«Είμαι σε ομάδα Super League»

«Είμαι σε ομάδα Super League»

Την πρώτη του συνέντευξη απ' όταν ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα παραχώρησε στον «Super Fm 104,3» ο Χρήστος Πατσατζόγλου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και δεν μάσησε τα λόγια του.

Ο «Πάτσα», όπως είναι το προσωνύμιό του στα γήπεδα, μίλησε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, το πέρασμά του από την Κύπρο, τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε, τους πρώην και νυν συμπαίκτες του, ακόμα και για τον τραυματισμό του, που υπήρξε ένα διάστημα για το οποίο αποφεύγει συνήθως να μιλάει. Μια πραγματικά απολαυστική συνέντευξη δύο ωρών, από την οποία παραθέτουμε τα βασικότερα σημεία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «Super fm 104,3»


Για τη διαφαινόμενη άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα: «Αυτός ο βαθμός που απομένει για να ανέβουμε και μαθηματικά, την επόμενη αγωνιστική θα τον καταφέρουμε και θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Για το ξεκίνημα της καριέρας του: «Ξεκίνησα από την Αγία Ελεούσα, σε ηλικία 16 ετών έπαιξα μια ολόκληρη σεζόν στην Δ' Εθνική με προπονητή τον κ. Θαλή Τσιριμώκο και από εκεί έφυγα και πήγα στην Ξάνθη, όπου αργότερα πήρα τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Τον αγαπάω πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, μου έχει προσφέρει τεράστιες χαρές, πέρασα πολύ ωραία χρόνια, είναι πάντα στην ψυχή και την καρδιά μου και εύχομαι να μείνει για χρόνια στην 1η θέση».

Σχολιάζοντας για το ότι παίζει για πρώτη φορά στη Β' Εθνική και πως πήρε την απόφαση να το κάνει, είπε: «Μέσα μου πιστεύω ότι έχω έρθει σε ομάδα Σούπερ Λίγκας. Ποτέ δεν πίστεψα ότι είμαστε ομάδα Β' Εθνικής. Ρώτησα πολλά τον Κυριάκο και τον Πάντο πριν έρθω στην ομάδα και με τον κ. Αγγελή επίσης. Οι τρεις αυτοί με έπεισαν να έρθω και να βοηθήσω να ανέβουμε και ξαναλέω ότι θέλουμε και τον κόσμο για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου, αλλά και της παραμονής του χρόνου. Ειλικρινά δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Αν δεν παίξεις στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν καταλαβαίνεις τις δυσκολίες της. Είμαι 4-5 μήνες στην ομάδα, έπαιξα κάποια ματς και είδα κάποια πράγματα».

Για το αν το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο επειδή είναι και άτεχνο, σχολίασε: «Δεν λέω για κανέναν συνάδελφο ή ομάδα ότι είναι άτεχνοι. Η κατηγορία είναι δύσκολη γιατί δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι για να παίξεις ποδόσφαιρο, όπως στη Σούπερ Λίγκα. Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, γιατί έχει πολλά δυνατά ως και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ενώ και τα περισσότερα γήπεδα είναι κάκιστα, αυξάνοντας τις δυσκολίες σε ομάδες ποιοτικές, όπως η δική μας, που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Για το λόγο που ο ΠΑΣ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Θρασύβουλο: «Τα μπάτζετ ποτέ δεν κερδίζουν τα παιχνίδια. Πρέπει να μπεις και να παίξεις μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν σημαίνει ότι τα ονόματα κερδίζουν. Αν δεν «φτύσεις αίμα» τα ματς δεν κερδίζονται είτε πρόκειται για τον Λεβαδειακό είτε τον Θρασύβουλο. Τα πιο δύσκολα ματς που έχω δώσει στην καριέρα μου είναι με τις λεγόμενες μικρές ομάδες. Αντίθετα στα ντέρμπι είσαι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Πατσατζόγλου της Εθνικής και του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ να παίξει στη Β' Εθνική και το αν υπάρχει το ίδιο κίνητρο για εκείνον μ' αυτό που δίνει εκείνος στους αντιπάλους του ως όνομα και ποδοσφαιρική αξία: «Αν ένιωθα έτσι δεν θα ερχόμουν ποτέ. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που πίστευα πάντα ότι έπρεπε να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Ήμουν σίγουρος ότι ερχόμουν σε μια ομάδα που θα έμενε μόνο για έξι μήνες ακόμα στη Β' Εθνική και προσωπικά διψάω να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν σημαίνει ότι έπαψα να έχω φιλοδοξίες επειδή επέλεξα τα Γιάννενα. Θέλω η ομάδα να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί. Το ότι δεν κάναμε ένα καλό ματς, δεν σημαίνει ότι υποτιμήσαμε τον Θρασύβουλο. Εγώ δεν ήρθα για να παίξω Β' Εθνική, ήρθα για να ανεβάσουμε τον ΠΑΣ και να μείνουμε ψηλά».

Για τα όσα είχαν ακουστεί για την αγωνιστική του κατάσταση όταν ήρθε στον ΠΑΣ: «Όταν ήρθα είχα μία μικρή θλάση, αλλά 1 μήνα μετά ήμουν έτοιμος να παίξω. Σέβομαι την επιλογή του προπονητή μου να μη με χρησιμοποιήσει αμέσως, αλλά εγώ ήμουν έτοιμος και όχι ανέτοιμος όπως γράφτηκε. Αισθάνθηκα κάποια στιγμή να πέφτει ένα βάρος πάνω μου, ότι εγώ έφταιγα που δεν έπαιζα. Για να αποκτήσει ένας ποδοσφαιριστής τα πατήματά του και να μάθει την κατηγορία πρέπει και να τον βάλεις να παίξει, δεν πρέπει να τον έχεις μόνο για προπονήσεις. Με τους αγώνες βρίσκεις ρυθμό. Δεν μπαίνεις ξαφνικά και παίζεις 90 λεπτά. Μιλάω γενικά. Δεν γίνεται το καλοκαίρι να παίζεις στο Μουντιάλ, το χειμώνα να είσαι στη Β' Εθνική και να λες ότι δεν είναι έτοιμος ο ποδοσφαιριστής. Δηλαδή η Β' Εθνική είναι δυσκολότερη από το παγκόσμιο κύπελλο; Πόσο ήθελα να επανέλθω από μία θλάση; Ας με βάζατε να βλέπατε αν ήμουν έτοιμος να είμαι 100% ο Πατσατζόγλου που ξέρετε.Εγώ δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό και από εκεί και πέρα η ζωή έχει τη νίκη, την ισοπαλία και την ήττα, η ουσία είναι ότι όλοι δουλεύουμε για την ομάδα μας».

Για τη μέτρια απόδοση του ΠΑΣ μετά τον Δεκέμβριο: «Δεν ξέρω την απόδοση της ομάδας στον α' γύρο, αλλά όσο είμαι εδώ βλέπω μια ομάδα πάρα πολύ πειθαρχημένη, πάρα πολύ γυμνασμένη και ξέρετε και κάτι, ο β' γύρος είναι πάντα πιο δύσκολος από τον πρώτο. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι αθλητής πρώτα και μετά να έχεις τεχνική κατάρτιση, γι' αυτό και στη Β' Εθνική είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα. Υπήρξαν και ματς καλά, πάντως, όπως με Βέροια και Διαγόρα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τους συμπαίκτες μου, είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία και ο κόσμος έπρεπε να βρίσκεται στο γήπεδο. Αν ήμασταν 3οι τι θα γινόταν, θα παίζαμε μόνοι μας στο γήπεδο; Αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Η ομάδα ήταν πρώτη, συνεχίζει να είναι και ο στόχος είναι να τερματίσει πρώτη. Συμφωνώ ότι δεν παίζουμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά προτιμώ να κερδίζω και ας μην παίζουμε καλά, παρά να χάνω».

Για τη θέση του μέσα στο γήπεδο: «Δεν έχω πρόβλημα που θα παίξω. Κυρίως μπακ και αμυντικό χαφ είναι η θέση μου. Πριν τον τραυματισμό μου είχα καθιερωθεί σαν μπακ, μετά τον τραυματισμό έπαιξα πιο πολύ ως αμυντικό χαφ».

Για τον κόσμο του ΠΑΣ που φέτος είναι απόμακρος: «Τους έχουμε ανάγκη στα δύσκολα και όχι στα εύκολα. Περίμενα πιο πολύ κόσμο φέτος, γιατί είναι ποδοσφαιρούπολη τα Γιάννενα. Ο κόσμος ασχολείται πολύ, το βλέπω καθημερινά στο δρόμο, αλλά τους θέλουμε και στο γήπεδο». 

Σχετικά με το αν μπορούν να σταθούν στη Σούπερ Λίγκα ομάδες που είναι φέτος υποψήφιες για άνοδο, τόνισε: «Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Λεβαδειακός είναι από τις καλύτερες ομάδες μαζί μ' εμάς, έχουν δυνατά ονόματα στο ρόστερ τους, μπορούν να ανέβουν, κι εμείς έχουμε καλό υλικό, θέλουμε λίγες προσθήκες το καλοκαίρι. Αλλά θα είναι δύσκολο να μείνουμε στη Σούπερ Λίγκα, γιατί δεν φτάνει να πάρεις παίκτες και να δώσεις λεφτά. Πρέπει να παλεύεις ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και για να μείνεις πρέπει να πρωταγωνιστήσεις κιόλας. Δεν πρέπει να πας με τη νοοτροπία να μην πέσεις».

Για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι απ' αυτόν: «Από τον Πατσατζόγλου δεν πρέπει να περιμένετε να παίρνει την μπάλα, να περνάει 10 παίκτες και να βάζει γκολ. Από τον Πατσατζόγλου θα δείτε πάρα πολλή δουλειά και να τα δίνει όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα. Δεν έχω ποτέ άγχος, γιατί ξέρω τι μπορώ να προσφέρω, κυρίως στον αμυντικό τομέα».

Μπάγιεβιτς, Ρεχάγκελ, Βαλβέρδε, Λεμονής, Χιμένεθ, μερικοί από τους προπονητές με τους οποίους δούλεψε, η γνώμη του «Πάτσα» γι' αυτούς ήταν: 

«Όλοι τους ήταν αξιόλογοι. Όλοι ήταν άνθρωποι και έκαναν λάθη, αλλά εγώ προσπαθούσα να πάρω τα καλύτερά τους. Αυτός που ξεχώρισε και φέτος ήταν ο Βαλβέρδε. Η νοοτροπία του είναι πολύ σωστή και έχει τον τρόπο να σε κάνει να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις μέσα στο γήπεδο, πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Τα κάνει «πενηνταράκια» όπως λέμε. Έχει πολύ σωστή τακτική. Η νοοτροπία του είναι καθαρά ισπανική, πιστεύει αυτό που κάνει και πάνω απ' όλα είναι και καλός άνθρωπος. Δεν φτάνει, όμως, η τακτική και το πάθος, πρέπει να νιώθεις μια οικογένεια σε μια ομάδα και ο Βαλβέρδε το πετυχαίνει κι αυτό.Και με τον Λεμονή έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές είναι κι αυτός πολύ καλός, δουλεύει πολύ σωστά και είναι ίσως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Τελευταία αναδεικνύεται και ο κ. Τσιώλης.Τον κ. Ρεχάγκελ θέλω να τον ευχαριστήσω, γιατί μετά τον τραυματισμό μου με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε να επανέλθω. Εκείνος ο τραυματισμός, μου έκοψε τη ζωή στη μέση. Τράβηξα πολλά τότε με τον τραυματισμό, έμπλεξα τότε μ' έναν γιατρό του Ολυμπιακού που ό,τι κι αν μου είπε ήταν καταστροφικό, μου έλεγε τα αντίθετα απ' ό,τι έπρεπε να κάνω κι εγώ ήμουν νεαρός τότε και τον εμπιστεύτηκα».

Για το άσχημο πέρασμά του από την Κύπρο: «Πήγα, δεν πέτυχα, δεν έμεινα εγώ ευχαριστημένος, δεν έμειναν κι εκείνοι ευχαριστημένοι, λήξαμε τη συνεργασία. Η Ομόνοια είναι δύσκολη ομάδα. Η νοοτροπία του ποδοσφαίρου στην Κύπρο είναι δύσκολη. Για τα πάντα φταίνε οι «Καλαμαράδες». Ακόμα και τα παιδιά μου είχαν δύσκολη προσαρμογή και αντιμετωπίστηκαν ρατσιστικά»!

Για το προπονητικό κέντρο της ομάδας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Κακά τα ψέματα χρειάζεται πολλή δουλειά. Όταν βρέχει πρέπει να πηγαίνουμε σε πλαστικό. Πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φτιαχτεί τουλάχιστον το ένα γήπεδο το καλοκαίρι. Και μου είπαν πολλοί συμπαίκτες ότι πέρυσι η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη. Η κατάσταση είναι ίδια μ' αυτήν που επικρατούσε στους Θρακομακεδόνες στην ΑΕΚ! Κι εκεί κατάλαβα γιατί η ΑΕΚ έχει χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Μία ομάδα από εκεί ξεκινάει να χτίζεται από το προπονητικό της κέντρο».

Για τα ταλέντα της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα: «Χρειάζεται πολλή δουλειά. Πρέπει να έχουν μυαλό και θα φτάσουν ψηλά». Ειδικά για τον Κεϊτά σχολίασε: «Έχει πολύ καλά στοιχεία, έχει δείξει όντως τρομερά δείγματα, αλλά θέλει ωριμότητα στο παιχνίδι του, γιατί είναι επιπόλαιος. Μπορεί όμως να γίνει μεγάλος παίκτης.Γενικά στην ομάδα και οι 25 παίκτες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που ήρθα στα Γιάννενα έκανα πολλούς καινούργιους φίλους. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε έτσι δεμένοι». 

Για την πρώην ομάδα του την ΑΕΚ: «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ κάνουν τεράστια προσπάθεια. Δουλεύουν όλη μέρα για να σώσουν την ομάδα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για όσα έχουν τραβήξει».

Για ορισμένους παλιούς συμπαίκτες του από τον Ολυμπιακό είπε μονολεκτικά: «Ο Καρεμπέ ήταν κύριος, επαγγελματίας, φίλος. Έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά ποτέ δεν μας το έπαιξε ντίβα. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και τον έχω σε τεράστια εκτίμηση. Ο Τζιοβάννι ήταν μάγος. Ο Τζόρτζεβιτς σημαία. Ήταν άψογος και σαν χαρακτήρας. Ο Ριβάλντο καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είχε μεγάλη επαφή μαζί μας. Έκανε την προπόνηση του και έφευγε. Ο Νικοπολίδης είναι εξαιρετικό παιδί. Έκανε λαμπρή καριέρα και του εύχομαι πλέον καλή ξεκούραση. Μας βοήθησε όλους μέσα στα αποδυτήρια. Μιλούσε πάντα με όλους μας και του εύχομαι τα καλύτερα. Για Κοβάσεβιτς και Γκαλέτι ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Γενικά δεν έχω να πω κάτι κακό για τους συμπαίκτες μου. Από τέτοιους παίκτες μάθαμε πολλά πράγματα οι υπόλοιποι». 

Για τους Έλληνες παράγοντες: «Ας τους κρίνει ο Θεός, εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος»! 

Για τον Χριστοβασίλη: «Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε συμφωνήσει για το συμβόλαιο, έχει όραμα για την ομάδα. Εύχομαι να γίνει το καινούριο γήπεδο, γιατί η ομάδα θα ανέβει πολύ σε επίπεδο και εύχομαι να γίνει και το προπονητικό κέντρο. Θα αλλάξει πολύ την ομάδα, θα βοηθήσει να έρθουν μεγάλοι παίκτες και να γίνει μεγάλη και η ομάδα».  

Για τη βία στην Ελλάδα: «Αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο κάνουν ότι δεν τα βλέπουν. Η βία μπορεί να σταματήσει σ' ένα λεπτό, αλλά δεν θέλουν να τη σταματήσουν». 

Για τη ζωή στα Γιάννενα: «Μου έλεγαν οι συμπαίκτες μου ότι είναι όμορφη πόλη, όντως είναι πανέμορφη. Δεν μου λείπει τίποτα εδώ, παρά μόνο η οικογένειά μου». 

Για τα χόμπι του: «Ακούω πολύ μουσική, ακούω τα πάντα και μ' αρέσει και να τραγουδάω κιόλας». 

Για το τι απομένει για τον ίδιο ποδοσφαιρικά να κατακτήσει: «Μα ασφαλώς πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν σταματώ να έχω φιλοδοξίες, σας το είπα και πριν και φυσικά είναι στόχος μου να παίζω και στην Εθνική».



Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved