«Εξέφραζα τον κόσμο του Θρύλου»

«Εξέφραζα τον κόσμο του Θρύλου»

Ο Τάσος Πάντος σε όποια ομάδα και να αγωνίστηκε, έδινε και την ψυχή του, ενώ όπως δήλωσε τον αγάπησε ο κόσμος του Ολυμπιακού επειδή έδινε τα πάντα για την φανέλα...

Ο έμπειρος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Sportsioannina.gr, μιλώντας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, την άνοδο στη Super League, τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, την Ευρώπη, αλλά και τη συμμετοχή του στο φιλικό των Ρονάλντο και Ζιντάν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πάντου στο Sportsioannina.gr:

Τάσο, μπορεί μέχρι στιγμή να μην έχει σκοράρει με την φανέλα του ΠΑΣ αλλά το γκολ του Σιαλμά το πανηγύρισες σαν σκόρερ...

«Εντάξει, ήταν οριακό παιχνίδι. Δυσκολευτήκαμε παρότι δεν το περίμενα και ειδικά όταν νίκη έρχεται με τέρμα στο 90΄ είναι λύτρωση. Εξού και ο πανηγυρισμός. Ειδικά σε εμένα ήταν πιο έκδηλος καθώς δεν αγωνιζόμουν και δεν μπορούσα να προσφέρω».

Πότε ξεκίνησαν οι επαφές με τους ανθρώπου του ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να σε «ψήσουν» τελικά να μετακομίσεις στα Γιάννενα;

«Είχαν ξεκινήσει κάποιες φιλολογικές συζητήσεις σε περίπτωση πάντα που δεν ανανέωνα με τον Ολυμπιακό. Μόλις αυτό οριστικοποιήθηκε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις».

Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν να πεις το μεγάλο «Ναι» στην πρόταση του ΠΑΣ ;

«Ήταν μία συνειδητή απόφαση. Κατάγομαι από εδώ και ήθελα να βοηθήσω. Η ομάδα έχει δυναμική και τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει. Πάντα επέλεγα συλλόγους με δυναμική και κόσμο και δενόμουν μαζί τους. Ποτέ δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω μισθοφόρος...».

Και από όσο γνωρίζω τα τελευταία χρόνια ήσουν και κάτοχος διαρκείας του ΠΑΣ Γιάννινα...

«Ναι, τα τελευταία χρόνια ειδικά από όταν οι δικοί μου βγήκαν σε σύνταξη και μετακόμισαν στα Γιάννενα τους έδινα την ευκαιρία να παρακολουθούν την ομάδα και ταυτόχρονα ήθελα να ενισχύσω και τον σύλλογο».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου είχες αναφερθεί περί στρες γύρω από τους ποδοσφαιριστές που είχε ως αποτέλεσμα να μην αποδίδει η ομάδα το ποδόσφαιρο που μπορεί και αυτό που έπαιξε στον πρώτο γύρο. Από πού προερχόταν αυτό το άγχος;

«Υπήρχε μία μικρή ανασφάλεια κυρίως από τις κακές εμφανίσεις την στιγμή που Παναιτωλικός και ΟΦΗ έδειχναν σε ορισμένα παιχνίδια καλύτερο πρόσωπο από εμάς. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και μία γενική γκρίνια που υπήρχε...».

Το ερώτημα που γεννάται είναι ότι ποδοσφαιριστές με την δικιά σου οντότητα και εμπειρία , όπου στην ομάδα υπάρχουν πολλοί σε αυτή την κατηγορία επηρεάζονται ή και αν θες στρεσάρονται με αντιπάλους θεωρητικά αδύναμους;

«Έχω κάνει πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια και συνεχίζω να κάνω. Δεν είναι εύκολο. Προσωπικά εγώ έχω άγχος σε κάθε παιχνίδι. Μόνο οι πεθαμένοι δεν έχουν άγχος. Είναι δημιουργικό και σε κρατάει σε εγρήγορση. Εμείς οι ίδιοι πρωτίστως πιεζόμασταν διότι δεν αποδίδαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας».

Αν η αλλαγή στον προεδρικό και ιδιοκτησιακό θώκο του Ολυμπιακού είχε γίνει ελάχιστες ημέρες πριν αποχωρήσει από τον Πειραιά και με την έλευση του κ Βαλβέρδε θεωρώ ότι αυτή την στιγμή ίσως ήσουν ακόμη στους Ερυθρόλευκους...

«Αυτό είναι υποθετικό σενάριο. Εγώ θεωρώ ότι έκανα τον κύκλο μου. Με τον κ. Βαλβέρδε έχω πολύ καλές σχέσεις και εκτιμώ την δουλειά του διότι θεωρώ έφερε κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύει με αξιοκρατικά κριτήρια».

Με την αναγνωρισιμότητα πότε εξοικειώθηκες;

«Την πρώτη ημέρα έπαθα ένα μικρό σοκ. Έχουμε μόλις υπογράψει με τον Τάτση στον Ολυμπιακό και πηγαίνουμε να περάσουμε από ιατρικές εξετάσεις. Σταματάμε σε ένα μαγαζί να πάρουμε έναν χυμό και ο ιδιοκτήτης μας αντιμετώπισε σαν να ήμασταν χρόνια στον Ολυμπιακό. Δεύτερο σοκ ήταν στην πρώτη επίσημη προπόνηση όταν είδα 10.000 κόσμο. Μετά άρχισα σιγά-σιγά να εξοικειώνομαι».

Που θεωρείς πρέπει να δοθεί βάση την νέα σεζόν ώστε να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στην Super League;

«Στην οργάνωση κυρίως και στις καλές μεταγραφικές κινήσεις. Να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο που να εμπνέει υγεία».

Άρα το κλειδί της επιτυχίας είναι τα υγιή αποδυτήρια...

«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κλειδί για την επιτυχία. Θα το ακολουθούσαν όλοι αν υπήρχε...Πρέπει να χτιστεί μία ανταγωνιστική ομάδα και μέσα από δουλεία να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό που θα υπάρχει και να είμαστε μία γροθιά όλοι, παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμος».

Θα μπορούσες εδώ και χρόνια να έχεις φορέσει την φανέλα του ΠΑΣ όταν κατά το παρελθόν δοκιμάστηκες αλλά απορρίφθηκες. Τι θυμάσαι από τότε;

«Νομίζω ότι ο ΠΑΣ αγωνιζόταν στην Γ’  Εθνική όταν είχα έρθει να δοκιμαστώ με προπονητή τον κ. Παπαχρήστου. Όπως είπες είχα απορριφθεί με την αιτιολογία ότι ήμουν αργός. Από τα «όχι» όμως χτίζονται καριέρες. Δεν μπορείς να κακίσεις κάποιον. Ίσως εγώ δεν έδειξα αυτά που ήθελαν να δουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ τότε. Ωστόσο από αυτά γίνεσαι πιο δυνατός».

Που θεωρείς κρίθηκε η φετινή σχετικά εύκολη άνοδος στην Super League;

«Στο καλό ξεκίνημα που πραγματοποιήσαμε και στο ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει η ομάδα. Παράλληλα δεν αντιμετωπίσαμε εξωαγωνιστικά προβλήματα κάτι που είναι σημαντικό για την ηρεμία του συλλόγου».

Θεωρείς το ταλέντο ή τον χαρακτήρα πιο σημαντικό σε έναν ποδοσφαιριστή;

«Ένα ταλέντο για να προχωρήσει χρειάζεται μία σκληρή προσωπικότητα. Να είναι προσηλωμένος συνεχώς στον στόχο του και να δουλεύει. Άλλωστε έχουμε δει πολλά ταλέντα να εξαφανίζονται. Βλέπεις παίκτες με λιγότερο ταλέντο αλλά με ψυχή , αυτούς που κάποιοι αποκαλούν κομπάρσους να είναι πολύ σημαντικοί».

Τελικά θα έχεις διαπιστώσει ότι όλοι κρύβουμε έναν προπονητή μέσα μας... Πόσο κακό κάνει αυτό στο ποδόσφαιρό μας;

«Είναι ελληνικό φαινόμενο αυτό. Υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει. Εύκολα ενθουσιαζόμαστε και εύκολα απογοητευόμαστε. Είναι γεγονός ότι όλοι έχουμε έναν προπονητή μέσα μας. Το θέμα είναι να μπουν τα θεμέλια ώστε να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες βρεθούν στον δρόμο μας».

Τάσο, οι ευρωπαϊκές σου εμφανίσεις ξεκίνησαν κάπως ανέλπιστα μέσα από ένα ματς με την μεγάλη Γιουβέντους με την οποία τέθηκες αντίπαλος όντας βασικός κάτι που μέχρι εκείνη την στιγμή φαντάζεσαι δύσκολο να συμβεί. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις. Υπήρχε ένα αρχικό σοκ αλλά η ένταση του αγώνα δεν σου αφήνει περιθώρια για πολλές σκέψεις.

«Έτσι είναι. Είχα κάνει ντεμπούτο για ένα δεκαπεντάλεπτο με την Ρεάλ Σοσιεδάδ και εν συνεχεία αγωνίστηκα 90λεπτο με την Γιουβέντους. Ήταν ξαφνικό για εμένα καθώς δεν γνώρισα ότι θα ξεκινήσω στο αρχικό σχήμα».

Έχοντας παίξει δίπλα σε παίκτες τύπου Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς κατάφερες να γίνεις σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Το περίμενες ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;

«Η σχέση μου με τους οπαδούς του Ολυμπιακού σφυρηλατήθηκε με στα χρόνια. Κάθε φίλαθλος οποιαδήποτε ομάδας θέλει να βλέπει φιλότιμο. Ο Ολυμπιακός είναι περήφανη ομάδα με λαϊκό κόσμο και μάλλον τους εξέφραζα. Ήθελαν να βλέπουν τον ποδοσφαιριστή να κάνει το καλύτερο για την ομάδα».

Κορυφαία αναμφίβολα στιγμή στην καριέρα σου είναι και η συμμετοχή στο φημισμένο φιλικό παιχνίδι μεταξύ φίλων Ζιντάν και φίλων Ρονάλντο. Αυτό θεωρώ θα ήταν μεγαλύτερο σοκ από αυτό που βίωσες στην αναμέτρηση με την Γιουβέντους.

«Για εμένα είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση. Παρότι δεν έχει επίσημο χαρακτήρα, το να αγωνίζεσαι επί 90 λεπτά δίπλα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές είναι κάτι το ξεχωριστό. Εκπληκτική εμπειρία. Βλέπεις 40.000 ανθρώπους πως αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο. Σκέτη γιορτή. Το να βρίσκεσαι δίπλα στον Ζιντάν και να αγωνίζεσαι έστω και σε φιλικό μαζί του είναι κάτι το εξαιρετικό».

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες ;

«Μπορεί να έχω παίξει καλά σημαντικά ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να έχω διασυρθεί σε αγώνες π.χ. Κυπέλλου με θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει σημασία ο αντίπαλος αλλά να είσαι προσηλωμένος πάντα στον στόχο σου».

Τότε πιο θεωρείς ήταν το καλύτερο σου παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ας πούμε αυτό με την Ρεάλ είναι το πρώτο που σκέφτομαι...

«Ήταν σημαντικό παιχνίδι και η ποιότητα του αντιπάλου έδινε άλλη αίγλη. Τα είχα πάει καλά απέναντι στον Ρομπίνιο και ίσως για αυτό έχει μείνει αυτή η εικόνα. Εγώ θεωρώ έχω κάνει και καλύτερα παιχνίδια».

Όπως;

«Με την Λίβερπουλ παρότι αποβλήθηκα στο 80’».

Έχεις δηλώσει σε συνέντευξη σου ότι αυτά που βλέπαμε από τον Τζιοβάνι στους αγώνες δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που έκανε στις προπονήσεις...

«Είναι αλήθεια. Είναι μάγος. Είναι απίστευτη η επαφή που έχει με την μπάλα. Ωστόσο για εμένα δεν ήταν ο πληρέστερος παίκτης. Αν μου έλεγες πχ. Αν θέλεις τον Τζιοβάνι ή τον Τζόρτζεβιτς στην ομάδα θα σου απαντούσα τον δεύτερο».

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Ακης Λιούτας



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved