«Μπορούμε να παραμείνουμε» (ph)

«Μπορούμε να παραμείνουμε» (ph)

Πεπεισμένος πως η Καλλιθέα μπορεί να παραμείνει στην Football League αν μπει στα play out, εμφανίστηκε στο Onsports ο Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Ο 43χρονος τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports μίλησε για τους λόγους που… κατέβηκε στην Αθήνα για να αναλάβει την Καλλιθέα, τους φετινούς στόχους των «γαλάζιων», αλλά και τα σενάρια παραμονής του στην ομάδα.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφασίσατε να έρθετε στην Καλλιθέα σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την ομάδα;

«Ήρθα σε μία ομάδα που πάνω απ’ όλα είναι οργανωμένη. Είναι από τις λίγες ομάδες στην κατηγορία. Είναι βασικό αυτό για έναν νεαρό προπονητή που θέλει να δείξει την δουλειά του. Αυτό μέτρησε πάρα πολύ, είναι μια ομάδα που είναι οικονομικά καλά και είναι σημαντικό για έναν προπονητή να μην έχει ποδοσφαιριστές. Και βέβαια, ο κ. Σαλευρής όταν μιλήσαμε μου ανέφερε πως υπάρχουν πιθανότητες παραμονής με τις ενστάσεις που έχουν γίνει και ίσως η ομάδα να πάει η ομάδα στα play out. Λίγες ομάδες οργανωμένες υπάρχουν στην Β’ Εθνική. Βέβαια, ήθελα να έρθω στην Αθήνα και να δείξω την δουλειά μου».

Πιστεύετε πως ένας τεχνικός στην περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα προβολής της δουλειάς του;

«Θεωρώ πως όχι. Όπως γίνεται και σε άλλους χώρους, ηθοποιοί και τραγουδιστές, έρχονται στην Αθήνα για να δείξουν περισσότερα πράγματα, γιατί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνεις κάτι παραπάνω».

Όταν ήρθατε στην Καλλιθέα ήταν στο επίπεδο που περιμένατε;

«Την Καλλιθέα την γνώριζα. Είχα παίξει και ως αντίπαλος, όταν ήμουν προπονητής στην Βέροια. Ήξερα ότι ήταν μια ομάδα με ταλέντο, αλλά λείπουν κάποια στοιχεία, όπως η εμπειρία. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, μπορείς να δημιουργήσεις πολλά πράγματα. Μακάρι να σωθεί η ομάδα και τις ατέλειες μπορείς να την φτιάξεις».

Πιστεύετε πως η Καλλιθέα αδικείται από τη βαθμολογία της;

«Πιστεύω ότι με το ποδόσφαιρο που παίζει η Καλλιθέα, αδικείται από την θέση που βρίσκεται. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες, σε οργανωτικό στο παιχνίδι. Και από τη στιγμή που έχω έρθει εγώ, έχουμε κάνει καλά παιχνίδια. Η Β’ Εθνική είναι μια περίεργη κατηγορία και χρειάζεται η σχετική εμπειρία, ώστε τα νεαρά παιδιά να σταθούν ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο».

Έχετε δει σημάδια βελτίωσης από τη στιγμή που αναλάβατε;

«Υπάρχουν σημάδια βελτίωσης. Ακόμα και στον Διαγόρα, αν και χάσαμε, είχαμε καλή απόδοση, όπως και με τον Παναιτωλικό που πήραμε την ισοπαλία στο Αγρίνιο».

Πολλοί τεχνικοί όταν πηγαίνουν στη μέση του πρωταθλήματος σε μία ομάδα, υποστηρίζουν ότι ρίχνουν το… βάρος στον ψυχολογικό τομέα. Εκεί έχετε εστιάσετε κι εσείς;

«Τώρα ναι. Είναι σημαντικό να ρίξεις το… βάρος στην ψυχολογία. Γιατί έχουμε το… ελληνικό στοιχείο, όταν οι παίκτες βλέπουν την ομάδα να είναι τελευταία στη βαθμολογία, θεωρούν πως η ομάδα έπεσε, δεν έχει ενδιαφέρον και δεν έχει στόχους. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο και να περάσουμε στους παίκτες πως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα, είμαστε σε φάση να κυνηγάμε και η ομάδα έχει πιθανότητες να πάει στα play out και όταν πάμε εκεί να είμαστε έτοιμοι».

Έχετε κάποιο νεότερο από τις ενστάσεις που έχει καταθέσει η ομάδα;

«Δεν έχω κάτι ακόμα. Με τον πρόεδρο που μιλάω, μου είπε πως έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε στα play out».

Ποια θεωρείτε πως ήταν καλύτερη ομάδα στην κατηγορία;

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός είναι οι πιο σταθερές ομάδες στην κατηγορία. Ένα ξεπέταγμα έκαναν τα Τρίκαλα στο δεύτερο μισό. Ο Λεβαδειακός είναι μια καλή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Και η Βέροια είναι καλή ομάδα και θεωρώ ότι μπορούσε να ήταν στην εξάδα. Και ο ΟΦΗ είναι μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο. Μακάρι να λύσει τα προβλήματα που έχει».

Πολλοί μιλούν με κολακευτικά σχόλια για τον Διαγόρα…

«Ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Πάντα σε κάθε πρωτάθλημα, θα υπάρχει μια ομάδα έκπληξη. Με τα τόσα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν, η ομάδα είναι πολύ ψηλά».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει μια ομάδα για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού;

«Πάνω απ’ όλα είναι η οργάνωση και ο σχεδιασμό που θα γίνει το καλοκαίρι. Αν αυτά είναι σωστά, η ομάδα θα πάει καλά. Πρέπει πάνω απ’ όλα να υπάρχει μια ομάδα με κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών και όσο λιγότερα προβλήματα υπάρχουν, η ομάδα να πάει καλά».

Μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά έχετε κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας και τη νέα χρονιά;

«Είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα στην Καλλιθέα. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δουλεύουμε με τους ποδοσφαιριστές, με την προϋπόθεση και ήδη έχουμε κάποιες αναφορές για την επόμενη σεζόν και έχουμε χρόνο να συζητήσουμε».

Θεωρείτε πως αν όλα πάνε καλά για την Καλλιθέα και παραμείνει στην κατηγορία, μπορεί να κάνει το… βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν;

«Πιστεύω ότι μπορεί. Οι νεαροί έχουν πάρει την σχετική εμπειρία, καθώς γνώρισαν την κατηγορία τη φετινή χρονιά, όπου πήραν παιχνίδια στα πόδια τους και με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών, πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα να πάει καλύτερα. Φέτος είχαμε και μεγάλη ατυχία. Του χρόνου θα είμαστε τυχεροί».

Ποια είναι η άποψή σας για τον κόσμο της Καλλιθέας;

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Όταν μια ομάδα είναι τελευταία, από μόνοι τους απομακρύνονται. Ελπίζω η ομάδα να πάει στα play out».

Αν η ομάδα πάει στα play out θεωρείτε πως μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία;

«Έχουμε την δυνατότητα να μείνουμε γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και έχουμε την σχετική εμπειρία και θεωρώ ότι αν πάμε θα παραμείνουμε».

Είστε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τη διοίκηση;

«Είναι άψογοι. Δεν έχω κανένα παράπονο. Όλα όσα μου έχουν πει έχουν γίνει. Είναι κρίμα η ομάδα να πέσει, γιατί είναι μια ομάδα υγιής».

Βλέποντας τα πράγματα από τη πλευρά του προπονητή, ποια θεωρείτε πως θα είναι τα συναισθήματα στις τεχνικές ηγεσίες και στους παίκτες των ομάδων του Ιωνικού και του Εθνικού;

«Σίγουρα θα αισθάνονται αδικημένοι. Όμως, ευχόμαστε να υπάρχει ένα σωστό ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα χρειάζεται να πάει μπροστά το ποδόσφαιρο, να λειτουργεί σωστά και να χαιρόμαστε όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο. Μπορεί τώρα να υπάρχει πικρία αλλά να δούμε ότι μπορεί να γίνει κάτι καλό στην συνέχεια».

Θεωρείτε πως μπορούν να αλλάξουν οι καταστάσεις στην Ελλάδα;

«Μέχρι τώρα εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα. Βλέπουμε και ομάδες της Super League».

Πιστεύετε πως στην Ελλάδα υπάρχει αρκετό ταλέντο;

«Η Ελλάδα έχει άπειρο ταλέντο αλλά δεν έχει σωστή νοοτροπία. Δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές. Έχω βγει στο εξωτερικό και έχω δει πως ο Έλληνας έχει περισσότερο ταλέντο, αλλά λείπει η μεθοδικότητα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved