Δραματικές ώρες για Εργοτέλη!

Δραματικές ώρες για Εργοτέλη!

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το μέλλον του κρητικού συλλόγου.

Δραματικές ώρες περνάει η ομάδα του Εργοτέλη και η Εφημερίδα Ανεξαρτησία έχει σημαντικές και αποκλειστικές πληροφορίες για το τι γίνεται τώρα στην ομάδα και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να δούμε τι γίνεται. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε φέτος ύστερα από απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Παπουτσάκη μια προσπάθεια να ανέβει ξανά στην Σούπερ Λιγκ.

Είχε υπολογίσει κάποια έσοδα τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Για παράδειγμα σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν το solidarity από την UEFA είχαν ενημέρωση πως ήταν ένα ποσό γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Η αλήθεια όμως ήταν άλλη, καθώς τελικά αυτό το ποσό ήταν 120 χιλιάδες ευρώ. Το μέρισμα που δικαιούται η ομάδα του Ηρακλείου από την Σούπερ Λιγκ ήταν 90 χιλιάδες ευρώ. Ποσό που δεν έχει εισπραχθεί ακόμα. Το μπόνους υποβιβασμού είναι 65 χιλιάδες ευρώ και ακόμα δεν έχει εγκριθεί από την Σούπερ Λιγκ.

Η πιθανή καλοκαιρινή πώληση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ με ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια, επηρέαζε πολύ την ομάδα του Εργοτέλη, καθώς δικαιούταν ποσοστό μεταπώλησης 15% δηλαδή ένα ποσό γύρω στις 150 χιλιάδες ευρώ.

Χρήματα που ίσως τελικά πάρει τώρα με την μεταγραφή του Καρέλη στη Γκενκ. Εάν αθροίσουμε όλα αυτά τα ποσά φτάνουμε στις 605 χιλιάδες ευρώ. Που αν τα έπαιρνε η ομάδα του Εργοτέλη θα ήταν σε καλή οικονομική κατάσταση.

Από τα 605 όμως τελικά εισέπραξε μόνο 120 χιλιάδες ευρώ. Και αυτός ήταν ο λόγος που όλος ο προϋπολογισμός της ομάδας έπεσε έξω και για αυτό κατέρρευσε η ομάδα.

Πλέον όλοι περιμένουν ο μεγαλομέτοχος, Δήμητρης Παπουτσάκης, να προχωρήσει στην πώληση ενός μεγάλου ακινήτου στην Ιεράπετρα, κάτι που θα δώσει μια μεγάλη οικονομική ανάσα.

Αν δεν έρθουν αυτά τα λεφτά σύντομα τότε η αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ για τον Εργοτέλη είναι μονόδρομος.

Το μέλλον της ομάδας

Αναφορικά τώρα με το μέλλον της ομάδας, η πιο πιθανή λύση είναι ο υποβιβασμός στην Γ Εθνική κατηγορία.

Η Πρότυπη Ακαδημία Εργοτέλη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρτινέγκο είναι πραγματική «κυψέλη» ταλέντων.

Η ομάδα κάτω των 19 είναι στην πρώτη θέση και αήττητη στο πρωτάθλημα νέων.

Υπάρχουν βέβαια και ακόμα 2 ομάδες. Οι νέοι του Εργοτέλη και τα Κανάρια που αγωνίζονται στην τοπική ΕΠΣ Ηρακλείου και πρωταγωνιστούν.

Αυτές οι ομάδες αποτελούνται από παιδιά ηλικίας 14 έως 16 ετών.

Η κακή κατάσταση των ομάδων

Αυτό είναι ένα θέμα μεγάλο καθώς αρκετές ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Η κατηγορία αυτή έχει πολλά έξοδα. ΙΚΑ, Εφορίες, ταξίδια, μισθούς και λειτουργικά γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ. Και σπανίως τα έσοδα των ομάδων ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Δεν ισοσκελίζονται οι ισολογισμοί. Οπότε ή η κατηγορία θα γίνει ερασιτεχνική, ή θα συμμετέχουν λιγότερες ομάδες που μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved