συνέχεια ήλθαν δυο συνεχόμενες ήττες, εντός έδρας από Παναιτωλικό με 0-1, αποτέλεσμα που ήταν μαγική εικόνα και εκτός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-3. Έπειτα ο Πιερικός νίκησε τη Βέροια με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, όμως η ήττα στην Καρδίτσα με 0-2 από την Αναγέννηση και η εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την αδύναμη Καλλιθέα, έφεραν τον προπονητή στην πόρτα της εξόδου.

Σταύρος Διαμαντόπουλος:  Αγώνες 19, νίκες 5, ισοπαλίες 7, ήττες 7, γκολ 19-19
Τον Χατζάρα αντικατέστησε ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, μια επιλογή που δίχασε τον κόσμο, καθώς αρκετοί δε συγχώρεσαν στον έμπειρο προπονητή τη στάση του όσο όταν τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Πιερικό, ενώ πολλοί άλλοι θεώρησαν ότι ταιριάζει στη φιλοσοφία της διοίκησης που ήθελε νεαρούς παίκτες να στελεχώσουν σε βάθος χρόνου την ομάδα. Η αρχή δεν ήταν καλή μιας και ο Πιερικός έχασε με 1-2 εκτός έδρας από τον Ιωνικό ενώ ακολούθησε η "λευκή" ισοπαλία εντός έδρας με τον Διαγόρα. Το "τρίποντο" όμως εκτός έδρας επί των Τρικάλων ήλθε στην κατάλληλη στιγμή για να πάρει η ομάδα τα πάνω της. Ακολούθησε βέβαια εκτός έδρας ήττα στη Λειβαδιά από τον Λεβαδειακό με 1-3, σε ματς με παράπονα για τους Κατερινιώτες, για να έλθει μετά μια σειρά από θετικά αποτελέσματα: Νίκη 3-1 εντός με τον Θρασύβουλο, ισοπαλία 0-0 στη Δράμα με τη Δόξα, εντός έδρας 1-1 με τον Εθνικό Αστέρα (παρένθεση στις επιτυχίες), παλικαρίσιο 0-0 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και νίκη με 4-1 στην Κατερίνη επί του Πανθρακικού.
Στο μεταξύ, είχαν προηγηθεί οι μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου με τέσσερις παίκτες να έρχονται στην ομάδα (Πέτρου, Μίμα, Περουτζίνι, Κολτσίδας), όμως μόνο έναν να προσφέρει μέχρι σήμερα. Ο Άκης Πέτρου, επιλογή του Σταύρου Διαμαντόπουλου, πήρε αμέσως φανέλα βασικού και έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας.
Μετά το 4-1 επί του Πανθρακικού ακολούθησε ήττα στο Ελληνικό με 1-2 από τον Εθνικό, νίκη εντός έδρας με 2-1 επί της Ηλιούπολης, ήττα στον Εύοσμο με κάτω τα χέρια από τον Αγροτικό Αστέρα, νέα ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 1-2 και ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας με 1-1. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, το αποτέλεσμα αδίκησε τον Πιερικό ο οποίος ήταν καλύτερος, δε μπόρεσε όμως να φτάσει στο "τρίποντο". Τα περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα με την ομάδα να μη μπορεί να φύγει από τη ζώνη των πλέι άουτ, και η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη μετά την ήττα στη Βέροια με 0-2 από την τοπική ομάδα. Η νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0 έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στον Πιερικό όμως το 1-1 στην Καλλιθέα με την ουραγό ομάδα, το 0-0 με τον Ιωνικό στην Κατερίνη και η βαριά ήττα στη Ρόδο με 0-3 από τον Διαγόρα, που βύθισε ακόμη περισσότερο την ομάδα, οδήγησαν τον Διαμαντόπουλο σε παραίτηση.

Σούλης Παπαδόπουλος: Αγώνες 4, νίκες 3, ισοπαλίες 1, ήττες 0, γκολ 7-3.
Μετά την αποχώρηση Διαμαντόπουλου, αν μπορούσε κανείς να στοιχηματίσει στον αντικαταστάτη του, η απόδοση του Σούλη Παπαδόπουλου θα ήταν η μικρότερη! Τα...προγνωστικά λοιπόν επιβεβαιώθηκαν με τον Κορυδαλλιώτη τεχνικό να έρχεται για τρίτη φορά στον πάγκο του Πιερικού για να βοηθήσει την ομάδα να αποφύγει τα πλέι άουτ. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα, οι Κατερινιώτες υπό τις οδηγίες του φαίνεται να τα κατάφεραν αφού οι νίκες με Τρίκαλα με 2-0 εντός έδρας, Θρασύβουλο με 2-1 εκτός (στα 50χρονα γενέθλια του συλλόγου), Δόξα Δράμας με 1-0 εντός αλλά και το ισόπαλο 2-2 στην Κατερίνη με τον Λεβαδειακό, μετά το ματς με τα Τρίκαλα, έφεραν τον Πιερικό μακριά από τα πλέι άουτ και κοντά, έστω και από...σπόντα, στα πλέι οφ.
Απομένουν πλέον τρία παιχνίδια, αυτό της Πρωτομαγιάς με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στην Κατερίνη αλλά και τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Στόχος του Πιερικού είναι να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή, με τον Παπαδόπουλο να χρησιμοποιεί ενδεχομένως κάποιους παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, σειρά παίρνουν σιγά σιγά τα θέματα που αφορούν στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, μιας και αρκετά συμβόλαια λήγουν στο τέλος της χρονιάς και λογικά και τη νέα περίοδο ο Πιερικός θα είναι αρκετά αλλαγμένος.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Δημήτρης Πάππας



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved