«Μην γκρεμίσουμε ότι χτίζαμε»

«Μην γκρεμίσουμε ότι χτίζαμε»

Βίτορ Μανουέλ Σάντος ντε Λίμα. Η απλά… Λίμα! Ένας από τους πιο «αθόρυβους» αλλά άκρως ουσιαστικούς μέσους στο φετινό πρωτάθλημα της Football League δεν είναι άλλος από τον 30χρονο Πορτογάλο της Δόξας Δράμας.

Ο έμπειρος χαφ, με τις αστείρευτες φυσικές δυνάμεις, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της απαιτητικής κερκίδας των «Μαυραετών», αφού αναγνωρίζεται από το κοινό της λαοφιλούς και ιστορικής ομάδας το μεγάλο πάθος, αλλά και η εμπειρία που «κουβαλά» στις πλάτες του.

Ο Λίμα, που έχει «δέσει» αρμονικά με τον Γιώργο Σιάκκα και λίγο έλειψε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Δόξα στο πρόσφατο παιχνίδι στην Κατερίνη με τον Πιερικό (σουτ στο δοκάρι), ανταπεξέρχεται με επιτυχία σε έναν νευραλγικό χώρο, ενώ ήδη έχει «γράψει» 29 συμμετοχές φέτος. Ο Πορτογάλος στο παρελθόν αγωνίστηκε δυο χρόνια στον Εθνικό, άλλα τόσα στην σκοτσέζικη Φόλκερκ και παλιότερα θήτευσε και στις ισπανικές, Σαλαμάνκα και Λεγκανιές.

Από το… Κιλκίς, όπου περνά τις άγιες μέρες του Πάσχα μαζί με τον Ισπανό συμπαίκτη και φίλο του, Τόνι Γκονζάλες (εκεί βρίσκονται τα πεθερικά του), ο Λίμα Σάντος μίλησε στο Onsports για την εν εξελίξει προσπάθεια υπέρβασης των Δραμινών…

-Η ομάδα μετά από το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, δεν τα κατάφερε στην Κατερίνη. Επηρεάζει αυτό στην μίνι διακοπή του Πάσχα;

«Πράγματι, με τον Πιερικό δεν ήμασταν τόσο καλοί, ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο όμως βελτιωθήκαμε και χάσαμε ευκαιρίες. Δεν μένουμε σε μια ήττα, ο «μαραθώνιος» συνεχίζεται και είμαστε εντός στόχων. Όσο για το αν η διακοπή κάνει καλό ή κακό, θα φανεί στην πράξη».

-Ακολουθεί ο «τελικός» με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι όντως το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση;

«Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι «κλειδί», για την υλοποίηση του στόχου μας, που είναι η είσοδος στα play off. Στην Δράμα δεν φοβόμαστε κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Ο ΠΑΣ είναι ποιοτική ομάδα, σταθερά στην κορυφή και δίκαια ανεβαίνει. Εμείς όμως έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο και μπροστά στο κοινό μας μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία, αλλά να βρεθούμε στα μπαράζ ανόδου. Είναι κρίμα να γκρεμίσουμε ότι χτίζαμε τόσο καιρό».

-Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Αν παίξουμε όπως στα παιχνίδια που κερδίσαμε πρόσφατα, με Ηλιούπολη, Εθνικό, Πανθρακικό και Αγροτικό Αστέρα, αλλά και στο δεύτερο μέρος στην Κατερίνη, θα πάρουμε το τρίποντο. Είμαστε ποιοτική ομάδα και αξίζουμε να είμαστε στα play off».

-Θεωρείς την Δόξα έτοιμη για την Super League, αν τελικά πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο;

«Φυσικά, γιατί όχι; Έχει μεγάλη δυναμική, ιστορία και όπως προείπα ασύγκριτο κόσμο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μας ακολουθεί παντού και μας γεμίζει δύναμη. Αλλά και αγωνιστικά, δεν λείπει κάτι από την Δόξα. Δείξαμε και σε πολλά δύσκολα ματς ότι οι διαφορές είναι μικρές και δεν έχουμε κάτι να ζηλέψουμε από άλλους. Αν κερδίσουμε τον ΠΑΣ, θα είμαστε στα play off, ακόμα και ως έβδομοι, αφού δεν θα «κατέβει» ο Διαγόρας, ενώ μπορούμε να τερματίσουμε και στην εξάδα. Αυτό προέχει σε αυτή την καμπή και όταν μπούμε στα μπαράζ, θα έχουν όλες οι ομάδες πιθανότητες επιτυχίας. Το ίδιο φυσικά και εμείς».

-Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Θέλεις να μείνεις στην Δράμα;

«Ειλικρινά, αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί ακόμα, υπάρχει καιρός. Προτεραιότητα είναι η υλοποίηση των στόχων της Δόξας. Πάντως, στην Δράμα ζουν για την ομάδα και το ποδόσφαιρο, είναι μια μεγάλη παρέα και μ’ αρέσει η διαμονή εκεί».

Οι… διάσημοι φίλοι του

Ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο θεωρούνταν ο Λίμα Σάντος πριν από περίπου μια δεκαετία. Ο 30χρονος σήμερα μέσος ήταν στέλεχος της εθνικής Ελπίδων της πατρίδας του και αποκαλύπτει ότι ήταν συμπαίκτης και φίλος με αρκετούς επώνυμους Πορτογάλους σταρ.

«Όπως ο διεθνής ως σήμερα στόπερ της Βαλένθια, Ρικάρντο Κόστα, ο έμπειρος επιθετικός, Έλντερ Πόστιγκα (Πόρτο, Τότεναμ, Σεντ Ετιέν, Παναθηναϊκός και τώρα Σπόρτινγκ Λισαβόνας), ο Πέδρο Μέντες των Γκλάσκοου Ρέιντζερς, αλλά και ο γκολκίπερ της Μπενφίκα, Μορέιρα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved